soundlovers Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 mám nové pruziny a bádám jak je namontovat - tedy která strana pruziny prijde nahoru a která dolu na pruzine je jen cislo od výrobce tedy montovat tak aby označení bylo normální (tedy nepřevrácené) partner 1997 díky za radu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 (edited) když šetříš rodinný rozpočet a bereš provizi dílně ,tak skoukni net ,máš tam kvanta výměny tlumičů,pružin,jak to udělat na koleně ...máš to na loupáku btw ...nejrychlejší to měl jeden borec v rusku , měl páku na baráku ,zatlačil na tlumič s pružinou a vyměnil pružinu v tom videu za 10 s tak ... googli osobně v tom nevidím ale přínos,že se s tím budeš drbat sám, pokud nemáš solidní zázemí dílny se zvedákem ,nářadím ,vzduch pistolí....problémem starých aut jsou urvané šrouby ,zalomené šrouby ,něco nejde povolit ....ať si neuděláš zbytečně pakárnu.Nemáš lepší jet do Polomi na vrakáč a tam to udělaj za chvíli,když chceš mermomocí šetřit a ještě se podíváš po dílech ,gumách......? Edited July 15, 2016 by myšut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soundlovers Posted July 15, 2016 Author Share Posted July 15, 2016 koupil jsem nové priziny i tlumiče stahováky mám, delal sjem to jiz x krát takze zázemí mám , vzdy pruzina měla značku TOP se šipkou nebo u starých jsem si to poznačil když jsem menil jen tlumič....jen potřebuji utvrdit se který konec pruziny patří nahoru..:) na nové pruzině je jen označení čísly...:) diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soundlovers Posted July 20, 2016 Author Share Posted July 20, 2016 abych nezakládal nové téma....mám potíž vybrat nové pruziny, skoro zádná nesedí dle rozmeru, oem peugeot kod je 500274, puvodní pruziny maji prumer 157 mm, délku asi 419 mm a prumer drátu pruziny asi 12,5 mm , pred 2 lety jsem tam dal monroe SP2339 a od té doby to lupalo az jsem práve zjistil ze ta monroe má prumer 162 mm a nesedí dobře v miskách (miska i tlumic nový ) a mám potíž vybrat novou, lesjofors tam taky nesdí ač udávají prumer 158 tak je reálný prumer 161 takze opet vule jedine sedí TRW JCS589 ale zase je nedostupný a navíc je na jiný kod peugeot i kdyz jinak sedí vše na chlup... poradíte??prípadne poslu do zprávy vin auta....dalo by se zjistit jaké rozmery má mít pruzina na muje auto? opravdu dle oem kodu se rozmery zančne lisí..díky moc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dano406 Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Možná kacířská myšlenka, ale co si koupit origo v Peu, teda jestli jdou ještě objednat. Potom by jsi mohl napsat členovi Badišák. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts