Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jean "Pepe" 406 1.8 LPG sedan LFY


JeanJaquesKubi

Recommended Posts

  • O 2 týdny později...

Ahoj přátelé, jsem tu opět s pár otázkami :aut

Řeším teď dva nedostatky, první je:

Když mám stažené okénko ať už řidiče nebo spolujezdce, nemusí být úplně, tak při zavírání dveří (a to nemlátim dveřma) okýnko zavyklá a je to doprovázeno hnusnym zvukem, působí to docela blbě a dělá to z auta ještě starší vergl než ve skutečnosti je. Dá se to nějak vyřešit? Neni tam třeba něco volného nebo je to tak u všech 406?

 

Druhý problém jsou budíky:

Teď cestou na moravu se mi během jízdy stalo, že mi najednou spadla ručička ukazatele paliva na nulu a rozsvítilo se hladové oko, přitom v nádrži bylo ještě asi půlka. Trochu jsem se z toho opotil:bojim zrovna jsem totiž projížděl ne krátkym úsekem zůženým do jednoho pruhu a nebylo kde zastavit a zkontolovat jestli mi neupadla hadice z filtru pod podlahou (to bylo první co mě napadlo, protože jsem pár dní před tím palivový filtr měnil)... jenže asi po třech KM jízdy se staženou prdelí oko zhaslo a ručička pomalu zase lezla na půlku. Od té chvíle zase ukazuje jak má. Myslíte že bude problém v budíkách nebo to může být něco jinýho? 

Díky za postřehy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To s tím ukazatelem paliva se mi před půl rokem stalo to samé, zastavil jsem na chvíli a po nastartování koukám, že ukazuje prázdnou nádrž a svítí oko. Dvakrát jsem zkusil vypnout zapalování a nastartovat a pořád to samé. Neřešil jsem to dál, říkal jsem si že to bude někde problém v elektronice a budu se na to muset podívat až dorazím domů; po cca 2 minutách jízdy naběhl ukazatel na původní půl nádrže a od té doby se to zatím neopakovalo, takže jsem to nechal být na případnou recidivu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže ten samý případ

Já se domnívám, že asi přístrojovka by chtěla nějak přepájet. Už se mi totiž dvakrát za dobu co auto vlastním stalo, že mi během jízdy spadly všechny ukazatele na nulu, ale během pár  vteřin se zase vrátily do normálu. Zatím jsem to moc neřešil, s tím, že se mi stejně obyč 4 ciferníky moc nelíbí, takže časem vyměnim celou přístrojovku za 5 budíků - nejlépe i s chrom. kroužkama

Pokud to tedy bude technicky možné(?), mám totiž mezityp z července 99, takže ještě neMUX elektrika

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, taky neMUX, z května 00. Je to možné že někde bude zlobit kontakt, momentálně mám podle symptomů jeden studeňák na stahovačce u řidiče, ale ještě jsem se nepřemluvil kvůli tomu sundat všechno z dveří.

Já si tedy původně myslel že by to mohlo být spíš někde od plováku v nádrži, kdy prostě nějakým bludným odporem zahlásil nulu (stejně jako vadné čidlo parkovací brzdy spouští hlášku o nízké brzdové kapalině) a časem se zase srovnal, ale je pravda že to může být kdekoliv po cestě.. nenapadlo mě v danou chvíli mrknout na palubní počítač co hlásí ten, ale ani nevím jestli bere nebo nebere data přes budíky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
  • O 2 týdny později...

tak včera opět bez problému zdolaná cesta přes Ústí nad Labem, Drážďany, Berlín, Štětín, Woliň až k Baltskému moři, 600 km ve čtyřech lidech, s nacpaným kufrem spotřeba 6,8 l na sto km, mám radost a musim to sem napsat :papa

jediné co jsem musel před cestou udělat / upravit byl podběh za spolujezdcem, kde mi škrtala pneu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

no to je bída, na e39 mam bosal uz ctvrtym rokem a je v poradku, na fabii zase walker a taky jeste rok, nebo dva vydrzi. Nechal jsem se presvedcit kamaradem s pezotem 306, ze ma asso a je spokojenej, tak jsem usetril 1500 a po roce jdu menit znova :myslim

a na nejaky natirani zaruvzdornou barvou prdim, nema to moc smysl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...