Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Auto za 100 tis.


FiFa_cze

Recommended Posts

Ahojte,

v práci kolega řeší koupi auta za cca 90-100 tisíc. Teď jezdí jedničkovou fábií 1.2htp kombi. Denně do práce a z práce najede dohromady cca 25km což jsme jen zrychleně vypočítali, že vychází ročně jen do práce necelých 6000km a plus jednou tolik na nějaké výlety a jiné cesty (ročně nájezd do 15000km). Zatím jsou pouze 2 (on a přítelkyně) a do dvou let by prý chtěli začít stavět dům a mít dítě (to jen pro představu, jaké auto třeba doporučit). Hledá něco, do 100 000kč, s kufrem do kterého by dal do budoucna kočárek a odvezl rodinu na dovolenou a výlety. Zatím je rozhodnut pro benzín, nejlépe samozřejmě co nejnovější a co nejméně najetých km. Z výbavy mu jde hlavně o klimu, alespoň 4 airbagy a nejlépe všechny okna v elektrice. Nějaké tempomaty, navigace a podobné věci nevyužívá. Autům moc nerozumí a jelikož jsem tu registrovaný a spousta z vás jezdila nebo má zkušenosti se spoustou různých aut, tak jsem se rozhodl mu touto cestou pomoct.

Otázka zní, koupit větší hatchback, menší kombi, větší kombi nebo menší MPV?

Zatím co se díval, tak vybral:

1, Ford Focus 2 - hatch i kombi. dá se sehnat i po face, ale teď jde o to, jaký motor? Je jich tam velká škála na výběr...

2, Fiat Bravo 2 - hatch - motor benzín 1.4 66kw, 1.4Turbo 88kw nebo 1.9 nafta?

3, Renault Clio Grandtour - malé kombi, benzín 1.2TCe 74kw - nelíbí se mu moc interiér

4, Mazda 3 - benzín 1.6

Máte někdo nějaké doporučení či zkušenost? Když se díval na peugeota, tak 307 se moc nelíbila. Je reálné za ty prachy sehnat 308?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem nejake tempomaty a podobne veci nevyuzival  nez jsem koupil auto, ve kterym toho relativne hodne je .. To jen na okraj. Ale tak necha se toho spousta dodelat.Jinak Fiat Bravo ani nahodou, to  byl zoufalej a neuspesnej model .. I kdyz kdo chce kam, pomozme mu tam, ze :) To  bude zase flame tady ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z toho výběru určitě nebrat bravo a to clio (jezdila sem s tim -mnoho povyku pro nic)... s mazdama zkušenosti mám, ale 6kový řady - bez problémů.. tyhle (viz foto) byly docela držáci a co se prostoru týče fakt luxus... :) myslim, že za ty peníze by mohl sehnat slušnej kousek... asi bych myslela fakt dopředu a vykašlala se na malý kombíky.. focus nezní špatně, ale je i tak malinkej... koukla bych i po mondeu v kombiku nebo i ty octavky... jestli neřeší značku a chce děti, tak velkej komik za 100 sežene...

7839561-mazda-626-kombi-2-0-td-3.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No trošku jsem pátral kolem těch mazd a dočetl jsem se, že hodně hnily, hlavně si lidi stěžují právě na auta v té cenové relaci ve které to on hodlá kupovat, takže Mazda 3 nejspíš vypadne a Mazda 6 se mu úplně nelíbí.

Peugeot 407SW mě osobně nevadí, ale mu vadí dlouhý čumák a další věc je ta, že na 1.6HDi jsem slyšel hodně špatných recenzí, jinak bychom ten motor nejspíš řešili ve Focusu.

Co se týče toho Brava a Clia, tak nebrat proč? Říkáte jen NEBRAT NEBRAT, ale nikdo neřekl pádný důvod. Na Bravo jsem četl pár recenzí a jak novináři, tak lidi si to s tou benzínovou 1.4T-Jet hodně chválí, až teda na rezavý zadní díl výfuku a pár lidí muselo měnit hladič. Jinak jsem na to nic špatného neslyšel po technické stránce. Clio tady má taky jeden spolupracovník i s tím motorem 1.2TCe a je s tím vesměs taky spokojen, i když je to pán (55let), který přesedlal ze Škody 120, takže tam se není moc čemu divit...

Bavili jsme se o dvojkové Octavii, ale co jsem tak pochopil, tak se mu nelíbí, škodovku už nechce a je to moc velké. Sám dvojkovou koktu mám a musím za sebe říct, že příště už si sakra rozmyslím, jestli někdy znovu jít do tohoto koncernu... Auto to špatné není, ale není to vůbec šálek mé kávy a jízdně mi to vůbec nesedlo. Navíc je to podle mě až zbytečně velké a člověk když někam jede, tak má půlku kufru plnou věcí typu "co kdybych to náhodou potřeboval".

Za sebe se mi jako nejlepší kandidát zdá dvojkový focus, ale s jakým motorem?To jestli si vybere combi nebo hatchback už je tak nějak jeho volba... Teď jsem trošku pátral a 1.4 jsem vyřadil ihned. 1.6 se dělá slabší a silnější, ale na tu silnější moc chvály není ani co se spotřeby týče a pak je tam ještě od mazdy 1.8 a 2.0 benzín a od PSA 1.6 a 2.0 nafta. Já osobně bych vybíral mezi 1.6 74kw, 1.8 92kw a nebo naftová 1.6 66kw, ale co ta nafta? Je to spolehlivý motor?

Jinak další požadavek pokud by se mělo jednat o naftu, tak by to mělo být určitě bez DPF/FAP a to samozřejmě od výroby. Né nic vykuchaného, protože tomu opravdu moc nerozumí a nechce řešit nějakou dodatečnou montáž pokud by byl vykuchaný a pokud by tam od výroby byl, tak se bojí toho dojíždění do práce - kolem 12km sem a 12km zpátky, aby se to neucpávalo...

Ještě jsme se bavili o Seat Altea, ale tam je problém vybrat motor. Nejvíce jich je za tu cenu s 1.6 benzínem a nebo 1.9 TDi, ale u toho PD se bojím spolehlivosti (i když určitě bude lepší než 2.0) a oproti benzínovým 1.6kám i vyšších nájezdů a ten benál aby s tím moc nebojoval třeba na dálnici, přece jen je to o něco vyšší než standartní auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím, co by jsi chtěl číst. Pokud píšeš že kolega má teď momentně dvouhlavou rodinu a že v horizontu dvou tří let plánují přírůstek a aby poté mohli vozit kočárek a další nezbytnosti pro cestování s dítětem/ dětma tak na to je Clio malé i v combiku pokud to má být jediné auto v rodině.  A předpokládám že by chtěl pořídit povoz který mu vydrží fungovat aspoň 5-6 roků. Ano všichni říkají že Octa a jí podobné auta jsou moc velká ale s prominutím to je hovadina. Z vlastní zkušenosti vím jak je náročné stěhovat se i jen na víkend s prckem v době kdy potřebuje klasický kočárek a jedeš někam kde nemáš žádné zázemí a pak ti připadá i větší kufr Octy malinký nebudu tady vypisovat co všechno je sebou potřeba tahat ale věř že toho je spousta. Ano auto velikosti Clio v combiku proč ne ale s tím že až se rodinka rozroste tak se pořídí druhé větší auto aby měla maminka čím jezdit s prckem a pak se pořeší jestli se koupí auto do kterého by se vešel vysněný kočárek nebo se koupí auto a podle auta se koupí kočárek. A clio bude po dobu co bude prcek v kočárku řídit tatínek. Nevím jak moc detailně mají vymyšlený ten dům ale co vidím tady u nás a mám to také z osobní zkušenosti tak pokud nedělají pro jednu firmu nebo nemá jeden z nich výhled na přidělení služebních kol tak k domku mimo město bude stejně druhé auto skoro nutnost. Myslím si že moje slova o potřebné velikosti auta potvrdí většina kdo má děti, ono i pak když je dítko odrostlejší tak sebou potřebuje tahat spousty krámů takže stěhovákem dětských věcí přestane člověk být až v pubertě kdy ten roztomilej drobeček začne proti rodičům rebelovat a přestane chtít jezdit s nima na dovolené a víkendy k dědečkům apod.  Uvedená auta ber jako příklad velikosti ne jako návod které určitě. To si musí každý vybrat podle svého úsudku ale ty auta jsem použil jako ilustrační příklad velikosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z tech vsem znam ted kratce jen Mazdu 3 - koupenou  v srpnu v nemecku  - 1,6 benzin  rok 09  od soukromnika (hezka bez skrabance bez rezavych mist  ) najeto 60t cena 4200 euro včetně přihlašení  (a mensi servis + vystříkani dutin  a podvozku)

jinak jezdi  kolem 7l po meste a zatim vše v pořadku   

sedi  docela dobře  , podvozek vice sportovnější  - neco jako focus :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No Mazda 3 ma pry stejnou platformu jako Focus, takze tam to bude jizdne asi velmi podobne.

Co se tyce toho motoru 1.6HDi, tak da se sehnat bez FAPu? Jestli nekdo vite treba jaky kod motoru hledat? Zkusil bych mu doporucit nejaky konkretni kus Focusu v kombiku nebo 307 sw/break po face s timto motorem, ale ted jde spis o to aby to opravdu bylo bez fapu, jestli hledat 66 nebo 80kw a jestli primo i nejaky kod motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho jak popisuješ jeho potřeby tak bych zvolil určitě benzínový motor a i když chce v budoucnu dítě tak kvůli tomu nemusí hned kupovat autobus :) Klidně bych vybral toho Focuse, Renault Megane nebo něco podobného od jiné značky. Octávka není špatná, ale jako ojetina je předražená.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož bydlí na kopci, kde je vždy o nějaké 2-3 stupně větší zima a více sněhu, tak chce spíš benzín. Jednak to lépe startuje a dříve i topí.

Co se dvojkové fábky týče, tak tu úplně nevylučujeme, ale chtěl by ji nejlépe s 1.6 benzínem a hůře se shání. Dacia Logan určitě ne, s tím tu měl druhý kolega z kanclu dost problémů a hrůzných zážitků :D

Dnes mi říkal, že se nejspíš v pátek pojede podívat na tohle : https://auto.bazos.cz/inzerat/66719260/Ford-Focus-combi-20i-ROMAN-KRESTA-racing-edition.php  Ještě musí zavolat a poptat se na detaily, ale mě se to celkem i líbí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych si dovolil nejdřív položit otázku - Jak moc dobrý je to kamarád a jak dlouho ještě plánuješ v kamarádství pokračovat?

A teď proč jsem se ptal?

Podobně jako Ty jsem se taky zamlada choval a dnes už bych něco podobného podnikal jen pro opravdu dobrého kámoše, který bude chápat, že to, že mu pomáhám s výběrem ojeté paštiky neznamená, že na sebe rovnou beru 1000% záruku, že ta pastička bude fungovat. Pokud by se jednalo o nějakého spolupracovníka, který autům nehoví, pak bych si odpustil ten povznášející pocit, že vím víc než on a ten "o*er" s koukáním se přes prsty a pomluvama za deset rohů, do jaký pasti že jsem ho uvrtal, že hned po koupi mu muselo bejt jasný, že na něj hraju betla a jsem s prodejcem nějak dohodnutej, když musel měnit brzdový destičky a pravej kulák. (samozřejmě obrazně).
Hele, Tvá snaha je mi sympatická, možná že jí i dotyčný ocení, ale já Ti jen z pozice nějakých těch let na světě radím pořádně všechno zvážit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeny: bohuzel za ty prachy by slusny rok vyroby koupil auto o velikosti renaultu twingo a jemu podobne... Velke auto tezko.

Ozzy56: Hele ja mam Koktu s benzinovym dvoulitrem a jezdi za 7,4litru a kdyz si vezmu, ze ted se trapi ve fabii za 6,5, tak to zas neni takovej rozdil, ze by ho to polozilo a nebo by se to dalo resit LPGckem pokud by do toho chtel jit.

Medved: Chapu tve obavy, ale ani on ani ja to nebereme tak, ze bych mu na to mel davat zaruku nebo podobne. On hodne patra na netu,  ale rekl jsem si, ze tady na foru je hodne ridicu a hodne jich ma zkusenosti se sirokou skalou vozu, jezdenim s detmanna dovolenou atd., tak ze se mu zkusim zeptat i tady.

On sice neni automechanik, ale idiot zase taky neni, takze na netu patra a hleda jaky auto ma jaky problemy, jaky motory vybrat atd, takze ja mu spis pomaham s vyberem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna rada at radši tohle dojezdu a az bude mít děcko a bude jich víc at řeší jiné do te doby posetri..a bude si moci koupit novější auto,auto do 100000 je 10leta kasička na peníze pokud nemělo do konce pravidelný origo servis a takováto auta se nechávají v rodině....

Mužů se zeptat strýce chce ze zdravotních důvodu prodat Octavií 2 2005 ma najetí 40000 první majitel kupoval ji funglovku,1.6 benzin...říkal něco kolem 80000-100000kc,skoro nové zajete auto...

Jo a ještě at si radši tech 100000kc nechá na stavbu domu a odjezdi to radši ve fabii,peníze do bydlení je lepší investice než do auta....

Nebo ma peněz dost a může obojí,ale to by nemiloval auto do 100000 když podobně ma doma.

Jinak kdybych mel jen tech 100000kc bych šel do ty 307,focuse,megana apod

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...