Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přetěsnění olejové vany


mikysedliste

Recommended Posts

trinity102> Hm, asi nejaky lepsi oddil. Ja teda tak trochu s helicoil vlozkama obcas neco opravuju, ale diru pro svicku za 10min nedam. to spis tak za hodinu. A jak jsi dostal ven z valce na placu v bazaru ty spony po prevrtani origo diry a vyriznuti zavitu pro vlozku? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jakou máte zkušenost s utěsněním šroubu pomocí toho červeného silikonu?

Naprd. Pokud to potrebujes nouzove narychlo opravit, kup si topenarskou silikonovou pasku, omotej ten sroub a s citem ho tam nasroubuj. Ale nastalo prerizni ten zavit na vetsi a mas klid.

 

edit: teflonovou pasku, ne silikonovou ... uz ten silikon vidim vsude :-)

Upraveno uživatelem devdem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těch pár hliníkovejch špon vylítne při protočení bez svíčky a ten zbytek neublíží, jen se musí dát pozor na ten montážní koneček spirály, který se musí ulomit, aby nespadl do válceJinak nevím co by na tom trvalo hodinu (vyvrtat, vyříznout závit, našroubovat spirálku), pokud je tam přístup a není potřeba nic demontovat. Každopádně je to asi nejrychleší a trvalá oprava závitu. Preventivně používám na duralových přípravcích, které se často demontují, protože závit M4,5a 6 přímo v 4mm duralu moc utažení nevydrží. Nikomu to nevnucuju, je to pro inspiraci, určitě se to někomu bude hodit, takové ventilové víko na hliníkové hlavě dokáže pěkně pozlobit. Jinak s tou teflonouvou páskou to chce s citem. Když se to přežene, tak hliníková vana praskne. Zrovna mně tady leží z VW Crafter. Tam to majitel napakoval a praskla.

Upraveno uživatelem trinity102
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Bod pro vás :potlesk, napsal jsem to špatně :myslim, není to chladící ani brzdová kapalina, máte pravdu je to olej kluci, jen jsem nemyslel motorovej, je to světloučkej olej, a jde ze shora někde nad úrovní olejové vanou co se týká výšky, ve středu auta kousek bráno mezi koly za šroubem olejové vany...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal, pokud je svetly, tak ja si myslim, ze je nejspise prevodovy. (Ten umi tect pekne po olejove vane - kdyz ti treba potece gufero na hlavni hrideli prevodovky.  A nebo se podivej, zda nemas mokrou/mastnou dluhou poloosu jak usti z prevodovky - mohlo by na ni tect gufero.)

 

Pokud to teda neni nafta - ale tu poznas podle pachu. Ma typicky smrad jako na benzince. I prevodovy olej jde poznat podle smradu. Tezko popsat, ale kdybys k nemu cichnul, priste poznas, je dost aromaticky, podle mne az stiplave. 

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpoledne kouknu, jak říkáš, v servu mám olej světlej v převodovce tuším tmavší, co se týká serva, jo v zimě s tím bojuji docela hodně, doliju, odvzdušním, ale přes víčko teče pak mám kaluž vždy kousek vedle pravého kola, tohle by mohlo být od serva ale proč tak daleko, tam pak vede nějaká hadice od serva?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kluci, do kelimku jsem odchytl kapalinu, je to jednoznacne ze serva. Pod auto se nedostanu, ale servo je na prave strane zhruba na urovni kola, netece nikde,dival jsem se okolo, vubec netusim jak se muzu objevit skvrna ve stredu auta cca 10 cm za vypusti oleje z olejove vany, to uz je dost daleko od serva, ze by nejaka hadicka? Nema nekdo zkusenost...

Upraveno uživatelem treassure
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...