Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dnes se mi asi rozsypala spojka. jedu normalne ,chcem zaradit z 3 na 4 a pedal spojky sa nevracia. skusal som stlacat pedal ale nic. zastal som,pod motorom mlaka oleja. tieklo to od prevodovky, ale kvalty sa radili v poho,len ten pedal neide hore. co s tym moze byt? ma dakto taku skusenost?

Odesláno

Ja uz som to opravoval,sice na Crome(mam bohate skusenosti:D),ale system je ten asi ten isty.Alebo tesniaci kruzok na prasiatku,alebo tlakova trubka(hadica),alebo hydr.valec.Nic problematicke.Zisti z coho to tecie a nezabudni na spravnu specifikaciu kvapaliny,lebo to bude robit zaujimave veci:D:D:D

Odesláno

sucha mechanicka spojka je klasika: pritlacak - lamela - setrvak

Tady jde o zpusob ovladani : mechanicky - lankem

nebo hydraulicky - jako treba na Š100-130 zalozene na principu pedal - spojkovy valec s brzdovkou - trubka - vypinaci valecek na prevodovce

Odesláno

No nevím ,ale dle mě měly straší modely mech. ovládání.Tzn že prasklo lanko. hydrauliku měly až novější modely, ta jak mám já a myslím že je tam dokonce uzavřený okruh.

Odesláno

Starší modely maj stopro klasické mechanické ovládání. Není tam v cestě žádná hydraulika. Buď ti prasklo lanko a většínou praská na konci u spojky, nebo plastová \"spojka\" která je mezi spojkovým pedálem a spojkovým lankem. Najdeš ji v kabině a aby byla vidět, tak musíš sundat ten krycí \"papundekl\" pedálů. Zjisti si co se semlelo a pak nakupuj. V tomhle případě všechno nový. Nic z vrakáče!!! Ten olej je mi divnej. Co takhle gufero buď v motorovým, nebo převodovkový bloku? Na starších ani novějších modelech se hydraulickej posilovač rozhodně nemontoval.

Odesláno

jo ten plast, ten praska docela casto, akorat se nevyplati ten plast nejak opravovat a je lepsi koupit primo v peugeotu novej, sice za to chtej pres 200,- ale vyplati se....

PS: docela sranda ho tam davat ten novej, par impertinentních slov vzdycky padne.....:D

Odesláno

To Ondra: Ano, vím o tom. Až si někdy říkám, že Frantíci museli bejt vylitý jak mošny, když vymejšleli některý spojovací prvky. Tenhle plastovej kousek mě stál asi tři šedivý vlasy:mad:

Odesláno

no ted sem volal servisakovi a nemel dobre spravy. mam prevodovku v p....,bo nejaky diferencial v nej prerazil jej bok ci co, a preto tiekol ten olej, ktory mi odkuril spojku. teraz zhana diely: prevodovka (vrakoviste) a nova spojka. podla vas co to moze stat?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...