Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Shnilý práh – průměrná cena opravy?


Guest Džůny

Recommended Posts

Ahoj, průzkum! Kolik vás stála oprava shnilého prahu jakou metodou (látání/výměna)? Potřebuji srovnání, letos mě čeká poslední technická. Jenže se toho sešlo víc naráz. Takže si to chci spočítat a rozhodnout se, jestli to stojí za to – jinak půjde 406 na vrakáč už teď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle už se tu řešilo. Kompletní práce klempíře včetně lakování vyjde na 8-10 tis. Kč. To mi ale u auta před poslední technickou přijde zbytečně velká investice. :myslim

 

Dívám se na to do AK a jde tam koupit práh. Pro členy klubu je cena cca 1500 Kč za kus. To není taky nejméně, to máš jenom 3000 Kč za materiál nevalné kvality (ale u tebe je to jedno). 

 

Jak moc to máš shnilé? Celé nebo jenom nějakou část? Já bych asi vzal nějaký plech, naohýbal a COčkem navařil. Pokud nemáš možnost a chceč to mít co nejlevnější, vzal bych vrtačka a hrst nýtů. Nakonec sprej BODY a hurá na technickou. 

 

Na způsobu opravy záleží životnost. Nejjednodušší, nejrychlejší, ale největší prasárna pro poslední tažení auta je vzít montážní pěnu a vystříkat je. Potom to, co vyleze oříznout nožem a přetřít (nebo body). Vyjde to na pár korun. :D

Upraveno uživatelem MilanF1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to vyčarovat je popsáno ale ještě zbývá pár metod jak si s tím poradit, koupit laminovací soupravu a udělat laminátovou záplatu jak na loďce. A přefouknout to BODYm nebo což jsem také viděl doktorský sádrovací obvaz a opět přepatlání BODYm.  Koneckonců ještě by šlo to očistit od rezu a jen to zkusit karosářským tmelem se skelným vláknem vypatlat přebrousit a přepatlat barvou.  Sousedka takhle přijela že ji vyhodili z STK že má v lemech díry a jestli bych s tím něco rychlého levného a trochu trvanlivého nesvedl. Tak jsem v hobbymarketu koupil kilovku tmelu se skelným vláknem sprej s trochu podobnou barvou nějaký smirkový plátno materiál cca 300 Kč a metodou ŽAVES práce asi tak na tři hoďky i s úklidem a nejdýl trvalo čekání na vytvrdnutí tmelu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Shnilé je to pod dveřmi řidiče – cca 40 cm délky. Nechám tam navařit záplaty z plechu… třeba to půjde. Nevím kam až to zasahuje, šroubováková metoda není stoprocentní. A když to nepůjde, tak holt 406 skončí už teď .Díky bohu už na autě nejsem pracovně závislý. Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...