Jered Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Dobrý večer všem. Pozoruji drobný problém na moji 508čce, jedná se o slyšitelné vibrace v prostoru kabiny vozidla, vycházející z motorového prostoru. Děje se to pouze se zahřátým motorem, ale né vždycky. Záleží na tom jak dlouho se jeden. Vibrace se ozývají jen při stojícím vozidle na volnoběžné otáčky. při lehkém sešlápnutí plynového pedálu vibrace okamžitě zmizí. Vibrace jde slyšet jak na P tak R N i D. Při přeřazení kdy převodovka přehodí polohu tak při přehození vibrace nejdou slyšet, to ale přisuzuji spíše tomu, že motor lehce změní otáčky. Na druhou stranu by to mohlo být i něco s převodovkou, kdy jakmile se ohřeje olej v převodovce tak ty vibrace jsou slyšet. Ale mohl by to být třeba i nějaký silentblok nebo něco uvolněného. Je to jako by při tom, jak se auto lehce chvěje při volnoběžných otáčkách něco klepalo do karoserie. když otevřu kapotu, a poslouchám motor, tak tam nic zvláštního neslyším. Na fóru jsem našel ještě toto: Vyzkouším jestli to nebude ono a dám vědět. Napadá Vás ještě něco co by to mohlo být? Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TommyC4 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Ja si na 99% myslim, ze rememica klukoveho hriadela,kolko mas nabehanych km? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jered Posted July 25, 2016 Author Share Posted July 25, 2016 (edited) 138 tis, kde bereš tu jistotu? Edited July 25, 2016 by Jered Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veldik Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Pozeral si aj plastový diel sania hneď pri zámku kapoty? Ten zvykol klepať. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jered Posted July 26, 2016 Author Share Posted July 26, 2016 No na to se chystám, jak jsem psal výše. Určitě dám vědět. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TommyC4 Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Kde beriem tu istotu? Zijeme v 21.st. kde ma auto zivotnost 4roky a potom papa. Tam ju beriem, uz som menil remenicu 2-hmotovu na mladsich autach, t.j. +/- 105000km Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jered Posted July 26, 2016 Author Share Posted July 26, 2016 A projevovalo se to úplně stejně jo? Dobrá tedy vyzkouším připáskovat plastové sání a pak se poradím s mojim servisákem a případně provedeme kontrolu či výměnu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klakson23 Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 I já mám připáskované sání. Dělali mi to automaticky v autorizovaném servisu. Šlo to z pravé strany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jered Posted July 26, 2016 Author Share Posted July 26, 2016 Se divím, že v autorizovaném servisu to takto řeší Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klakson23 Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Mě to taky zarazilo. Když otevřu kapotu a vidím tam ty stahovací pásky... no co už. Když budu chtít auto prodat, tak ty pásky dám pryč, protože to skutečně vypadá nedůvěryhodně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maraaa Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Mrkni do této diskuze, možná je to ono: Klepot z motora pri zahriatom motore a zaradeni neutralu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jered Posted April 20, 2017 Author Share Posted April 20, 2017 V 26. 7. 2016 at 10:21, TommyC4 napsal: Kde beriem tu istotu? Zijeme v 21.st. kde ma auto zivotnost 4roky a potom papa. Tam ju beriem, uz som menil remenicu 2-hmotovu na mladsich autach, t.j. +/- 105000km Tak dnes měněny rozvody, řemenice v naprostém pořádku a vibrace se ozývají dál. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts