Stipe.19 Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 (edited) Zdravím vás všechny a za případné rady předem děkuji. Peugeot 206 1,6 hdi...Chtěl bych znát váš názor na čištění vzduchového sání + EGR ventilu pomocí spreje Diesel Exhaust Gas Recirculation od firmy Wynns. Motor mi hlásí Antipolution fault a dia mi ukázala že egr vykazuje při volnoběhu různě střídavé hodnoty v procentech. Vím, že je lepší to vyndat a pročistit ručně, ale možná by to potřebovala celá sací soustava, proto bych to zkusil vystříkat. Hází mě to stále do nouzáku, někdy to zhasne a zase se rozsvítí což se projevuje na výkonu auta a také na kouřivosti. Je možné získat odkaz s fotodokumentací do jakých míst to správně aplikovat (do jaké trubky)...vím že do vzduchové ale nevím zda to může projít turbem, prostě aby to šlo tam kam mělo :o) Díky moc za rady Edited July 14, 2016 by Stipe.19 nevložený tip auta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaC2 Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 (edited) Ten EGR bez sundani zkontrolovat nejde. Cistil jsem 2 a v obou bylo velke mnozstvi sazi v natacecim mechanizmu, kde by ty saze byt vubec nemely. Jejich moznostvi znemoznovalo, aby EGR chodil do krajnich poloh a jeden z tech EGRu byl stejne i tak na vyhozeni - byl vychozeny tak, ze ani v krajni poloze "zavreno" nestesnil. A to nezjistis, dokud jej nesundas. Na vycisteni tech sazi z mechanismu ovladani staci z EGRu sundat motorek (3 sroubky), ale neproveris, jestli mechanicka cast uplne tesni. Podle mne ten sprej nema moc smysl. U tech mych EGRu nebyl nikdy moc velky bordel v prostoru, kde chodi spaliny - tj, ta cast, kterou bys cistil tim sprejem. Edited July 14, 2016 by HonzaC2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stipe.19 Posted July 14, 2016 Author Share Posted July 14, 2016 Upřímně...tím že to tam stříknu asi nic nezkazím že?? Je to jen takový hokus pokus před tím než to dám asi do servisu, pač na to nemám čas a hlavně to kde dělat. Takže asi to tam stříknout můžu a když to nepomůže tak to dám do toho servisu. co myslíš ty?? jinak díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaC2 Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Ja uz bych zadny servis na svuj EGR sahnout nenechal. Po te, co jsem jej na svem aute vycistil a nasadil. Tak 1/2 roku na to, jsem mel problem, ze mi zdechalo auto. P0192. To resil autorizovany servis a pry prepinovali konektor na snimaci tlaku, ktery je zrovna pod EGR ventilem. Ten EGR pritom sundali, Jenze jej nasadili spatne - resp. sptane nasadili chladic spalin na EGR. To jsem 2x reklamoval, protoze na krizovatce to v aute bylo na plynovou masku pri delsim stani. Podle nich tam nikdy nic nesmrdelo a tedy "zavada se neprojevila". Potreti uz jsem na to nemel nervy je 30 km tam, nechat jim tam auto a jet zpet busem. Proste ten servis jsem odpiskal, a jal se to zkontrolovat sam. Spoj mezi chladicem a EGRem cely cerny od sazi. Od te doby mam zase pokoj. A kdysi kdyz jsem auto odkoupil z firmy, mel jsem jej kratce a nechtel jsem v tom hrabat, tak jsem kvuli zhaveni nechal menit svicky - byla zavada pres diagnostiku. Delal to jeden manik, co drive delal v Citroenu a ted dela "mozna jeste porad" sam na sebe. Svicky mi vymenil, ale i on blbe nasadil ten chladic. Jen on trochu jinak. Vysledkem jeho prace byla praskla priruba na chladici spalin a nasledovala vymena chladice spalin, kterou jsem uz taky delal ja. Ja proste kdyz nebudu muset - na sve auto tyhle maniky sahat nenecham. Ja jen, at vis co te muze potkat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stipe.19 Posted July 14, 2016 Author Share Posted July 14, 2016 Jasný, děkuji za upozornění. Já mam jen strach že když to vyndám tak už to pak nenastartuju. Někde jsem se to už tady dočetl, takže hrabat se v tom sám moc nechci, jestli mi rozumíš. Jediný co teď můžu je zkusit to tam stříknout a uvidím protože budou asi zanesené od sazí i jiné části než jen egr ventil... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaC2 Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Jasne, kdyz se na to necitis, tak do toho radeji nehrab. Pak ti muzu jen poprat stastnou ruku pri vyberu servisu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stipe.19 Posted July 18, 2016 Author Share Posted July 18, 2016 Potreboval bych jeste jednu radu (sprej dorazil)..kam to nastrikat aby se to pak nedostalo tam kam nema...varianta 1) striknout to do mist kde je "cervena sipka" do sani za vzduchovy filtr, pak mam ale strach jestli to muze do "cerne sipky s koleckem" jak tam je ta bila odbocka ze sani, jak jsem psal aby se to nedostalo tam kam nema. A nebo varianta 2) striknout to primo do turba (cerna sipka). Pak mam jeste obavu aby mi to nerozezralo ty gumove hadice ktere jsou v cernych krouzkach. Mate nekdo s timto zkusenost?? Dekuji mockrat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts