Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když tam je vodorovné značení, zachoval bych se úplně stejně. Doufám, že to bez problémů dopadne a viníkem bude ten kamionak.

Odesláno

Milan F1,jak jsem říkal, značení tam je, málo viditelné, ale je. Ewals Cargo jezdí standardně pro Foxconn, takže se domnívám, že ten řidič to zná moc dobře. Jedine žeby byl novej.

Tak uvidime.

Odesláno

Jak jsem psal, je jedno, že to byla jeho vina, bude se toho za pomoci právníka snažit vykroutit, tyhle typy a firmy to dělají už jenom z principu. Takže do toho správního si toho právníka vem taky.

Mmch. po bitvě každý generál, ale v téhle situaci, bych asi dal za jedna, plnej a střihl to před něj hned, jak se začal rozjíždět a zaclonil pravý pruh na té Průmyslové...

Odesláno

Jsem asi pitomej :D  ale ja na videu ani na fotce zadne vodorovne znaceni nevidim :myslim

A tim padem bych zustal stat ve vyjezdu z parkoviste kde je prednost a po odjeti kamionu / auta bych zapocal dalsi manevr .....
Stejne to nic nemeni nanazoru kdyby zaplatil na miste bylo by vse hotove - pojistovna by snad nedelala problem - takto to muze dopadnout nepredvidatelne - zijeme v bananovem cesku :(
Jinak taky jezdime po cele europe a skoda ze se nedaji videa zverejnovat to by bylo pokoukanicko  ;)

Odesláno

Vodorovné značení tam je. Skutečně to téměř není vidět, no policajt to ukazoval jak mne, tak i řidiči TIR.

Teď bych taky zůstal ve výjezdu, přesně jak píšeš, ale v tu chvíli jsem se rozhodl jinak a ani ve snu by mě nenapadlo, co se stane, jelikož k tomu nebyl žádný zjevný důvod.

S těmi videami to je skutečně škoda. Možná by se někdo poučil.

Odesláno

Každopádně je dobře, že máš havarijko, v tomto ohledu jsi v pohodě, oprava není nijak dramatická, pojišťovna ji zaplatí tak jako tak, a na to správní se dobře připrav a toho právníka si na to vem rovnou. To je maximum, co můžeš udělat, a dobré je, že prohrát můžeš v podstatě jen spoluúčast pojistky.

Odesláno (upraveno)

Naštěstí to jsou jen plechy, ale k tomu značení bych řekl, že tam žádné není, nebo bylo, ale nechali ho zaniknout jelikož okolo je v daleko viditelnějším stavu.

P.S. Asi bych se zachoval podobně jak popsal oddie. Čekal bych jakmile se náklaďák dá do pohybu a vykryje mi pravý pruh.

post-572-0-21807300-1465076317_thumb.jpg

post-572-0-46028900-1465076325_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

Hm, tohle za vyznačené pruhy pro směrování v křižovatce zřejmě považovat nepůjde :myslim Nebo jsem slepej...

2 Dave_k: to jsou Aktuální (vlastní) fotky nebo něco z webu (neurčitého stáří)?

Ono odpohledu nedává moc smysl, proč by tahle křižovatka měla potřebovat/mít pruhy pro jednotlivé směry.

Ale problematická by mohla být plná středová čára na té "hlavní" :myslim

Odesláno (upraveno)

Nazval bych to, že ho nechali zaniknout. Od kolegy jsem se dozvěděl, že jelikož se tohleto místo mělo upravovat právě kvůli častým nehodám, no Foxconn se nejako nedomluvil s městem/nevi přesně kym, tak se to značení zatím neobnovilo. Na druhé, protilehlé, straně je sice také Foxconn, ale jeho dceřiná společnost FGSD, ktera to značení pravděpodobně udělala na vlastne náklady.
Zde jedno foto, ale jak se divam, tak to bude asi pro mne "ne moc dobry". 

post-32614-0-81939300-1465077972_thumb.j

Upraveno uživatelem vaksi
Odesláno (upraveno)

vaksi, napiš, jak dopadlo šetření DN. Hlavní je, že nedošlo ke zranění. Jak přišel řidič TIR na to, že si mu nedal přednost, když si vyjížděl z parkoviště? To jistě nemyslel vážně. A to, že spěchal (ať z jakéhokoliv důvodu), tak ho to neomlouvá. A že byl ,,nervozní", tak to je jeho mínus, jelikož řidič dle zákona musí být zdráv, a také v psychické pohodě.

Telefonovat po DN mohl kam chtěl. Vše bude řešit SDN a správní odbor. I kdyby nebyli vyznačené jízdní pruhy, tak se jezdí vpravo. Jsou vyjímky při odbočování, kdy, pokud to vyžadují okolnost vozidla ( návěs, náklad), lze jet v levé části vozovky. Není to tvůj ,,problém" že je velmi slabě vidět vodorovné značení na vozovce. To je záležitost a starost správce dané pozemní komunikace.

Jak psali přede mnou členové, tak Tě musel vidět, pokud se plně věnoval řízení a provozu.

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno (upraveno)

Je to z googla, takže doba vzniku nejistá, ale jezdíváme tama z práce docela často a myslím, že se to o moc neliší.

Podle mě vaksiho kamioňák ani neviděl. Si vemte, že sedí skoro 2 metry nad zemí a přes metr to má k pravé straně kabiny. Podle mýho odhadu viděl možná tak akorát cíp křižovatky, natož čumák 307.

2OK406: Není parkoviště bráno jako místo ležící mimo komunikaci, tudíž při jeho opouštění musím všem účastníkům provozu na komunikaci dát přednost a je tam i značka "dej přednost"? Nehledě, že podle videa už ten kamión v křižovatce dávno byl. :myslim

Problém vidím akorát v tom, že na pravé straně od kamiónu zůstalo dost místa pro jiné vozidlo a tudíž to vypadalo, že kamión pojede rovně nebo vlevo. Prostě nepočítal, že mu tam z toho parkoviště někdo najede.

Vůbec tím samozřejmě nikoho neomlouvám, jen dávám 2 a 2 dohromady jak k tomu asi došlo. ;)

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

OK406: Od policie mam ted jenom "Potvrzeni o ucasti na dopravni nehode". Policie ma ted mesic, budou me informovat emailem a pak to predaji na magistrat. Presne jak pises, hlavni je, ze nedoslo ke zraneni. A ze mam havarijni. :-)

Vysvetleni ridice TIR nechapali ani policajti, ani ja, takze nedokazu vic rict k tomu, jak to presne myslel. Nejdriv se odvolaval na to, ze mel blinkr a teda ja som tam nemel vjet a pak ze pri vyjezdu z parkoviste je znacka dej prednost v jizde a ja jsem mu ji nedal. To je vsechno, co k tomu rekl. A pak se opakovane ptal policajtu, jestli skutecne udelal chybu on. Na jejich odpoved, ze ano a ze se mel plne venovat rizeni a uistit se, ze muze bezpecne odbocit, jim sdelil, ze to udelal a ze si me nevsiml. 

K tomu, ze jsem nevystartoval do prava ja prvni, no, co rict. Nepredvidal jsem, ze to stoci na mou stranu. Pohnul se rovne, ja otocil hlavu doprava na chvili a pak uz jsem jenom troubil. 

Kdyz se zamyslim nad foto, co sem dal Dave_k, jak stoji ten kamion, tak by me skutecne zajimalo, kam vubec chtel ten "muj" jet, jelikoz ten od Dave_k je tam, kde jsem stal ja. 

V kazdem pripade, my tady to nerozhodneme, no dekuji vsem. Dam vedet, kdyz bude neco nove. 

Odesláno

Nebyl vidět blinkr v pravo na tahaču a stal v pruhu pro jízdu rovně nebo do leva. Si myslím, že si to na poslední chvíli rozmyslel a změnil směr jízdy. Kdyby odbocoval v pravo tak v klidu mohl použít ten pruh kde si jel (stal) ty. Zas tak zlomený to není aby musel použít jiný pruh než tam kam jede. A kdyby chtěl jet do prava a věděl, že to nestočí tak zastaví tak aby se mu tam nikdo nevecpal. ( čáru rozdělující pruhu by měl mezi kolama aby ty si nemohl najet do pruhu odbocujici v pravo.)

Odesláno

Já jsem při prvním soudu vycházel z toho že tam vodorovné značení není. A kdyby jsi to netvrdil že tam je tak ho tam nevidím. Asi jako Lihouš. A osobně bych taky z toho parkoviště tolik nespěchal a nechal tam ten kamion ať se hne kam chce a až bych měl jistotu kam se hejbe bych se hnul já. To je pro příště.  A pánové co se týče toho jestli z toho kamionu byl ten osobák vidět. Tak to si budu stát na svým  že ho vidět vůbec nemusel.  V tom velkém zrcadle je vidět podle návěsu zhruba od zadní nápravy tahače dozadu, v tom vypouklém je sice vidět více do šířky od tahače ale odhaduju že tak dva tři metry dál ne a to zrcátko na horním rámu dveří je na to aby si viděl na přední kolo ale jinak je v něm vidět kulový a vidíš v něm max. půl metr od kola. A pokud mu bude stát osobák někde  v místech dveří kabiny a i když bude strkat čumák přes nárazník toho tahače tak se ten osobák dokáže schovat za sloupek kabiny a za ten držák se zrcadlama. Někde jsem viděl obrázek na kterém bylo znázorněno kde jsou sleposlepá místa okolo nákladního auta. Nepamatuju si to úplně přesně ale když  to vztáhnu na tahač návěsů tak po směru jízdy je to zhruba od středové osy vozu přes pravý roh kabiny někam k zadní nápravě a ten pruh ve kterém není nic vidět bych odhadnul tak  2- 2,5 metru před autem zhruba tak ke 4 metrům pod rohem kabiny a tak 2 metry podle auta.  V této souvislosti bych požádal pány řidiče kteří jsou zde mezi námi a jezdí s kamionen nebo náklaďákem jestli by se pokusily udělat pár fotek jak je kolem velkého auta vidět. Aby měli všichni představu.

Odesláno (upraveno)

Jen pro predstavu ....

Ale to nic nemeni ze sesoupravou vystrelil jako s F1 coz je problem vice mene vsech ucasniku provozu - kazdy to vidime prave na tech parkovistich OC atp.
Kdyby se rozjizdel o poznani pomaleji mozna by stacil zastavit .....
Na druhou stranu pokud najiizdi na cestu kde jede auto za autem nebude chtit "ryskovat" karambol s tim ze  nekomu nedal prednost ;)
A muzeme se jen hadat jak to resit ....

Doporucuju si sednout za volant podobne soupravy idealne plne nalozene a zkusit si to - ono se pak na problem kouka z jineho pohledu.Klidne nekde na parkovisti.
Je dobre je existuje zaznam a je jedno jak to dopadne - komu bude dana vina.
A stejne se divim ze to jde do spravniho ....

Taky se tesim na vysledek.

post-32411-0-32976700-1465107884_thumb.j

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno

Taky si myslím, že ho kamioňák ani neviděl :( , pár let zpátky se mi stalo něco podobnýho s 306, měla jsem zrušenej levej blatník... :mad:

Odesláno

To ze bol v slepom uhle ho neospravedlni, ze spravil chybu. Keby tam bola zena s kocikom a dietatom, tak ich prejde !

Tiez mam vodicak na C aj E, a v autoskole som zistil ake to je byt soferom nakladiaku, odvtedy sa na ich "pracu" pozeram inak.

No aj v tom obrazku je slepy uhol v zltom, cize ak stal vaksi na soferovej 1 ci 2 hodine, musel ho vidiet.

Urcite nevedel kam chce ist, a potom to strhol a uz sa nedival ci tam je alebo nieje nejake auto, cize sa nevenoval premavke. Keby tam stal dalsi kamion, tak ho zrusi hned. ci ?

Vodici vo vacsich firmach maju bonusy za jazdu bez nehody, casove terminy a podobne, mozno preto nechceli aby to bolo jeho vinou.

Ale su to len nase spekulacie.

Myslim ze na spravnom konani daju za pravdu vaksimu, aj na zaklade videozaznamu.

Odesláno

2mmartinkovic: Nedramatizuj to do krajnosti. Co by asi na silnici, v křižovatce, v průmyslový zóně vedle kamiónu dělala baba s kočárkem...... :myslim

Prostě se rozhodl jet doprava, počkal až projede zleva to SUV, kouknul doprava jestli tam někdo neodbočuje a střihnul to tam. Prostě nepočítal s tím, že mu tam mezitím najel osobák.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...