Vcelar Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Zacina mi presakovat kapalina cez trubky aj v miestach kde sa trubka spaja s hadicou...Potrebujem zohnat pravdepodobne druhe len neviem co mam hladat pod akym nazvom popripade ak sa to da vymenit za nejake hadice ma stym niekto skusenosti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 origo peugeot bufik bude original takze hadice k nemu maji nejake cislo alternativa je firma s tlakovyma hadicema ktera by udelala nahradu - otazka zda levneji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferinko2 Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Vyhodiť trubky,natiahnuť nové hadice na teplú vodu,nemusia byť tlakové,bez koncoviek,upevníš SK páskou hadicovou sponou. https://www.gumex.sk/priemyselne-hadice/hadice-na-kvapalne-media/horuca-voda/hadice-na-horucu-vodu-a-chladiace-kvapaliny/?gclid=CLqFi73V384CFRMTGwod244PSg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P005 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Ahoj, taky to zrovna řeším... Trubky k bufiku mám nové, ale od bufiku k motoru jsou zralé na výměnu. Máte někdo rozměr? :-) Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vcelar Posted August 29, 2016 Author Share Posted August 29, 2016 Ja teda neviem ale ked som bol pod autom tak som videl len trubky ktore vedu popri bufiku jedna ma cca pol metra keby som ju vyrovnal...na jednom aj druhom konci sa uz napajaju hadice. Stvrtok to budem menit, trubka ma priemer 18mm, mam uz nachystane 6cm dlhe trubky este kupit hadicu a eskapasky... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vcelar Posted September 2, 2016 Author Share Posted September 2, 2016 Tak som trubky vymenil za hadice pouzil som hadicu aku som doma nasiel snad bude drzat ak nie kupim origo na kapalinu.Ked som pozrel lepsie tak nakoniec idu trubky aj k motoru ale tie su uplne v poriadku bez hrdze. Po vymene trubiek za hadice som asi po hodine zbadal pod autom mokro nie moc ale bola namocena dlazba tak sup znova auto na hever,ten kryt co drzi bufik bol okvapkany a vnutry v zlabine malicko vody.Nakoniec som si vsimol presne nad bufikom nejaku hadicu ktora vytrca a z nej kvakpa voda nie moc ale kvapne, zaujimalo by ma co je to tam za prepad? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor Who Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 To je od klimosky, kape tam kondenzat. Odesláno z mého SM-T211 pomocí Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leo Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Já jsem tam kdysi kupoval originál trubky a nechal je vyměnit (kovové trubky s gumovou hadicí na konci). Po roce jsem zjistil, že mi mizí voda z chladiče právě tím spojem nové gumové hadice a staré trubky - nacvakávací spoj blíže k motoru (v servise to tam jen nastrčili a neočistili starou trochu orezlou trubku). Tak jsem jim to nechal přetěsnit a od té doby OK. Nyní bych tam asi dal taky po celé délce gumové hadice akorát, aby se v nějakém ohybu moc nezmenšil jejich průměr (vím, že i jinde se proto dávají gumové hadice originál naohýbané). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P005 Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Ještě dotaz k výměně - kolik je tam místa? Jak dlouho to cca zabere vyměnit? Co používáte za chladící kapalinu? Mechanik chce ať tam dám naředěnou originál - prý kolem 500,-/5l a jedna stačit nebude :-( Díky za info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leo Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Já tam dávám radši taky originál kapalinu, ale kolik to stálo si už nepamatuji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vcelar Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 Miesta je tam dostatok auto som podvihol len heverom z kufra lahol na koberec a cca hodia roboty... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lubo§ Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Lahat pod auto ktore je len na heveri nieje dobry napad nemam stym dobre skusenosti ked uz tak aspon poistnu podperu alebo si naukladat dosky a vyjst nane ako na rampu staci 10-15 cm dosak a v pohde sa da pod auto lahnut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vcelar Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 Samozrejme ze som mal podperu a pri zadnom kolese este hrdaulicky hever... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P005 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Jestli je to do hodiny tak je to paráda. Čím to doplňujete ostatní? Origo/naředit vlastní? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leo Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 To jsou dvě rozdílný věci zda budeš měnit celou chladící kapalinu a nebo jen doplňovat (nahoře se dají gumové trubky sevřít a potom toho moc nevyteče). Osobně bych doplňoval jenom to co tam už je (pokud je to známo a není to moc staré). Sice říkají, že by to nemělo nic udělat, když se smíchají kapaliny na stejné bázi, ale jistota je jistota. Původně to však vypadalo, že chceš vypustit všechnu kapalinu a dát novou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P005 Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Musel sem nedávno měnit trubky u bufiku a je tam teď směs asi jen do -10. Teď budu měnit i ty trubky k motoru (nakonec sem je sehnal na vrakáči za 500,-) a chci to pořešit komplet a pořádně. Takže kapalina se bude raději komplet měnit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vcelar Posted February 28, 2017 Author Share Posted February 28, 2017 Tak vymenené hadice ktoré som dal na jeseň žiaľ nevydržali a jedna začala tiecť. Boli už dopraskane. Dnes som kúpil origo na kvapalinu a vymenil. Mám ale problém, demontoval som staré a zabudol si poznačiť ktorá kam ide. Je to jedno alebo to má nejaký vstup a výstup? Síce som mal aj mám tie staré trubky podľa ktorých som usúdil ktorá kam asi patrí ale nieje to isté. Ak sú tie hadice prehodene ako sa to bude chovať? Alebo ako poznám že je to naopak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leo Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Nejde to odvodit z nějaké fotky, třeba této: http://www.ebay.ie/itm/321818069577 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferinko2 Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Toto ti pomôže Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manco Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Mozem sa opytat? myslite, ze je blbost zdemontovat cele webasto, ved v lete nema funciu ziadnu, pocas toho casu jazdit bez neho, zrepasovat a na jesen opät nainstalovat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts