Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Zadní stěrač nefunguje


bretamach

Recommended Posts

Zdravím kolegové,odešel mi zadní stěrač,koupil na vrakáči nový a také nefunguje.Proud jde až do konektoru a to do dvou pinů ze tří.Relé cvaká,i když zařadím zpátečku a nic.Při jízdě po nerovnostech relé taky samovolně cvaká.Pojistka (f1)je dobrá.Může mi někdo poradit přesný tip relé? V Peugotu mi dal na výběr z 10 druhů.Že sám neví,vymontovat a donést.Nechápu.V knize je na plánku v BSI, ale není vidět.VIN VF32E8HZA44995457 DĚKUJI ZA RADY

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, podle tvého VIN by to mělo být relé ve skříňce relé u rozvodné jednotky motoru v mot. prostoru označené jako el. časovač zadního okna. Objednací číslo 6555 74. Je to relé s pěti kontakty označené L9F ale za to označení neručím, je to špatně čitelné.

Stejně bych to ale vyndal a napřed zkusil propojit napřímo v patici jestli to bude fungovat, je možné, že je problém v kabelech u průchodky pátých dveří, ono že tam je napětí při otevřených dveřích ještě neznamená, že je tam trvale, vodiče bývají přerušené i bez porušení izolace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 1 rok později...
  • O 1 měsíc později...

Ahoj,mě taky nefungoval zadní stěrač a měl jsem taky odlepené kontakty v té černé krabičce.7000,- za sklo jsem taky nechtěl dávat,tak jsem si naletoval tři dráty ke koncům drátů v té černé krabičce a vedl jsem ten svazek podél kraje skla až ke stěrači a funguje.Sice nejde vyhřívání,ale funkce stěrače mi stačí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...
  • O 2 týdny později...

Ahoj,jasně. Dřív jsem se k tomu nedostal. Po odstranění te krabičky a uvolnění drátů jsem je připájel k drátům a vedl podél skla po levé straně. Z tvého pohledu je LEVÝ drát z krabičky spojený s drátem v konektoru uprostřed. Prostřední drát z krabičky je spojený s drátem v pravo a je červený. Pravý z krabičky je spojený s drátem v levo. Připájet,dát smršťovací bužírku a hotovo.

Huawei říjen 2018 1197.jpg

Huawei říjen 2018 1199.jpg

Huawei říjen 2018 1200.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 měsíců později...

Zdravím, mám stejný problém, 206SW WIN:VF32E8HXF43210503 ale plus navíc již na připojovacím konektoru, co je na káblu ze střechy, měřím zkrat i při odpojené baterii mezi zemí a oběmi dráty pro motorek stěrače, pokud vyndám pojistku zkratuje mi jen jeden drát. Relé v autě slyším cvaknout jen po sepnutí spínače, pak už cyklicky nic necvaká.

Nevěděl by prosím někdo:

1. Je někde pod tapicírunkem další spoj na cestě BSI?

2. Kde je relé které cykluje stěrač?

3. Nějaké další rady?

 

Moc díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mám konečně vyřešeno. Je-li motůrek stěrače vypnutý, tak je silový drát ukostřen, proto multimetr signalizuje zkrat. V konektoru, kde je připojeno okno, je to následovně: Zelenožlutý drát je zem a příjde na pin 3 motorku stěrače, černý je vyhřívání skla, oranžový je spínané plus jištěné pojistkou F11 a příjde na pin 1 motorku, hnědý drát trvalé plus a příjde na pin 2 motorku. Jinak kabeláž místo napařeného vedení sklem mám provedou podobně jako na obrázku výše, za to moc díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...
  • O 11 měsíců později...

Ahoj, tak taktéž se potykam s nefunkční steracem na 206sw, kde ta černá krabička byla odpadnuta. Bohužel ačkoli jsem to nápoji takto naprimo, stále nefunguje. Jde slyšet cvaknuti u řidiče, ale zadní stěrač nereaguje.... Nějaký další nápad co s tím? Díky za poznatky a reakce 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...