Jump to content
  • Aktuální cíle darů

v jaké poloze montovat pruziny

soundlovers

Recommended Posts

když šetříš rodinný rozpočet a bereš provizi dílně ,tak skoukni net ,máš tam kvanta výměny tlumičů,pružin,jak to udělat na koleně ...máš to na loupáku

btw ...nejrychlejší to měl jeden borec v rusku , měl páku na baráku ,zatlačil na tlumič s pružinou a vyměnil pružinu v tom videu za 10 s tak ...  googli 

osobně v tom nevidím ale přínos,že se s tím budeš drbat sám, pokud nemáš solidní zázemí dílny se zvedákem ,nářadím ,vzduch pistolí....problémem starých aut jsou urvané šrouby ,zalomené šrouby ,něco nejde povolit ....ať si neuděláš zbytečně pakárnu.Nemáš lepší jet do Polomi na vrakáč a tam to udělaj za chvíli,když chceš mermomocí šetřit a ještě se podíváš po dílech ,gumách......? 

Edited by myšut

koupil jsem nové priziny i tlumiče stahováky mám,  delal sjem to jiz x krát takze zázemí mám , vzdy pruzina měla značku TOP se šipkou nebo u starých jsem si to poznačil když jsem menil jen tlumič....jen potřebuji utvrdit se který konec pruziny patří nahoru..:) na nové pruzině je jen označení čísly...:)

diky

abych nezakládal nové téma....mám potíž vybrat nové pruziny, skoro zádná nesedí dle rozmeru,   oem peugeot kod je 500274, puvodní pruziny maji prumer 157 mm, délku asi 419 mm a prumer drátu pruziny asi 12,5 mm , pred 2 lety jsem tam dal monroe SP2339 a od té doby to lupalo az jsem práve zjistil ze ta monroe má prumer 162 mm a nesedí dobře v miskách (miska i tlumic nový ) a mám potíž vybrat novou, lesjofors tam taky nesdí ač udávají prumer 158 tak je reálný prumer 161 takze opet vule jedine sedí TRW JCS589 ale zase je nedostupný a navíc je na jiný kod peugeot i kdyz jinak sedí vše na chlup...  poradíte??prípadne poslu do zprávy vin auta....dalo by se zjistit jaké rozmery má mít pruzina na muje auto? opravdu dle oem kodu se rozmery zančne lisí..díky moc