Stejsn Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 (edited) Tak jsem si po 4 letech shrnul veškeré náklady na moje auto. Od koupě zapisuju do spritmonitoru úplně všechno, včetně takových kravin jako je výměna gumiček stěračů nebo kapalina do ostřikovače. Auto jsem koupil tady na klubu 12. června 2012. Od té doby, tedy za 4 roky, ujeto 40 tisíc km. Do dnešního dne je přesná částka 274.522,- korun, což dělá 6,8 Kč / km. Z toho za palivo cca 127 tisíc - tankováno 59x (46 procent), kupní cena 70 tisíc (26 procent), 27 tisíc opravy (10 procent), 25 tisíc udržovací práce (výměny olejů, pneumatik, dálniční známky, STK apod. - 9 procent) a 17 tisíc investice do příslušenství (měnič na CD, folie na okna... - 7 procent). Je to ojeté auto. U nového by se poměr hodně změnil ve vztahu Kupní cena vs Opravy, Edited September 23, 2016 by Stejsn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Na tom je hezky vidět jak moc je dobré, hele odvez mě tam já ti zaplatím benzín. Lidé většinou nevidí to okolo, čehož je víc než 50%. díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 před 24 minutami, Stejsn napsal: Tak jsem si po 4 letech shrnul veškeré náklady na moje auto. Od koupě zapisuju do spritmonitoru úplně všechno, včetně takových kravin jako je výměna gumiček stěračů nebo kapalina do ostřikovače. Auto jsem koupil tady na klubu 12. června 2016. Od té doby, tedy za 4 roky, ujeto 40 tisíc km. Do dnešního dne je přesná částka 274.522,- korun, což dělá 6,8 Kč / km. Z toho za palivo cca 127 tisíc - tankováno 59x (46 procent), kupní cena 70 tisíc (26 procent), 27 tisíc opravy (10 procent), 25 tisíc udržovací práce (výměny olejů, pneumatik, dálniční známky, STK apod. - 9 procent) a 17 tisíc investice do příslušenství (měnič na CD, folie na okna... - 7 procent). Je to ojeté auto. U nového by se poměr hodně změnil ve vztahu Kupní cena vs Opravy, To jsi se trochu upsal??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stejsn Posted September 23, 2016 Author Share Posted September 23, 2016 Omlouvám se, 2012. Opraveno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stejsn Posted September 23, 2016 Author Share Posted September 23, 2016 před 11 minutami, MotoMoto napsal: Na tom je hezky vidět jak moc je dobré, hele odvez mě tam já ti zaplatím benzín. Lidé většinou nevidí to okolo, čehož je víc než 50%. díky Určitě. Rozhodně je to ale pořád levnější než taxík - 7,- / km vs 28,- / km Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 V pohodě - chybička se vloudí. Ale ani autobus není žádná výhra - 850,- Kč měsíčně a to jen za cestu do práce a zpět. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stejsn Posted September 23, 2016 Author Share Posted September 23, 2016 Tam by se taky daly přepočítat náklady na kilometr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Tak to zcela určitě. Jen jsem opomněl dodat, že vzdálenost je tam a zpět 26 km. A když k tomu připočítám závislost na jízdním řádu = ztracený čas čekáním na zastávce, ruce vytažené nákupem až po kotníky a další radosti jako, že autobus nejede, protože řidič zaspal.... Je zcela jasné, že auto v rodině je zatraceně nenasytný bumbrlíček s náklady srovnatelnými s péčí o živého potomka, ale, alespoň v mém případě (20 km do nejbližšího obchodu) si to dnes bez auta nějak nedovedu představit. Jak se říká: "Každá sranda něco stojí". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 taky si píšu veškeré náklady na provoz auta, dokonce už s první stodvacítkou jsem takto úřadoval , teď už je to jen ze zvyku, ale zas mám přehled kde kdy co a za kolik... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 (edited) Nemáš v tom odhad současné prodejní ceny. Edited September 23, 2016 by P607Olda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 (edited) To Ozzy: A k čemu jsi dospěl? Edited September 23, 2016 by FrantaCV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 (edited) dospěl jsem k tomu, že vození si prdel stojí celkem dost peněz ale taky kdy jsem cokoliv na autě vyměnil, opravil atd., taky třeba kolik najedu na letní-zimní gumy, ono se to hodí při servisu auta, který si dělám sám... Edited September 23, 2016 by ozzy56 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 (edited) Tiez to mam pekne popisane v Exceli, tabulky, riadky, vzorce a sumy, datumy a km kedy sa co a za kolko opravilo a kolko sa tankovalo, priemerna spotreba a ine veci. Tak viem co kolko vydrzalo, kedy sa to menilo a tak. Momentalne to nemam pri sebe, ale mozem dat tiez orientacne. Edited September 23, 2016 by mmartinkovic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladosr Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Som rad , ze nie som sam....tiez to pisem v exeli...vymena ziarovky cena , vydrz... pneu , datumi vymeny a najazd... potom to kus porovnam...je mi to sice na nic , no cena sumar je zaujimava... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stejsn Posted September 23, 2016 Author Share Posted September 23, 2016 Mám to takhle i u mých dalších dvou aut, ale to jsou historická vozidla pro radost. Tam už to je 9,50 u jednoho auta (najel jsem s ním jen 10 tisíc) a u druhého 8,40 (najeto 8 tisíc). Ale kdybych k tomu ještě připočítal, že oběma platím garáž, pak by to bylo fakt hodně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Tak tyhle věci raději neeviduji a rychle zapomínám Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urdemala Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Mám to stejně, připadal bych si jako masochista... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie 1 Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 A zeptam se tech co kupují funglovky,kdy začínají první investice po sjetí gum a servisních prohlídek,nebo kromě servisu olej a filtry,kdy se začíná prostě auto sr...t..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferry Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 tak to ja mam na spritmonitor uz 1507 tankovani od roku 2001 a celkove najeto 400tis km. Jsou to zajimava cisla, i kdyz ted uz tam takovy veci, jako gumicky do steracu nepisu Na lsedovani vymen a vubec prehled, co jaky nahradni dil vydrzi, je to super vec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Já raději než abych dělal tabulky se věnuji buď práci abych vydělal na ty výdaje a nebo zábavě abych ty výdaje vytvořil. Ale kolik je aktív a nebo pasív nepočítám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts