Jump to content
  • Aktuální cíle darů

306 HDi potenciometr /regulátor/ plynový pedál

foret.65

Recommended Posts

Zdravím všechny lvíčky, dokázal by někdo poradit? Zhruba před rokem se mi objevila porucha P0220. Po vymazání chyby se rok ni nedělo. Až ted zhruba tři týdny se tato chyba objevila znovu.Po vymazání chyby se kontrola diagnostiky motoru rozsvítila za dva dny znovu.

Až ted začal mít pedál plynu na sešlápnutí divnou odezvu, dokonce občas v druhé třetině nereaguje. Po přečnetní dostupných materiálů na tomto foru jsem se dověděl, že by stačilo vyčistit Potenciometr /regulátor/ plynového pedálu, či  individuálního ukostření kabeláže od regulátoru.

Bohužel, nikde není popsané jak tento regulátor rozebrat, jak jej vyčistit atd. Jak ukostřit konektor ,který pin je kostra.atd.

Dokázal by někdo popsat postu a poradit? Kdyby byly fotečky k postupu bylo by to super. Pokud má někdo jiné zkušenosti s tímto problémem, budu moc rád za každou pomoc. Děkuji

Mne to robilo to isté.Každý týždeň opätovne tá istá chyba na diagnostike a motor išiel do núdzového režimu.Pohýbaj som konektorom a razom prešieldo normálneho režimu.Samozrejme hlásenie ostalo.Takže som urobil nasledovné:Rozobrať sa to žiaľ nedá nedá.Stačilo mi poriadne nastriekať Kontox sprax-čistiaci/alebo niečo podobné cez špáru medzi pohyblivou a pevnou časťou potenciometra.Potom nechať vysušiť/ asi tak pol hodinku na slnku, aby spray neskratoval.Napokon som podobne ošetril kontakty  na konektore.Ktorý  z nich bol nespoľahlivý bolo poznať podľa zelenej usadeniny.zoškrabať, prestriekať, prihnúť podľa potreby.Niekedy bývajú aj nalomené kábliky od konektora vplyvom otrasov.Dá sa to riešiť  iba novým konektorom.Ale ktorý PIN je ktorý to netuším.To ale našťastie nebol môj prípad..Snáď som ti aspoň naznačil ako to skúsiť.