Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jean "Pepe" 406 1.8 LPG sedan LFY


JeanJaquesKubi

Recommended Posts

Pánové dá se někde rozumně sehnat hadice jdoucí od nádobky k servočerpadlu? Od výměny motoru mi lehce mizí kapalina a mám zaflákaný prostor pod kastlikem s řídící jednotkou pod nádobkou, teď jak zapršelo jsem si všim že mám pod autem malou louži

Podle mě mi mechanik asi při výměně hnul s hadicema a někde pod nádobkou to ruplo v tom vařenym spoji tlakový hadice

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se stane když tu hadici nahradim od nádobky až k místě spoje u chladiče, kde navazuje na kovovou trubku k servopumpě normální hadicí odpovídajícího průměru a stáhnu jí pořádnýma páskama? Někde na foru jsem se dočetl že je nízkotlaká

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Pepee jezdí o stošest, ne-li čtyřistašest 🤗 

Teď jsem vzal trochu z gruntu inetrier, koupil jsem nějakej sprej s vůní zelenýho jabka na interiery a přelít jsem to ať se to leskne, hlavně mi mechanici zapatlali tapec a volant, a to já v autě nesnesu. Kdyby to venku dneska tak blbě nefoukalo, tak bych asi prubnul i vánoční dárek od šváry - domácí vapku, ale v tomhle počasí na to nemám. 

V týdnu obstarám hadici kterou nežere olej a vyměnim obě hadice u servonádobky, doufám že jsou obě nízkotlaké? 🤔

Teď se musim trochu vzpamatovat finančně co se týká vozovýho parku, ale v létě se chystám vyříznout komplet prahy a navařit nový, máte někdo zkušenosti s prahama nabízenýma na eshopech?

Je lepsí vzít zinkovaný bo v základu? 

Mám je sice vyvařovaný, ale jen zalátaný, a u řidiče už si netroufám auto zvedat heverem za práh, je to takový už ťip ťop, tak to chci dát až se oteplí do cajku, stejně jako vyměnit přední nárazník, už mě neba ty plasty vařit. 

Pěknej víkend všem! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kamera konečně na správném místě, vedle zrcátka na straně spolujezdce, kablík jsem pečlivě schoval středovým tunelem, pod popelníkem, pod kastlíkem, za palubkou a Ačkovým sloupkem, jenom u sluneční clony jsem ho připáskoval stahovacíma páskama k "pantům" clony, nechtěl jsem to nijak cpát pod stropnici. Jo a přehodil jsem pojistku zapalovače z mezipolohy na polohu kdy jde proud do zapalovače jen po zapnutí klíčku v zapalování, nechci kabel furt vyndavat ze zapalovače a furt zandavat zpátky, takhle to bude makat automaticky😎

IMG_20190313_105328.jpg

IMG_20190313_105336.jpg

IMG_20190313_105343.jpg

Upraveno uživatelem JeanJaquesKubi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes najeto 450 km po GO hlava a krouzky.... 

Zjistil jsem, že moje auto je zcela unikátní, už včera když jsem sedl v práci do auta, nastartoval a rozjel se, tak jsem si všiml za mnou něčeho podezřelého, ale řekl jsem si, že prší, je ošklivo, tak asi nějaká vysrážená voda ve výfuku, nebo tak něco. Dnes jsem se vydal k tátovi, vyměnit mu výfuk a ještě něco poštelovat, cestou tam jsem se nijak neorientoval nebo spíš nic nesledoval, mám plnou hlavu práce, probíhající rekonstrukce baráku atd. No a teď když jsem se vracel domu po nějakých asi 7 hodinách stání jsem měl problém nastartovat, a když se zadařilo, tak za mnou opět sytý modrý dým z výfuku.... Co vy na to? 

Já už fakt nevim, ale mám z toho momentálně neskutečnýho nerva, bolí mě z toho palice, pokud mi do rána nerupne žilka, tak jedu do servisu ať s tim něco udělaj, nechal jsem tam za opravu 20tis. 

Celkově je v autě za poslední rok a půl včetně plynu už 60tis. a pořád nejezdim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to je teda nocni mura. Co tam dali za znacku tesneni pod hlavou ? Srouby se davaly taky novy ? Mno ja po roce taky menil tesneni, dal jsem puvodne Febi a to pak fouklo mezi valcema a zaclo tlakovat do vody. Pak jsem dal Elring (co se dava v prvovyrobe) spolu s novyma sroubama a ted uz to bude 3roky a pres 100tis a dobry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim ze elring mam to doma napsany, nevim, do telefonu mi tvrdil neco o klapce a nejakym moturku bo co, nevim, ptal se jestli mizi olej, rekl jsem ze asi ne, ale kdyz jsem ted koukal, tak ubylo oleje dost, i podle zobrazeni v pristrojich, i podle merky, vezu to tam ve stredu, ted ma plnou dilnu, jsem na to zvedavej, ale dochazej mi uz sily... Za ty investice ktery nikam nevedly uz mohlo bejt mnohem mladsi auto, nebo mladsi a nalozenejsi 406 s lepsim motorem 🤬

 

Šrouby nové, stejně tak komplet těsnění i gufera

Olej dali Liqui Molly 10w40

Fridex G12

 

Upraveno uživatelem JeanJaquesKubi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...