Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Uchycení parkovacího čidla?


karelski

Recommended Posts

Ahoj, když jsem byl včera v práci, tak mi na parkovišti na ulici nějaký dobrák odřel přední nárazník (žádný kontakt na sebe nenechal...) a přitom se zamáčknul parkovací senzor vedle SPZ dovnitř nárazníku, takže mi senzor hlásil stále překážku. Podařilo se mi ho nějak dostat zpět do otvoru v nárazníku a přelepil jsem ho zepředu přes nárazník průhlednou izolepou, takže zatím funguje ok. Je otázka času, že se izolepa unaví a čidlo zapadne zase dovnitř. Byl jsem u svého mechanika na zvedáku, ale k čidlu se asi nedá rozumně dostat bez demontáže nárazníku. Není jasné, zda je tam něco ulomeného nebo je jen vyskočené z nějakého uchycení. Nevíte někdo, jak to čidlo vypadá a jak v nárazníku vlastně drží?? Zepředu je vidět jen kolečko a co je vzadu není jasné. Prstama se tam dá dostat jen velmi těžko. Kdybych ale věděl, že se má třeba čidlo nasadit a pootočit např. o 90st., tak bych to ještě zkoušel. Nárazník dostal asi ránu a na pravém boku je dost odřený. Byly tam vyskočené plasty, ty jsem narazil ručně zpět. Lak asi zatím řešit nebudu, mám na havarijní pojistce spoluúčast 5tis. Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle všeho je to tam jen nacvaknutý, snímače jsou vpředu dvou typů 4 dopředu a dva do boku, ty boční jsou jiné.

Ty přední (5) jsou 6590 JF (9677783280), ty boční (6) jsou 6590 LQ. Nevím, jaký tam je rozdíl.

Odstrojit nárazník je ale opravdu pracné. Dokud ho nesundáš, asi nepoznáš, jestli tam není něco ulomené, nejsou popraskaná "ouška", která se zacvakávají, tak se se to stalo mě. Taky se mi do auta takhle někdo opřel, na nárazníku nebylo nic vidět, jen "obtisknutý" rámeček značky na krycím laku. Pak jsem si všimnul, že mi "vypadávají" zevnitř nacvaklé mřížky a když je vrátím, tak nedrží. Pod krytem na tažné oko jsem měl úplně zdeformovaný a posunutý plasty, hrál jsem si s tím hodinu, než jsem to tak nějak srovnal. Stejně na některých místech nedrží... Nejhorší na tom je, že ani nevím, kde se mi to stalo. Všiml jsem si toho, až když jsem to umyl, mezi nánosem hmyzáků to vůbec nebylo vidět.

00089810.png

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Do minuleho tydne jsem mel uvolnene predni parkovaci cidlo prilepene zepredu pruhlednou lepici paskou a fungovalo to ok. Nyni mi to zacalo zas blbnout. Cidlo hlasi trvale prekazku, coz je neprijemne zvukove i pri sledovani navigace ve meste, kdy tam neustale skace obrazek s prekazkou. 

Lze cidla nejak odpojit, nez budu mit cas se tomu venovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam na odpojení čidel takový čudl, tlačítko na panelu s tlačítky. Když mě to blblo (vadný jeden snímač - opraveno (vyměněno) vrámci záruky) tak sem to zmáčkl a už to nic neukazovalo. Určitě to fungovalo na přední snímače, nevím jestli to funguje i na zadní, to si již nepamatuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...