Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

pidirecenze ode mne na 2008 po face 1,2 Puretech 110PS


Pe.Tr

Recommended Posts

Tak díky Peugeot srazu ve Fulneku teď o víkendu, jsem měl možnost si zajezdit v 2008 po face s tříhrnkovým turbo benzínem s 110 koňmi pod kapotou a manuální převodovkou.

Vše odpozorováno na trase Praha-HK-Fulnek a zpět tedy na cca 600km

Ad vzhled

zvenku je to moc hezké autíčko , zajímavé designem , krásné provedení zadních lamp ,chromové detaily tomu slušeli a i při nepříliš standartní barvě krásně vynilkli. Měl jsem yapůjčenu takovou brčálově tmavě zelenou , přesné označení neznám.. Z pohledu funkčnosti bych vytkl jen divné umístění zpátečkového světla a to pravém rohu zadního nárazníku a to jakože dost nízko. v případě výbavy bez kamery bude couvání asi oříšek . Druhá taková pro mne zvláštnost jsou přední ostřikovače čelního okna. resp ten před řidičem, měl jsem neustále pocit že mě sleduje :D , fakt tam tak hodně trčí , že jsem ho furt celou cestu viděl a poutal mou pozornost. :D

Ad vnitřek

na mou postavu 196cm  a 146 kilo je to autíčko samozřejmě malé ale to je můj problém :D . můj vkus na interiér je trošku jiný ale ad funkce , chyběla mi loketní opěrka což při mé postavě vyřešil horní okraj spolujezdcovi sedačky. na budíky nad volantem jsem si časem i zvykl , co jsem ale nepobral a asi by to hralo i při rozhodování koupit čii nekoupit 2008 bylo ovládání rádia/navigace, spousta klikání a nelogických kroků nevím , myslím že vícetlačítkové radia smysl prostě mají. Zásadní pro mně průser bylo i umístění držáku nápoju za šajtr pod ovládaní klima a zásuvky CL a aux/usb . do toho držáku se vejde klasika kafe to go 0,3l a kelímek z McDonald´s 0,25l s poloviční délkou brčka, nic jiného se tam totiž nevejde, 1,5l petka do dveří také ne. :(

Výhled z vozu dostačující , sloupky nevadili , panoramu nehodnotím , osobně u všech aut beru jako zbytečnou a nepraktickou.Svícení v noci dostačující , automat na svícení více citlivější a to se mi líbí.

 

Motor a převodovka

První dojem po usednutí do auta a zjištění že jde o pěti rychlostní vůz jsem se ušklíbl a zavzpomínal kdy naposledy jsem s nějákým pětikvaltem jel. No při jízdě jsem své mínění rychle přehodnotil . auto svižné , na první tři stupně až překvapivě víc než jsem čekal , pětka táhne auto od 60km/h až po 190km/h a to bez námahy , co mne dostalo je že těch 190 bylo při 4,5 tis otáčkách motoru. větší rychlost nebylo vzhledem k pátečnímu provozu možno vyzkoušet ale nemyslím si že by se podařilo 200km/h hranici překonat. taky při těch vyšších rychlostech to papá . průměrná spotřeba do Fulneku kdy jsem za to fakt tahal byla lehce přes 8 litrů , zpátečná pohodová cesta kolem 5-5,5 litru na sto.Obecně mě motor opravdu překvapil a věřím že ta 130koňová verze by se mi líbila ještě více. Představa takového motoru např v Partnerovi nebo 308 by mě snad i zlákala ke koupi.

 

řízení, podvozek a brzdy

řízení bylo přesné a tuhlo opravdu dle potřeby a přesně kdy potřeba bylo, tvar volantu sedl krásně do ruky a i ovladače na něm jsou ok, ze zvyku bych raději uvítal možnost nastavit si ho vejš jenže to bych ty budíky už neviděl vůbec :D ,podvozkově to tedy nepatří ke klasickým houpavým podvozkům ale to už tak teď prostě je že auta jsou spíše tvrdší, každopádně auto v zatáčkách drželo i v prudších průjezdech.Brzdy na Peugeota byli trošku víc agresivnější než jsem zvyklej ale je tu funkce brzd brzdit a tady ubrzdíš hodně hlavně v krizových situacích. brzdný učinek u při delším brždění nevadnul.

 

Postřehy obecné

někdy mi přišlo že klima byť stejně nastavená fouká víc chladněji než třeba den předtím .

vypínání start/stopu manuálně po každém startu už zvládám u všech aut, tady to tlačítko je schované vlevo pod volantem a já si vždy lámal ruku .

díky nižší poloze nastavení volantu a mé velké prdeli se usedání do auta neobešlo bez odírání mých boků :D

když vypnete esp , samo se po deseti sekundách zapne ikdyž jedete rovně a jen 20km/h , postrádám smysl toho tlačítka :D

 

výše popisuji svůj pocit , není to názor, který bych chtěl někomu cpát, tisíc lidí tisíc chutí. Co se nelíbí mě či mi nesedí , jinému může ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...