Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zimní pneu na 5008


karelski

Recommended Posts

Ahoj, čeká mne koupě nových zimních pneu 215/50 R17. Chci spíš nějaké levnější, ale ne zas úplné šmejdy :-)

Ročně najedu přes 50tis., v zimě jezdíme hodně lyžovat do Rakouska. Předvybrané mám Barum Polaris 3 (cca 2000 Kč/ks), Nokian WR A3 (cca 2500 Kč) , Sava Eskimo HP (cca 2200 Kč), Kormoran Snowpro (cca 1400 Kč). Měl jsem Dunlopy, ty jsem ale koupil za výhodnou cenu, nové za 2tis./ks.

Máte nějaký tip?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v Olomouci máš na bazošu za bůra Alpiny 4ky ...7.5 mm 4 kusy.Co tady řešíš..???nová má 8.1 mm

sockovací dotazy na prakticky zánovní auto naprosto o ničem....za mě palec dolů 2x , poprvé za takový dotaz a podruhé za to ,že si to neumíš najít

 6 mm aplina vydá za novou socko...

Upraveno uživatelem myšut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Navíc gumy z druhý ruky já beru jako riziko. Když bude guma třeba házet nebo mít neviditelné poškození, případně bude nevhodně sjetá a bude neúměrně hučet, těžko to můžeš reklamovat. Osobně třeba alpinky nechci. za mě nokiany, v rozměru 215/50 R17 se nedělaj D3 nebo D4, ale v 16" ano, proto jsem raději zvolil druhou sadu disků v 16". Já mám do sněhu na hory raději symetrický vzorek, je sice hlučnější, ale na sněhu funguje líp.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

karelski: jestli očekáváš reakce "svítící kontrolku motoru", tak napsat to do vlákna "Zimní pneu na 5008" není moc chytré.

urdemala: no vidíš, já mám zkušenost jinou - proběh skvělý (ještě jednu sezonu vydrží), jízdní vlastnosti (hlavně na sněhu) jsou pro mne zklamáním. Oproti nokianům (dříve WR, nyní W+),  případně continentalům (TS850) je jejich chování na sněhu (čerstvém i uježděném) dost rozpačité. Nokiany se určitě nevydrží tolik, ale zase to kompenzují o třetinu nižší cenou. A co jsem koukal na loňské testy adac, tak nokian zlepšil i proběh, takže si alpiny už určitě nekoupím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no vlákno je založeno zbytečně, jsou tu obecná vlákna o pneu a i 5008 vlákno o pneu má. To, že tu někdo nepřiměřeně zareaguje neznamená, že ostatní nereagují normálně, takže reakce můžeš očekávat normální, jen to chce psát do správných vláken a dát si práci i s hledáním.

Urdemala: jj, určitě bude, já na zimu taky nemám 17", ale 16". Z testů spíš dedukuji, že na vlastnostech se více podepíše hmotnostní index než rozměr. Odlišné vlastnosti mají stejný gumy od stejnýho výrobce (dokonce i na ekoštítku) 215/55R16 91H/V a 215/55R16 97H/V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pacho69: zajímavé, pak už fakt nezbývá, než se řídit značkou a maximálně výrobním závodem. Já letos ještě dojedu Vredestein Wintrac Extreme, zatím mi žádnou horkou chvilku nepřipravily, ale loňská zima byla (aspoň u nás) na relevantní názor hodně slabá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Peugeota máš nájezd opravdu nebývale veliký. Já mám opačný problém, nenajezdím toho tolik a občas vyrazím za slunečného a teplého počasí a vrátím se po pár týdnech a doma sníh. Pořídil jsem vloni celoroční gumy, cena super a kupodivu dobře fungují v létě i v zimě. Už moc nezávodím, ale opravdu i když jezdím občas ostřeji, limit nějak blíž není. Bydlím na horách a na lyže se s tím taky v pohodě dá. Už víc jak rok jsem nebyl v pneuservisu, zatímco vloni 3x :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A tak záleží kolik natočí. Pokud to je pár tisícovek tak co by tam dělal.

V baráku mám souseda, starého pána, co dělá necelý tisíc za dva roky (od STK do STK) - nevím, co by dělal v pneuservisu po 500km ještě k tomu "nalítanejch"  kolem komína :D

Také si chválí celoroční gumy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud bych to bral tímto pohledem, tak jsem v pneuservisu na převážení třikrát do měsíce (po 500 km)

Je mi jasný,že když vletím do díry tak je třeba se na to podívat, ale normálně se gumy váží po cca 10 kkm. 

Pro důchodce s jeho C1 motorem 1.0 a maximálkou kolem 70 km asi není až tak důležité, zda mu při 130ti vibruje volant ale jestli se dokže rozjet dokud svítí na semaforu zelená.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...