Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Myčka whirlpool


razor

Recommended Posts

Ahoj, sice to není IT, ale technický dotaz to je.. Myčka whirlpool (2015) začala dělat zvláštní věc.. Při vypouštění vody z myčky jede čerpadlo krásně potichu, ale pak odčerpá všechnu vodu, a začně strašně "vrčet" protože jede naprázdno.. Ale naprázdno jede snad půl minuty možná i dýl, pak přestane "odčerpávat" a program jede normálně dál... Myčka nehlásí žádnou chybu, jen prostě dělá hroznej kravál, což nikdy nedělala...  Nevím čím to je, ale připadá mi, že to čerpadlo prostě neví, že už tam nemá vodu.. Máte někdo tušení jak to funguje? Je tam nějaký plovák? Nebo je tam nějaký senzor?

 

Díky všem za nápady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nám myčka Whirlpool taky čerpá do sucha resp. pár sekund jede po odčerpání "naprázdno",  ale nijak dlouho ani nijak výrazně víc nahlas (jen trochu). Jestli ti to předtím nedělala a teď dělá, tak se zjevně něco změnilo. Nečistil jsi v mezidobí třeba filtr, že by byl špatně nasazený? To by mohlo mít vliv na hladinu/průtok... :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nebo povolený šroub? nebo nečistota mezi lopatkama čerpadla = nevyvážené

Jestli si troufáš ji rozebrat, kouknout, jaký je to motor (kdysi asynchronní, později stejnosměrný), odpojit motor, pustit do něj napětí (snížené) a pozorovat motor. Případně podívat do čerpadla, možná vytáhneš nečistotu pinzetou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, vcera jsem to kompletne rozebral (coz byl mazec, musel dolu i spodni kryt-proste uplne komplet abych se dostal ke sroubum od cerpadla). Puvodne jsem hledal nejaky plovak, pripadne jiny senzor co by hlasil stav vody, ale nic tam neni. To cerpadlo proste ma urceny cas jak dlouho pojede. Kdyz jsem to cerpadlo konecne vyndal, tak z nej vypadl kousek drivka od nanuku. Nekdo ho zrejme rozkousal a asi nechal na taliri. Meli isme ted hodne navstev a tech rozkousanejch klacku od zmrzlin jsem nasel vic. Bohuzel jsme zrovna cistili filtr mycky a spatne ho tam vratili, takze to drivko proklouzlo az do cerpadla. Ted je vse ok, jede zase krasne potichu.. Diky vsem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Navážu, ať nezakládám nový téma.

Stalo se nám teď, že myčka (konkrétně wic3c23pef) nešla zapnout. Prostě jakmile se zmáčknul čudlik (P=program to byl. Navíc čudlík on/off nedělal nic, měl by zapnout myčku ale byl mrtvej), displej se rozsvítil a během vteřiny zase zhasnul. Nesetkali jste se s tím někdy? Není mezi vámi někdo, kdo do toho vidí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

není to nedovřenejma dveřma. Jde o to, že myčku zapnu a ona se po vteřině zase vypne. Tahle myčka má ovládání na horní hraně dvířek, takže se zapíná s dvířkama otevřenýma (aby se člověk dostal k čudlikům) a teprve potom se zavřou ta dvířka a myčka začne cyklus. A vzhledem k tomu, že když ji zapnu (s otevřenými dvířky logicky), a ona se hned vypne, nemůže být problém v nedovřenejch dvířkách.

Edit: no a návod byl to první, po čem sem šáhnul. Tahle chyba tam zmíněná vůbec není.

Díky za snahu

 

Upraveno uživatelem morepower
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

obecne reseni nefungujicich   mycek je postup , kdy mycku vyndas a vyklopis do stran. pokud z mycky vytece voda , mas "vyhrano" , na dne mycky je totiz senzor ktery pokud je pod vodou, vypne mycku.

 

pak bych jeste mrknul na privodni hadici. Whirlpoolka ma stopro hadici s aqua stopem , tak mrkni do toho rozsireneho konce u kohoutku, je v nem okynko jestli neni plnej vody  . mycka ma ochranu aby nebezela bez vody .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, morepower napsal:

se zmáčknul čudlik

Tohle není posměch ale spíše pohlazení po duši.  V dnešní době amerikanismu , kdy kdejakej tydýt (v 15% ani neví co to znamená) používá cizí pokřivená slova (němčina, angličtina) misto toho aby použil normální český pojem. V tomto případě asi "tlačítko" , ale ten čudlík to umocnil  :papa      Opravdu bych  :blicismajlik  :blicismajlik  :blicismajlik   když například někdo řekne, že to "pušnul" zjevně ze slovního základu push a podobné blivajzy        A tak tedy jen tak závěrem :    "SORRY"  za :xvul        

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...