Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dobrý den, s Peugeotem 307 HDi ( r.v.2005, najeto 144 tis) jsem jela do autorizovaného servisu kvůli úniku chladící kapaliny. Auto jsem dostala zpět s tím, že chladící okruh je v pořádku, problém byl v prasklém víčku od chladiče, které vyměnili. Chladič teče dál (hodně). Opět jsem auto odvezla tamtéž, kde mi bylo sděleno, že tedy na 99,9% teče kapalina do motoru (nějaká hadička na vrchu byla podle nich neúměrně natlakovaná, což to potvrzuje). Pravděpodobně se tedy bude měnit těsnění pod hlavou (s tím, že to je ještě dobrá varianta). Teď  prý není jiná možnost než rozebrat motor a tam definitivně zjistit, o co se jedná a rovnou to udělat. Minimální částka, se kterou musím počítat … 20 tisíc !!!?  Prosím tedy o postřehy, názory, rady, atd., abych si udělala obrázek, jak moc mi kecají a o kolik mě chtějí obrat, DÍKY!!!

Upraveno uživatelem Magdalenka
zpřesnění textu
Odesláno

Kudy teče ten chladič? Jestli je děravý, měl by se asi vyměnit chladič, ne? Jestli servis hledá problém jinde, než je, chtějí tě nejspíš obrat asi tak o 20tis. :myslim

Teď vážně, moc se v tom nevyznám, ale co je to za servis, když hledá "díru v chladiči" na hlavě motoru :myslim

Odesláno (upraveno)

Dira v chladici, stejne jako praskle vicko vyrovnavaci nadobky muze byt pouze dusledek prave toho tlakovani chladici soustavy z motoru (obvykle praskle tesneni pod hlavou nebo praskla hlava). Pozna se to prave podle tvrdych hadic mezi chladicem a motorem (motor musi bezet). Dalsi priznaky jsou: smrad vyfukovych plynu ve vyrovnavaci nadrzce, spinave nebo mastne fleky ve vyrovnavaci nadrzce a voda v oleji (na merce oleje se objevi seda emulze - neco jako bila kava). Nemusi byt vsechny tyto priznaky - bohate staci jeden z nich).

20 litru za opravu (pokud to bude tesneni) mi prijde skoro dost - ale nevim, co se konkretne na tomhle aute musi vsechno odstrojit. Pokud bude praskle jenom tesneni, meni se tesneni, obvykle se musi srovnat hlava a u nekterych aut se musi dat nove srouby hlavy. Potom se musi najet urcity pocet km, znovu se to musi odstrojit a srouby hlavy se musi dotahnout. Pokud je praskla hlava, meni se hlava i tesneni. Zadny autorizovany servis hlavu varit nebude.

Upraveno uživatelem devdem
Odesláno

Vřele doporučuji najít si nějaký jiný servis, nebo alespoň nějakého znalého člověka. Konstatování, že na vině je prasklé víčko, je na "ZASTŘELENÍ" technika pro výstrahu. Zarážející je, že se jednalo o "Autorizovaný" servis. 

Přetlak v chladícím okruhu má na svědomí v 90% případů prasklé těsnění pod hlavou, ale může být i horší varianta - prasklá hlava válců. Obojí se ale dá určit až po demontáži. Nicméně 20.000,- Kč je všivárna a lichva a pokus oškubat zákazníka až na kost.

Podívej se měrku oleje zda není šedivá = voda v oleji = prasklé těsnění pod hlavou. Pohmatem zkus tvrdost hadic od chladiče, tvrdá hadice = přetlak. V žádném případě neotvírej nádržku chladiče hrozí opaření. Pohledem zkontroluj kudy chladící kapalina uniká. Opravdu může být jen díra v chladiči nebo netěsnost nějakého hadicového spoje (typicky bajonetové propojení hadice na chladič) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...