Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přední náprava


Doctor Who

Recommended Posts

Pánové a popřípadě i dámy. Mám problém s největší pravděpodobností s přední nápravou. Auto na ni v zatáčkách jakoby plave. Prostě zatočím a najednou auto poposkočí. Musím to lehce dorovnat volantem. Nedavno byla dole nápravnice. Jinak spodní ramena nová.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže ve zkratce, spodní ramena nová, nové hlavy příčného táhla řízení, vůli v řízení nepociťuji a na geometrii si ničeho nevšiml. Nápravnice byla dole kvůli výměně spojky, vše dotažené předepsaným utahovacím momentem, teda až na jeden utrženej šroub. Leda mě napadá už jen to horní uložení tlumičů nebo problém v převodce řízení a nebo ten jeden chybějící šroub ke kterému nevím jak se do nosníku dostat. :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ten utrženej musíš vyříznout díru do nosníku a po výměně šroubu s maticí zase zavařit. Taky jsem to musel na obou stranách vyříznout při výměně spojky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nojo, vyříznout a zase zavařit. Céóčko nemám a autogen taky ne. Mám jen obyč svářečku a šikovnýho autoklepmíře v okolí neznám. A to že se spojka dá dělat i bez sundání nápravnice vím, ale dělala se i dvouhmota a tam už si nejsem jistej. Navíc jsem to nedělal sám, ale svěřil sem to mechanikovi. Nehledě k tomu, že tyhle problémy se začali dít cca 1000km od té výměny.

 

 

Upraveno uživatelem Doctor Who
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi bych taky viděl problém v tom " jednom " šroubu. A to že se to začalo dít po nějakých kilometrech by na to ukazovalo také ,  zkrátka ty šrouby tam jsou proto aby to drželo co nejlépe. A pokud tam v té sestavě jeden chybí nebo je tam jen torzo které trčí do díry tak je to špatně. Věřil bych i tomu že existuje schéma v jakém pořadí se ty šrouby na nápravnici mají utahovat aby se docílilo nejpevnějšího spojení. Ty šrouby okolo toho chybějícího jsou namáhány víc než mají být tudíž po nějaké době muže dojít k povolení těchto spojů ať už tím že se šrouby povolí " v závitu " nebo  povolí držení té matice která je uvnitř nosníků a tím jak se auto kroutí tak můžou ty spoje pracovat více a to může být to cuknutí v zatáčce. Pokud jsem to nevysvětlil dost jednoznačně tak mě určitě někdo chytřejší opraví/doplní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

No hlavní je, že je problém vyřešen. Měl jsem stále podezření na ten chybějící šroub, tak jsem si udělal kontrolní body. Tam se to ani nehlo. No teď už vím, čím to bylo. Každopádně chybějící šroub se taky bude řešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Majitelia V6 3.0i,ake mate tycky na stabilizatore?Myslim znacku a dlzku.Riesim uz roky buchanie a stale nic.Cez vikend to uz bolo kriticke a mam uz strach jazdit.Vsimol som si,ze mi takmer lezi hlavny stabilizator na zadnom silentbloku ramena a tiez sa dotyka aj ramena a to pravdepodobne mlati o seba.Stabilizator je v tychto miestach hrdzavy a stab.thumb.png.9241b6f0b9c172158fb56ab9bd6ac004.pngbez farby.Vsimol som si,ze tycky maju rozne dlzky a tak mam dojem,ci tie moje nie su velmi dlhe.Mam tam LEMFORDER,podla mojho merania 270mm+- nejaky milimetrik.Nasiel som tycky 254,262,263,264 a 300mm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám sice 2.2. 16V benzin, ale dával jsem od Meyle zesílené HD (takže by měly být zesílené a oproti těm původním je tam opravdu více materiálu). Cena byla celkem příznivá. Koukám, že je mají i na 3.0 6V- https://mlparts.cz/autodily/citroen/c8/3.0-v6-150kw/zaveseni-napravy-vedeni-kol/stabilizator-upevnovaci-dily?productId=180599

Upraveno uživatelem wyziv
doplnění textu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty Meyle mají délku 263 mm, pak jsem koukal že tam mají Delphi tam mají 300 mm, na těch stránkách mají více výrobců tak kdyžtak koukni :-). - https://mlparts.cz/autodily/citroen/c8/3.0-v6-150kw/zaveseni-napravy-vedeni-kol/stabilizator-upevnovaci-dily?productId=626100

Já jsem spokojený s těmi zesílenými od Meyle, ale jak už jsem psal, mám 2.2 16V

 

 

Upraveno uživatelem wyziv
doplnění textu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...