Firrel Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 (edited) Ahoj, při rozjíždění mi zepředu výchází divné zvuky. Auto jsem koupil asi před měsícem a už to dělalo. Doufal jsem, že to budou rozvody (auto má najeto cca 150tkm), a tak jsem je rovnou nechal vyměnit, ale zvuky nepřestaly. Při přidávání plynu se zařazeným neutralem zvuky slyšet nejdou. Na přední nápravě mam obuté pneu s šířkou 225 místo předepsaných 215, ale nevím zda to může mít vliv, když to dělá jen při rozjíždění ? Přikládám video, kde jsou zvuky slyšet (začíná 0:05, nejvíce jsou pak slyšet 0:09-0:12). Netušíte, co by to mohlo být ? Díky moc za každý tip. Edit: Zapomněl jsem napsat, že je to Peugeot 407, 2.0 benzín, r.v. 2004 Edited July 27, 2016 by Firrel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sale Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Napřed zkus vysledovat zda to dělá při zařazení 1,2,3 nebo jen na 1.nebo 2. a pokud přidáš plyn pomalu, je to slyšet rovněž? S motorem to nemá nic společného, když na volnoběhu není nic slyšet. Pneumatiky to nejsou. Problém bude buď spojka, převodovka nebo náprava. Podívej se při rozjezdu na otáčkoměr jestli se nezvyšují otáčky neúměrně k rychlosti. Pak jedině zvednout a kontrola homokloubu, ložisek náprav a kol. Taky si vyměň ty stěrače, nevím jak s tím můžeš jezdit když to dělá takový rámus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Firrel Posted July 31, 2016 Author Share Posted July 31, 2016 Tak jsem to pozoroval a dělá to ve všech 5 zařazených rychlostech. Je jedno jestli plyn přidám pomalu, či rychle. Při sešlápnutí spojky ve chvíli, kdy to dělá, to dělat přestane. Zdá se mi že zvuky jdou zprava. Otáčky se zvyšujou úměrně k rychlosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sale Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Zkus ještě přehodit ty široké gumy na zadek nebo vyměň za správné, stejně to budeš muset udělat, aby se vyloučila možnost nějakého brnkání o podběh nebo něco jiného. Potom už jedině zvednout podložit předek a zkoušet točit, nastartovat a poslouchat při zařazené rychlosti. Jinak by to měl zkušený servisák poznat, co to dělá. Může to dělat setrvačník, ložisko nápravy nebo homokinetický kloub. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Firrel Posted July 31, 2016 Author Share Posted July 31, 2016 Ok, díky za rady. Až na to přijdu, tak se ozvu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavino1 Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 mal som presne to iste robilo to aj pri brzdeni motorom na pravej poloosi je take hlinikove puzdro -prichytenie poloosi vedla homokin.klbu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts