Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nový Peugeot 3008


Laďa

Recommended Posts

Zvažujem kúpu novej 3008.Pri mojom nájazde cca 10t.km naftu nechcem.Keby bol v benzíne 1,6 THP s manuálnou prevodovkou,mám problém vyriešený.Do automatickej sa mi moc nechce.Takže zostáva mi len ten trojvalec 1,2 s manuálnou prevodovkou.Vždy som jazdil s benzínom,teraz mám P407 1,8 benzín.Na predvádzačke som s ním jazdil,má na mňa taký zvláštny vrnivý zvuk,asi to tie tri valce a ženie to turbo,zdalo sa mi svižnéJazdím krátke trasy vo dvoch,párkrát do roka 600 km v kuse.Mám k tomu takú nedôveru.Máte niekto 3008 s týmto typom motora a praktické skúsenosti,Stačila by mi výbava Active a doplatok za metalízu.Auto sa mi páči a moju 9 ročnú 407 by som s ťažkým srdcom predal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som povodne tiez chcel iba 1,6 thp (trojvalec si predsa nekupim...:-)), ale po precitani skusenosti na sieti( moj profil: kratke vzidialenosti, vacsinou mesto), som od toho upustil a zmieril sa s tym, ze peugeot 3008 nebude moje dalsie auto.

Potom sa mi náhodou naskytla moznost zajazdit si 1,2 puretech s manualom, a auto ma velmi pozitivne prekvapilo dynamikou, a takisto kulturou chodu zohriateho motora. A to som presadol z 2 lit. atmosfery 170 PS a 210 NM, cca. 1550 kg.

Nasledne po precitani skusenosti a recenzii na sieti, som zistil, ze by ten motor mohol byt aj spolahlivy pri poskakovani po meste. Je na trhu cca. 3 roky a zatial ziadne problemy... Relativne jednoducha konstrukcia prisposobena na rychle zohriatie(vyfukove zvody integrovane v bloku), bez hydraolickeho vymedzenia vole ventilov, jednoduche turbo, dochladzovane elektrickym cerpadlom aj po vypnuti motora...

Aj nemci si pochvaluju :

http://peugeottalk.de/showthread.php?tid=1668

http://peugeottalk.de/showthread.php?tid=2081

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gajo, dík za link, ten druhý,čo pojednáva o porovnaní oboch benzínov je obzvlášť prínosný.Na 13-ho idem na Peugeot day,jazdy mám už objednané,tak to ešte raz vyskúšam.Pravdepodobne sa prikloním k tej Active 1,2 manuál iste budú dávať nejaké zľavy,možno sa niečo vyrysuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Já mám 1.6 thp a prodejce mi při dotazu na spolehlivost odpověděl, že již několik roků s nimi nemají problém. Jinak samozřejmě vím ,že jsou u těchto přímovstřik turba problémy s karbonem, ale to je problém všech značek. Je dobré prý včas měnit olej , svíčky po 30 tis.,čepovat aditiv. palivo a zbytečně nepodtáčet motor.

Upraveno uživatelem svijam
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Môj problém sú krátke trasy, ktoré nie sú aj niekoľko mesiacov preložené dlhším výjazdom (viac ako 100 km).
Na uvedený režim, mi 1,6 THP nebol doporučený, kvôli zvýšenej náchylnosti ku karbonizacii.



Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Gajo

Na režim, který popisuješ je asi opravdu lepší benzín. Někde tady na fóru tuším (ale ne v P3008) je odkaz na youtube, kde Rasťo Chvala nechal rozebrat tenhle motor. A nemluví o něm vůbec zle. A protože jsem sklerotik a nevím kde ten odkaz je, tak ho se dávám ještě jednou.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 18. 5. 2017 at 22:52, benik1984 napsal:

Dneska jsem měl šťastný den. Na první týden v červnu se uvolnila kapacita pro ČR pro 40ks 3008 v Alluru, tak jsem tam byl panem ředitelem hnedka vměstnán. Takže začátek října nehorzí a nejpozděj na začátku srpna to mám doma.. Velká radost.

Tak co @benik1984

máš nějaké info? Už je ve výrobě?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...