Pilečák Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 Zdravím , z ničeho nic mě začalo zlobit zadní stahovaní oken , někdy jde pouze stahnout a nahoru musím ručně , někdy zas jde , takže ted je nepoužívám a mám neustále nahoře. Chtěl bych se zeptat jestli měl někdo podobný problem + řešení a nebo kolik stojí nové za "dobrou cenu" Peugeot 407 1.6HDi (2004) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 když to dělá jen někdy, podívej se na pojistky--možná je volná pojistka okna ve svém uložení, zkusit taky proměřit na motorku ve dveřích, zda jde k němu po zmáčknutí ovladače proud doufám, že nemáš vzadu švihadla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brizan Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 (edited) Minuly tyden jsem to resil na prave strane vzadu. Nekdy to sjelo nekdy ne a tak jsem to rozebral a mel jsem praskle lanko na stahovacce. Dal jsem tam stahovacku z vrakace za 1000,- a vyřešeno. Nebo můžeš mít prasklé uložení válečku který je na lanku. Tímto válečkem je spojena pohyblivá část stahovačky s lankem a je možné že lanko ti tam jezdí správně, ale není nijak připojeno k pohyblivé části stahovačky s držákem na okno. Takt nebo tak výměna stahovačky by to nejspíš vyřešila. Sundej tapec ze dveří a ozkoušej to lanko, kdyby bylo v pořádku tak zkus stáhnout okno a pozoruj jestli se lanko hýbe ale okno ne.... Edited September 20, 2016 by Brizan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilečák Posted September 21, 2016 Author Share Posted September 21, 2016 V 18. 9. 2016 at 22:28, Brizan napsal: ...Sundej tapec ze dveří... asi hloupá otázka , dnes jsem na to koukál a nevím jak přesně ho sundat abych nějaké uchycení neponičil ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brizan Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 (edited) Můžu tě uklidnit, protože ať to uděláš sebelíp tak ti s největší pravděpodobností praskne nějaký zacvakávací úchyt (položka 75 na obrázku), který tam tapec drží. Je jich tam asi 7 a mě praskly 3. Doporučuji si zajet do Peugeotu a koupit si jich tam pár stojí to asi 18,-Kč/ks. Demontáž je jednoduchá, vyloupneš okrasnou lištu na madle, pod ní jsou dva torx šrouby které vyšroubuješ. Dále pod madlem v prostoru kapsy je záslepka kterou vyloupneš a pod ní další torx. Z boku dveří pod zámkem je jeden malý šroubek torx a ten taky vyndat. Dále musíš vyloupnout okrasný kryt kolem kliky s ovládáním okna. Je to tam jen nacvaknuté a začni odpředu a jak to budeš mi po obou stranách (nahoře i dole) vycvaklé tak to vysuneš směrem dopředu. Pak už musíš jen opatrně vrazit zespodu mezi tapec a dveře nějakou montpáku (tupý plochý šroubovák) a tapec pomalu vycvakávat z úchytů které jsou ve spodní části po obvodu dveří. Jakmile je budeš mit všechny uvolněné tak tapec vysuneš směrem nahoru z drážky u okna. Bacha jsou tam kabely k výškovým repro a k osvětlení prahů tak ať to pak neutrhneš. Edited September 22, 2016 by Brizan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilečák Posted September 22, 2016 Author Share Posted September 22, 2016 díky moc , pouze se mně tvůj obrázek 00000948.jpg nezobrazuje (nic tam nevidím) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brizan Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Tak snad už je to lepší Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilečák Posted September 22, 2016 Author Share Posted September 22, 2016 super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baffy Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 a tu je obrázok s rozmiestnením príchytiek. Tie biele cuplíky držia tapec + skrutky ktoré ti tu už popísali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weprzik Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Jen pro pořádek - pokud budeš řešení odkládat, lanko zvedající okno se přetrhne, případně rozmotá, okno sjede dolů a už ho nezavřeš. Nijak. Vytáhneš ho rukou nahoru, ale nebude tam držet. Cestou do práce v zimě, kde pak musíš nechat auto osm hodin na parkovišti úžasná zkušenost. Takže stahovačku z vrakoviště a vyměnit. Nebo levná varianta - pokud ještě drží nahoře - odpojit přívod elektrické energie a okno nepoužívat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts