Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Parní trouba - pořídit či ne, jakou


Recommended Posts

Zařizujeme novou kuchyň a bude to vše z IKEY. Zjistili jsme, že jejich spotřebiče, nejsou zcela ideální, některé předražené, ale to není hlavní otázkou tohoto tématu, každopádně řešíme, jestli koupit parní troubu nebo standardní horkovzdušnou.

Žádné zkušenosti s tím nemáme ale co jsme si načetli, tak je to nyní nejlepší způsob vaření. Nicméně na trhu je hodně druhů a vůbec nevíme, jaké kritérium je důležité. Hodně dvariant má electrolux, propaguje to kuchař A,Bradáč (http://www.pecemevpare.cz/), který peče pouze v Elektroluxu. Pak mám takové informace, že snad 100% páru umí pouze Miele, Bosch a Siemens. Tyto spotřebiče se ale pohybují nad 30k.

Jediné co vím jako kritérium je, že chceme kombinaci páry a horkovzduchu. Informace že trouba umí 100% páru, nevím jak toto kritérium je důležité pro naše amatérské vaření. Někteří říkají, že vaření v páře může být problém v barácích bez digestoře, vzniká poté plíseň, pokud se správně neodvětrává. My budeme mít digestoř Sirius s velkým výkonem a šířkou 90cm s venkovním odtahem. Trouba nebude pod digestoří ale vedle ve sloupu. To jen připomínám, co jsem četl a na co někteří upozorňovali.

Potřebuji tedy poradit, na co se při výběru zaměřit.

IKEA nabízí tuto kombinaci:

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00300895/

 

Elektrolux nabízí nějaké označeníParní CombiStea, Parní CombiSteam Deluxe, Parní CombiSteam Pro.

http://www.electrolux.cz/Vyrobky/Va%C5%99en%C3%AD/Trouby/

 

Díky za pomoc při výběru.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsme se před rokem a půl stěhovali a dělali kuchyň , řešili jsme cenu a všechny spotřebiče.

Cenově nejvýhodnější nakonec vyšlo koupit kuchyň v obchodech jako je ikea apod . Protože na masivní dřevo a na kuchyň na míru prostě peníze nebyly. Takže jsme koupili kuchyň nakonec v Mahonu ( levnější jak ikea ) a spotřebiče zvlášť.

Při volbě trouby jsme taktéž váhali , nakonec jsme koupili klasický kombinovaný sporák ( bez ventilátoru ) jen topení , protože ventilátor akorát jídlo vysušuje ( odzkoušeno ) a když pečeme např. bezlepkové pečivo , tak společně s pečivem dáváme do trouby na 10 minut hrnek s vodou , který troubu napaří .

Spočítej si ty , kolikrát využiješ napařování a všelijaké funkce . Nás sál sporák 5 tisíc volně stojící i s plynovýma plotnýnkama http://sporaky.heureka.cz/amica-shm-583m-xx/

 

Snad ti má odpověď k něčemu bude ,trochu jsem se rozepsal. Je to hodně o tom , co chceš vlastně ty. Ne co píšou ostatní. Teď je v módě to ,pak zas ono. Raději se dívej na kvalitu ( sehnatelnost dílů ) , cenu a vlastnosti .Teď si koupíš troubu za dvacet litrů a za 5 let zjistíš že jsi 10x použil parní vaření , 20x horký vzduch a jinak jsi v tom pekl bůček nebo kuře :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, já bych parní troubu nezavrhoval, není to móda, profesionálně se to používá roky, jen asi není úplně jednoduché z toho udělat kompaktní spotřebič. Také si myslím, že bude vyžadovat výkonný digestoř, jinak to zavání nějakou plísní.

 

Ono i upéct bůček nebo kuře s párou, zrovna právě na to maso je to luxusní. Na pečení bublaniny to asi používat nebudeš ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spotřebiče pro Ikeu dělá tež Electrolux a snad i Whirpool.Taky máme troubu s párou,ale ne tu echt,tak jak to holky prubnou uvidíme jaké to bude.  Řešilo se to tu někde v jiných tématech ,kuchyn z Ikeii a tak jsem se tam na to koukal,když si holky vybíraly nějaké doplnky. Má to kování od Blum,ale je to asi nějaká řada dělaná pro ně kvůli ceně. Jináč za mě dnes už bych do kuchyně kterou sestavíš z typizovaných skříněk nešel,protože co navrhneš sám s truhlářem,tak lépe obestavíš prostor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, my zatím doma parní troubu nemáme, ale manželka o ní uvažuje (prý je jídlo z ní zdravější?). Docela se o to v poslední době zajímá a od známých jsme dostali tip na tuhle https://www.mall.cz/samostatne-trouby/amica-ebs-13230-e. Cena mi přijde celkem OK. Nemáte jí někdo? Naši známí jsou s ní v pohodě, ale sháním raději co nejvíc uživatelských zkušeností. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...