Francouz_407 Odesláno 23. duben 2016 Sdílet Odesláno 23. duben 2016 Zařizujeme novou kuchyň a bude to vše z IKEY. Zjistili jsme, že jejich spotřebiče, nejsou zcela ideální, některé předražené, ale to není hlavní otázkou tohoto tématu, každopádně řešíme, jestli koupit parní troubu nebo standardní horkovzdušnou. Žádné zkušenosti s tím nemáme ale co jsme si načetli, tak je to nyní nejlepší způsob vaření. Nicméně na trhu je hodně druhů a vůbec nevíme, jaké kritérium je důležité. Hodně dvariant má electrolux, propaguje to kuchař A,Bradáč (http://www.pecemevpare.cz/), který peče pouze v Elektroluxu. Pak mám takové informace, že snad 100% páru umí pouze Miele, Bosch a Siemens. Tyto spotřebiče se ale pohybují nad 30k. Jediné co vím jako kritérium je, že chceme kombinaci páry a horkovzduchu. Informace že trouba umí 100% páru, nevím jak toto kritérium je důležité pro naše amatérské vaření. Někteří říkají, že vaření v páře může být problém v barácích bez digestoře, vzniká poté plíseň, pokud se správně neodvětrává. My budeme mít digestoř Sirius s velkým výkonem a šířkou 90cm s venkovním odtahem. Trouba nebude pod digestoří ale vedle ve sloupu. To jen připomínám, co jsem četl a na co někteří upozorňovali. Potřebuji tedy poradit, na co se při výběru zaměřit. IKEA nabízí tuto kombinaci: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00300895/ Elektrolux nabízí nějaké označeníParní CombiStea, Parní CombiSteam Deluxe, Parní CombiSteam Pro. http://www.electrolux.cz/Vyrobky/Va%C5%99en%C3%AD/Trouby/ Díky za pomoc při výběru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
venomcz Odesláno 25. duben 2016 Sdílet Odesláno 25. duben 2016 Když jsme se před rokem a půl stěhovali a dělali kuchyň , řešili jsme cenu a všechny spotřebiče. Cenově nejvýhodnější nakonec vyšlo koupit kuchyň v obchodech jako je ikea apod . Protože na masivní dřevo a na kuchyň na míru prostě peníze nebyly. Takže jsme koupili kuchyň nakonec v Mahonu ( levnější jak ikea ) a spotřebiče zvlášť. Při volbě trouby jsme taktéž váhali , nakonec jsme koupili klasický kombinovaný sporák ( bez ventilátoru ) jen topení , protože ventilátor akorát jídlo vysušuje ( odzkoušeno ) a když pečeme např. bezlepkové pečivo , tak společně s pečivem dáváme do trouby na 10 minut hrnek s vodou , který troubu napaří . Spočítej si ty , kolikrát využiješ napařování a všelijaké funkce . Nás sál sporák 5 tisíc volně stojící i s plynovýma plotnýnkama http://sporaky.heureka.cz/amica-shm-583m-xx/ Snad ti má odpověď k něčemu bude ,trochu jsem se rozepsal. Je to hodně o tom , co chceš vlastně ty. Ne co píšou ostatní. Teď je v módě to ,pak zas ono. Raději se dívej na kvalitu ( sehnatelnost dílů ) , cenu a vlastnosti .Teď si koupíš troubu za dvacet litrů a za 5 let zjistíš že jsi 10x použil parní vaření , 20x horký vzduch a jinak jsi v tom pekl bůček nebo kuře :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Francouz_407 Odesláno 25. duben 2016 Autor Sdílet Odesláno 25. duben 2016 Díky za info, IKEU jsme vybírali, že dávají 20let záruky na kuchyň a spotřebiče 5let. Krok směrem k páře je myslím dobrý, ale určitě vychází dráž. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pacho69 Odesláno 25. duben 2016 Sdílet Odesláno 25. duben 2016 Nevím, já bych parní troubu nezavrhoval, není to móda, profesionálně se to používá roky, jen asi není úplně jednoduché z toho udělat kompaktní spotřebič. Také si myslím, že bude vyžadovat výkonný digestoř, jinak to zavání nějakou plísní. Ono i upéct bůček nebo kuře s párou, zrovna právě na to maso je to luxusní. Na pečení bublaniny to asi používat nebudeš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Francouz_407 Odesláno 25. duben 2016 Autor Sdílet Odesláno 25. duben 2016 Digestor bude 90cm Sirius, bude ale vedle sloupu kde bude trouba, trouba nebude pod digestori Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan+ Odesláno 25. duben 2016 Sdílet Odesláno 25. duben 2016 Spotřebiče pro Ikeu dělá tež Electrolux a snad i Whirpool.Taky máme troubu s párou,ale ne tu echt,tak jak to holky prubnou uvidíme jaké to bude. Řešilo se to tu někde v jiných tématech ,kuchyn z Ikeii a tak jsem se tam na to koukal,když si holky vybíraly nějaké doplnky. Má to kování od Blum,ale je to asi nějaká řada dělaná pro ně kvůli ceně. Jináč za mě dnes už bych do kuchyně kterou sestavíš z typizovaných skříněk nešel,protože co navrhneš sám s truhlářem,tak lépe obestavíš prostor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip28 Odesláno 25. duben 2016 Sdílet Odesláno 25. duben 2016 Dobrý den, my zatím doma parní troubu nemáme, ale manželka o ní uvažuje (prý je jídlo z ní zdravější?). Docela se o to v poslední době zajímá a od známých jsme dostali tip na tuhle https://www.mall.cz/samostatne-trouby/amica-ebs-13230-e. Cena mi přijde celkem OK. Nemáte jí někdo? Naši známí jsou s ní v pohodě, ale sháním raději co nejvíc uživatelských zkušeností. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
venomcz Odesláno 27. duben 2016 Sdílet Odesláno 27. duben 2016 Filip28: Amicy se vůbec neboj. Je to Polská kopie Mory a většina věcí je zaměnitelná a stejná . Liší se např. v použitých dílech ( plast apod ) . Jinak si je lidi chválí a myslím si že to mohlo i vydržet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.