MilanF1 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Po několika letech bych si rád opět přeinstaloval OS, ale mám stařičké XPčka, které již nemají podporu. Proto se ptám, zda je vůbec možné je nainstalovat a aktivovat? PS: Jelikož přeinstalaci chci na EEE PC 1000H, kde licenční štítek je zespodu a stal se časem nečitelný, dá se nějakým způsobem zjistit ten klíč? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 na netu je kdesik návod na zjištění ze zdrojového kodu ,kdysi jsem to hledal na Xp. Je k tomu pidi apka na čtení ,musíš v určitým souboru ve zdrojovým kodu najít ten pravej soubor ,načíst ho jak pod DOSem (f4) a nalistovat konkrétní stranu,na tý je odstavec,co začíná určitými znaky , a ten překopíruješ do apky ,která ho dekoduje a dostaneš,co potřebuješ. Zní to složitě ,ale za minutu to máš.Ale odkaz už nemám,musíš sám pohledat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted September 4, 2016 Author Share Posted September 4, 2016 myšut, díky za info. Já našel program, který mi ten klíč zjistil během sekundy Ted jenom potřebuji potvrdit, zda lze XP přeinstalovat a aktivovat, aby stále mohly fungovat, když skončila podpora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Podle mě aktivovat pujdou normálka ale aktualizace uz nebudou,je to asi rok co jsem je dával do malého HP a aktivace podle štítku frčela v poho. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Na tyhle eee bylo dvdčko s image, ne? Na 900 jej mám... Tam se nic neaktivuje, jen nahraje. Sám mám na to vytvořenou image na xpčka, z kterých jsem po instalaci odstranil vše zbytečné, takže jsou asi třetinové. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted September 4, 2016 Author Share Posted September 4, 2016 Nějaké CD/DVD k EEE mám, ale nevím, co na něm je, zatím jsem to nedělal, takže nevím, co na něm je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 No, tak to strčíš do mechaniky, v biosu nastavíš na boot z ní, a ono ti to nabídne tu přeinstalaci. Nemusíš vůbec nic řešit, prostě to jen přehraje tu image. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Teď fak netuším ale není náhodou tahle řada bez mechaniky ? myslím že známej ho měl a k němu i externí mechaniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 No samozřejmě že externí mechaniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 W7 by Ti tam neběžely ? Jak píšeš - pro XP již nejsou bezpečnostní záplaty, podpora skončila někdy loni možná ještě dřív .. Takže za mě zbytečný risk. No - možná s dobrým antivirem a firewall ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 (edited) Milane, neměj z toho obavy. W-XP normálně nainstaluješ i aktivuješ. Ač podpora skončila před více než dvěma roky, stále jsou k dispozici všechny aktualizace (až do skončení podpory) včetně SP přímo na MS. SP najdeš i na úložištích jako je třeba Slunečnice nebo Stahuj či Studna a kdyby bylo nejhůř, tak je mám já - stačí se ozvat. W-XP jsem přeinstaloval asi před měsícem na jednom PC, kde mi běží program, který nutně potřebuji a který nelze spustit ani pod W-7. A jen pro zajímavost, lze provozovat i "Dual OS" tedy např. W-XP a W10 nebo třeba Linux, na jednom PC a instalované na jednom HDD. Využil jsem vlastnosti Linuxu - má podporu pro Dual OS přímo v sobě. Edited September 4, 2016 by FrantaCV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted September 4, 2016 Author Share Posted September 4, 2016 Díky, přeinstaluji. Ale až mi přijde externí mechanika. Šlo by to i přes USB, ale do tohoto portu stejně nemám dostatečně velké úložiště, na které bych nahrál OS. StibTo: Nač W7? Mám legální XP, tak je tam dám, navíc na nich bude nejspíše i základní SW balík od ASUSu. Já s tím systémem nemám problémy. Dokonce jedu bez antiviru, tedy mám tam stařičký NOD 32, ale ten se mi již 5 let neaktualizoval. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 před 8 minutami, MilanF1 napsal: nemám dostatečně velké úložiště, na které bych nahrál OS. Můžeš mi to prosím přeložit do češtiny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 stačí nahrát OS přes WinToflash a normálka nabootovat jako z mechaniky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted September 4, 2016 Author Share Posted September 4, 2016 před 26 minutami, Péťa napsal: Můžeš mi to prosím přeložit do češtiny? Nemám tak velkou flashku, abych tam nahrál OS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Rozhodně levnější než externí CD: https://www.tsbohemia.cz/adata-c008-8gb-bily-modry_d115032.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Klidně ti jednu 16gb daruji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferinko2 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Z XP sa dá urobiť boot flash? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Z každého OS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJSytic Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Pozn. Pokud se bavíte o XP, tak nechápu, k čemu tu nadhazujete GB flash disky Vždyť instalačky XP včetně SP3 byly na CD (700MB) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts