Jump to content
  • Aktuální cíle darů

převodovka, spojka?

Crater

Recommended Posts

Zdravím pánové, nemáte zkušenost čím by to mohlo být, že za jízdy nejdou řadit rychlosti (zuby nedovolí, jako by nebyla zmačklá spojka), když auto stojí a je nastartované, tak jdou zařadit všechny rychlosti jako by se nechumelilo. Dostal jsem tip, že mohl vytéct převodovej olej (pršelo, tak jsem kaluž pod autem nepoznal), převodovka i spojka byla do teď OK (neprokluzovala, prevodovka nejevila žádné známky opotřebení nebo jiného "zlobení"), ale od toho momentu jak nešli zařadit kvalty za jízdy je hlučná - hučí (jel jsem 50m domů od obchodu na 1 na cca 1000 otáček :-D). Jinak jde o 306-tku 1.6 65kw r.v. 1995.

Děkuji za každý tip či radu kromě sešrotování auta.

Olej by bylo dobré zkontrolovat.

Než se pustíš do investic, zvaž možnost koupě jiného auta - je to tvrdé, ale je otázka, jestli do tohoto ještě sypat např. 10 tisíc Kč - rozhodnutí musíš udělat dříve, než začneš sypat.

Ovládání spojky asi nebude na vině - to by převodovka nehučela.

Oprava převodovky je náročná, raději koupit jinou z důvěryhodného vrakáče. Odhad ceny 2500 za převodovku a asi 2500 za montáž. Zda dávat novou spojku, když už je to venku??? To jsou právě ty otázky, proč se to prodraží.

Jak je na tom auto celkově? Zadní náprava po repasi? STK?

Takže začni olejem, případně dolej, to moc nestojí, a pak rozhodni mezi převodovkou z vrakáče a jiným autem.

Edited by P607Olda

Dnes se chystám na kontrolu toho oleje, auto je bez jediného kousku koroze (až na jedno místo 1x1 cm, kde to nejspíš někdo poškodil šroubem), dokonce se ani neozývá praskání při zvedání za prahy, ačkoliv vrchní lak se loupe, motoricky je na tom auto taky bezvadně, veškerá elektronika funguje (okna, střešní okno, výška světel, přepínání všeho, atd.), zadní náprava je bez problémů (kola stojí jak mají, nehučí, netříská, nehoupe se, nepraská), spojka byla taky OK zabírá jako nová, neprokluzuje, auto jsem pořídil spíše for fun (mám i jiné auto na běžné ježdění), teď mám zajímavou nabídku na převodovku za 1000Kč, co chci využít každopádně vzhledem ke převodovkám. Na TK se právě auto chystá, ještě mě čekají brzdy (nejspíš hlavní válec) a čepy řízení.