Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 308 1.6 Vti 88kw


Jirikl

Recommended Posts

Tak zítra jde auto na dodělaní. Vymění se vodní pumpa, nový klínový řemen co jsem dokoupil Contitech a nová chladící kapalina. Ještě tenhle týden možná zajedu na výměnu a čištění klimatizace,která je u nás tady v akci na měsíc květen. A poslední věc ještě dokoupit ty svíčky a dat nové a tím snad pro letošek končím :-) a snad se nic neposere :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Tak se mi rozsypalo ozubene kolo se spojkou na klimakompresoru. Samotne kolo nejde koupit a kompresor stoji kolem 8 novy,tak jsem sehnal na vrakaci za 2300 tak snad bude funkcni,dneska se tam bude montovat a snad v patek znova plnit klimatizace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 2 týdny později...

Tak včera provedená nová STK,před STK jsem strhl přední folie a přední pruh,ale už o víkendu to bude nalepené zpět. Prošel jsem jen bylo pár výtek

- slabší účinek zadních brzd

- led osvětlení SPZ

- nefunkční zadní mlhovky

- nefunkční naklápění levého světla

Jinak prý auto plně v pořádku :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Ahoj, co ti na tom obrázku od jarokare  není jasné? Je potřeba natáhnout ten napínák pořádným trhákem nebo golou č.30, ( jde to hodně těžko), až zapadne ten kolíček s pružinkou do výřezu a zajistí napínák v uvolněné poloze. Pak je ještě třeba odjistit třecí kolo vodní pumpy vytažením kolíku s páskem asi o 5-6 cm až zapadne do plastové pojistky a uvolní třecí kolo vodní pumpy. S tím opatrně, ať neulomíš tu pojistku, je to jen kousek plastu. Pak nasadíš řemen, zastrčíš zpět pásek tak aby pojistka držela uvolníš napínák  a vytáhneš zpět kolíček. Má se zatočit ručně řemenicí motoru aby to správně sedělo. Točit vždy ve směru chodu motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...
  • O 2 týdny později...
V 4. 3. 2017 at 9:40, Jirikl napsal:

Ale já mám řetěz a ne řemen. A chci radši vyměnit i vodní čerpadlo...jak říkam auto ma 9 let to už není rozdíl jestli 9 nebo 10 let.. :)

dneska jsem ze zvědavosti koukal do servisky a pořádně jsem nenašel, v kolika km se mění rozvody, kdž mám řetez, auto je rv 2010, najeto 110tis. km, a co jsem koukal na netu, tak rozvodová sada řetězová i 10tis. korun, což je ranec, koukal jsem, že ty jsi jí měl daleko levnější

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Sám jsem hledal a také se opral v servisech. Tento motor má rozvodový řetěz a jeho výměna má proběhnout okolo 160 000km. V origo servisu peugeot cca 15 až 18 tisíc. V auto kelly za 8 až 10.   Raději by jsem takto důležitý komponent měnil v pořádném servisu a měl záruku. Za 2000kč musí být kvalita opravdu zajímavá :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...