Jump to content
  • Current Donation Goals

Peugeot 207-studený motor cuká

MadVlkodlak

Recommended Posts

Ahoj,

trápí mě asi dva dny problém s motorem, mám peugeot 207 sw outdoor 1.4 VTi 70kw benzín/plyn

před dvěma dny jsem nechal měnit svíčky, chtěl jsem vyčistit klimatizaci a doplnit ji. Při čištění klimatizace se zjistilo, že se sama vypíná - chyba termostatu, již je objednán nový, vyndavala se baterie na delší dobu a měnily svíčky a od té doby po startu studeného motoru po rozjezdu do kopce se začne auto jakoby dusit a cukat, dám spojku a během pár vteřin se to zlepší a hned jak to zkončí tak motor ožije a už jede jak má. Když je zahřátý tak to nedělá, dělá to pouze po startu, studený motor a pár metrů po rozjezdu do kopce. Studený motor na rovině či z kopce zatím ok - nezaznamenal jsem problém.

Myslíte že jsou špatné svíčky ? Či po odpojení baterie špatné mapy ? ( nevím jak se tomu přesně říká - motor se prý nějak učí - nerozumím tomu ) 

- plyn se přepíná déle tím to není. 

Děkuji za rady

Teď to 4 dny na stejném úseku vždy po noci a neudělalo to - přidal jsem více plynu.. Ale dnes i s více plynem cukal,, trvá to max 5 vteřin a pak již dobré,, svíčky to být nemohly, nechal jsem tam vrátit zpět ty co tam byly. 

Nikdo nic ? 

U těchto motorů to dělá docela často a na vině bývají rozvody. Je dobré měnit olej už po nějakých 10-12t.km, motor nepodtáčet a občas přidat do prázdné nádrže TEC 2000 benzínový čistič. Taky to nechat chvíli běžet, když je studený, než na to šlápneš. Jinak pokud má už něco naběháno a zhoršuje se to, tak jedině výměna rozvodu.

• 2 weeks later...

Zkusil bych ještě diagnostiku, ale nejspíš se tam nic neobjeví, problém bude asi s těmi rozvody. Takže jestli se nic nenajde, jedině ta výměna. Záleží na tom, kdo s tím před tebou jezdil a jak se o to staral, je docela možné, že jsou už rozvody na výměnu po těch 85t. Zkus ještě ten čistič někdy to pomůže.

před 1 hodinou, Sale napsal:

Zkusil bych ještě diagnostiku, ale nejspíš se tam nic neobjeví, problém bude asi s těmi rozvody. Takže jestli se nic nenajde, jedině ta výměna. Záleží na tom, kdo s tím před tebou jezdil a jak se o to staral, je docela možné, že jsou už rozvody na výměnu po těch 85t. Zkus ještě ten čistič někdy to pomůže.

Přdevším děkuji za radu,

co jsem si tak ale pročítal tak kdyby to bylo špatnými rozvody tak by se auto chovalo jinak, kolísali by otáčky, chcípalo by a divný zvuk a toto mi nedělá.

Jinak ano na diagnostice to mam skoro furt abych věděl co a jak, ale chybu to neukáže žádnou, vše OK, jediné co mi to ukáže je, chyba termostatu - momentálně již odstraněno a že mi nehraje reprák,,, :-) 

No právě že tyto motory jsou obzvlášť citlivé na rozvody, protože regulace probíhá nastavováním zdvihu ventilů a stačí jen trochu vytahaný rozvodový řetěz a už to začne škubat. Budeš vidět jak se to bude chovat dál, ale to, že dia nic neukazuje, nasvědčuje právě tomuto. Taky může být zanesené sání karbonem, proto ten čistič i když to nebývá často. Ještě taky je dobré občas sundat konektory u elektrovetilů řízení rozvodu a prostříknout sprejem na kontakty.

před 58 minutami, Sale napsal:

No právě že tyto motory jsou obzvlášť citlivé na rozvody, protože regulace probíhá nastavováním zdvihu ventilů a stačí jen trochu vytahaný rozvodový řetěz a už to začne škubat. Budeš vidět jak se to bude chovat dál, ale to, že dia nic neukazuje, nasvědčuje právě tomuto. Taky může být zanesené sání karbonem, proto ten čistič i když to nebývá často. Ještě taky je dobré občas sundat konektory u elektrovetilů řízení rozvodu a prostříknout sprejem na kontakty.

Děkuji, zkusím ty ,,levnější části,, a pak mrknu na rozvody. To je krapet dražší část na motoru :-) 

Mně tohle dělá auto taky - pokud se při prvním, druhém rozjezdu po startu (v rámci několika desítek m) pokusím o "plný plyn", auto začne cukat a nejede, roztáhnu to přes spojku a dobrý... Něco podobného mně dělaly i předchozí auta, přisuzuju to studené lambdě, která ještě nereguluje směs, ale třeba se pletu. Nepamatuju se, jestli to dělalo už od novoty, spíš asi ne, ale každopádně to za ty roky přes několik aut (Felda, Favorit, ZX) beru jako vlastnost.

Teď jsem si uvědomil, že jsem nedávno měnil vadnou zapalovací cívku, až pojedu příště, tak si třeba vzpomenu a zkusím si "zacukat":D, jestli se to náhodou zázračně nespravilo, ale denně jezdím Thálií a Pežotem manželka, tak na to určitě zapomenu.

Rozvody to nebudou. V servise mi před lety řekli (zmiňoval jsem stejný problém), že to dělá každý motor (benzín) - v praxi jsem si ověřil, že to je naprostá pravda :-D teda pokud tím "každý" rozumíme "každý v Peugeotu", nikde jinde jsem tohle chování nezaznamenal. Spíš mám podezření na škrtící klapku.

P.

Teda,,, děkuji za tolik názorů a rad :-) no moc mě to netěší, krapet mě to štve, ale stačí ujet pár metrů a pak už to jede jak má, tak hold asi nastartovat a počkat minutu a pak jet.. nebo hold přežít že se motor dusí ale nevím, zda je lepší dát spojku a plyn, nebo to sešlápnout na podlahu ... někdo radí to a někdo to..