Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Diagnostika hlasi zavadu vsech striku


Davef

Recommended Posts

Ahoj,

 

 

mel bych takovy dotaz. Jezdim na LPG, na benzin pouze startuji. Mel jsem v aute delsi dobu mensi mnozstvi benzinu. Pri prepnuti z LPG na benzin auto vzdy jezdilo ok, ale pri poslednim prepnuti (doslo LPG) mi auto zacalo hazet, cukat, otacky sice drzi, ale vypada to, jako kdyby jelo na 3 valce a jeden vstrik byl ko. Ale... Kdyz mi drive odesel 1 vstrik, auto melo horsi "tah", sice rozjezd a "vykon" to nemelo zadny, ale nejak jsem se "pohyboval" a svitila diagnostika motoru. Nyni po startu jede chvili "ok", ale po chvili zacne blikat diagnostika motoru, auto netahne, po chvili se na benzin nemuzu ani rozjet.

 

- zkusil jsem benzin naredit novym, ale nepomohlo

- nastartovat na benzin jde bez problemu, otacky drzi

- palivove cerpadlo jede

- svicky vymeneny za nove

- zapalovaci civka je v poradku, jiskru dava

- tlak paliva ok

- po pripojeni na diagnostiku chvilli ok, ale pak to nahlasi chybu na vsech 4 vstrikach a "spatna" palivova smes

 

LPG mam delane mimo puvodni ridici jednotku, neni tam ani samostatna ridici jednotka na LPG, neni tedy vubec pripojene na vstriky, ale je to reseno pres smesovac. Na LPG to jezdi v poradku, tudiz svicky ani civka by to byt nemely, musi se jednat jen o problem mimo LPG.

 

Ze by najednou odesly vsechny 4 vstriky ? Nebo muze jeden vstrik hlasit hlasit diagnostika jako chybu vsech, protoze nepozna, ktery to je ? Vstriky byly zkouseny, tedy jen jestli strikaji a vypadaji ok. Nebo to muze byt problem elektriky (kabelu) ci chyba RJ ?

 

Jedna se o Peugeot 206, 1.1i.

 

 

Diky za pomoc

 

Davef

 

----------

 

Jeste doplneni :

 

Mohlo by pomoci nejake silne aditivum, pokud jsou jen vstriky zanesene, pripadne mel by nekdo nejaky tip ? Nejednalo by se o prevenci, ale nejaky silnejsi pripravek na vycisteni, nechat motor treba bezet na volnobeh a zkusit, jestli by se vstriky neprocistily...

Upraveno uživatelem Davef
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem opet zkousel jet na benzin. Nastartovani naprosto v poradku, motor se chova korektne, otacky drzi. Po chvilce jizdy je motor dost hlasite slyset, z vyfuku zvuky, jak kdyby jelo na tri valce, auto netahne, na rovine se nejak rozjedu, do kopce uz vubec. Kdyz motor vytacim do otacek, auto se rozjede, ale strasne rve motor a auto se cele klepe. Po chvili zacne blikat diagnostika motoru. Kdyz se vynuluji chyby vsech vstriku a paliva, chvili se chova opet ok, ale po chvili stejny problem, naskoci chyby na vsech vstrikach a chyba paliva, motor rve a auto se klepe a drnci. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...