martin.holub Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 ahoj, jen se chci podělit : koupil jsem tuto diagnostiku : http://aukro.cz/elm327-bluetooth-diagnostika-obd2-android-bila-i6435422902.html a funguje na PEUGEOT 206+ super - přes mobil s programem Torque můžu mazat chyby, nahradí mi palubní počítač - ukazuje otáčky, spotřebu, teplotu kapaliny ...no prostě všechno co umí zobratit z řídící jednotky. hlavně umí zobrazovat chyby v ECU a pak je mazat, ale taky je možnost vyhledat co to je přesně za chybu a najít ji na netu za 189,- Kč je to super hračka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafflik Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Ale joo, fachčí. To základní zobrazení zvládá. Dík za tip. Požívám na 307ku a jede to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawe1258 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Jestli neni lepsi si koupit lexii na peugeoty a citroeny. je to original diag a da se sehnat za 50 amerických dollarů Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafflik Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Ale jistě že ano. Za 1200 bych to bral. Jde o to jestli ti ta lexie k něčemu bude. Dát 1200 za něco na čem si jen tak ze srandy zobrazím chyby nebo se mrknu na výkon, na to stačí tohle... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin.holub Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 před 17 hodinami, stafflik napsal: Ale joo, fachčí. To základní zobrazení zvládá. Dík za tip. Požívám na 307ku a jede to. Hele a načítá ti to z řídící jednotky průměrnou spotřebu - třeba dlouhodobou a za jednu jízdu??? ......... mně totiž ne, mně to z jednotky načítá okamžitou a průměrnou ( dlouhodobou a za jednu jízdu ) to počítá v telefonu - a mimochodem dost blbě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafflik Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Na tohle sem se nedíval. Autem nejezdím denně, navíc prvně musím v Torque nastavit pořádně profil auta. Pak se uvidí. Co si kde všude nastavoval?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin.holub Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 (edited) no nastavoval jsem profil auta .... a pak jsem si v torque dal na plochu ukazatele na průměrnou spotřebu a okamžitou, teplotu vody a další .... jde mi jen o to, že tu průměrnou to prostě počítá telefon a nenačítá to z ECU. Necituj předchozí příspěvěk, děkuji. Edited October 9, 2016 by Péťa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafflik Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 (edited) Aha, tak to vypadá že sme na tom stejně. Počitá to nesmysly. Ale najel sem tak jeden kilometr. Třeba se to zlepší s delší jízdou. Edited October 9, 2016 by stafflik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrafik Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 V 2. 9. 2016 at 21:04, martin.holub napsal: Rychlost vs otáčky? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
parizov Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Asi spíš chyba grafika, x1000 je určitě špatně. Stokrát by to už asi šlo, teda u formule... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawe1258 Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 já osobně lexii využiji, už jen kvůli konfiguraci jednotek atd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri74 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Tak jsem si ji koupil a nefunguje mi. Nepřipojí se k ECU, takže nejde nic, škoda. Nevíte čím to může být? mám peugeot 206 1.4 r.v. 1999. Používám torque v mobilu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafflik Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Máš spárovaný telefon s diagnostikou? Funguje ti aspoň zobrazení otáček? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri74 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Mám spárovaný OBD II bluetooth a nejde nic, nejde připojit k ECU, jinak jsou všude fajifky (v torque) zelené. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
parizov Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Na zahraničním fóru jsem se dočetl (ta moje angličtina) něco jako že je možné jen krátkodobé použití. Tak nevím jestli opravdu...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafflik Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Krátkodobé použití? Z jakyho duvodu? Jiri74: Nastavil sis profil auta? Bez toho mi to taky nejelo. Doporučuju (pokud si to neudělal) najit si na internetu o programu Torque nějaký to info a nastavit to podle toho. Já ti moc neporadim. Spousta věcí co to umí ani nevim co vlastně je. Postupoval sem podle tohodle návodu a jede mi to: https://www.svetandroida.cz/torque-profesionalni-diagnostika-automobilu-androidem-201404 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacho69 Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Jiri74: podpora obecného protokolu je u benzínu od roku 2001, dieselu až od roku 2004. Je možné, že některá auta to mívala dřív, ale je to spíš výjimka. Takže je vysoce pravděpodobné, že i když tam máš konektor, protokol na něm bude proprietární. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri74 Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Zkoušel jsem snad vše i profil auta a jediné co nejde je připojení k ECU, jinak se spáruje bez problému, ale ta ikonka malého auta pořád bliká. Chtěl jsem to hlavně kvůli čidlům (jestli není špatné) a chybám, auto přestalo táhnout. Přemýšlím, že bych koupil někdy pp 2000 na ebay ji mají za 1500. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafflik Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Myslim že Pacho má recht. Jak vidim tak máš auto r.v. 1999. Tak bych řekl že vyhodiš za PP2000 zbytečně prachy. To ti taky nepojede. Prostě to auto to ještě neumí, i když tam máš konektor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts