HonzaZ Odesláno 19. září 2017 Odesláno 19. září 2017 Minulý týden jsem koukal do placeného service boxu a je to tam popsané v Technical Service Bulletinu. Tak nevím co tak dlouho hledali. Citovat
honzanaj Odesláno 20. září 2017 Autor Odesláno 20. září 2017 Ano, asi přesně tohle tam nakonec hledali, když jsem nedal pokoj a nedal... Citovat
Caly Odesláno 25. září 2017 Odesláno 25. září 2017 Ahoj, dík za odpověď, šel jsem na to nakonec úplně stejně, takže už taky nevržu:). Doufejme, že to vydrží. Aspoň dílčí radost. Tak dík a zdar! Citovat
honzanaj Odesláno 26. září 2017 Autor Odesláno 26. září 2017 Takže se hlásím po dovolené, kdy auto po vypěnění absolvovalo něco málo přes 2000 km v plné zátěži a musím konstatovat, že pořád nikde nic nevrže. Dojmy z našich ostudných tankodromů, rakouských dálnic i s přejezdem Alp, dále slovinské dálnice a chorvatských dálnic jsou ty, že i s 1.2 PureTech 110k MAN5 se dá taková cesta bez problémů absolvovat ve dvou dospělých, dvou dětech, plném kufru (po roletku) a s plnou 300litrovou rakví na střeše. Nikdy se mi nestalo, že by autu docházel dech, ani jednou mi zvukovým projevem nepřipomnělo, že je to jen tříválec, pohoda na palubě byla díky klima-automatu naprosto vyhovující, i když se dvakrát řešila menší příhoda v plence našeho nejmladšího cestujícího, a díky většímu zatížení se trochu normalizovaly i jízdní vlastnosti od jankovitosti směrem k důstojnějšímu projevu. Poměrně dost náročná noční jihočeská pasáž lemovaná nehodami, nejprve v dešti a posléze v mlze husté tak, že by se dala krájet a která se objevovala a mizela náhle a nečekaně, mi vnukla myšlenku, že nějaký ten LEDový světelný asistent by nemusel být úplně k zahození. Zvláště poté, co jsem viděl, jakých kouzel se světlem bylo schopné jedno volvo před námi a jeden mercedes za námi. A neni to rozhodně výtka směrem k autu, to je samozřejmě už zase jiná liga... Někoho bude asi zajímat "za kolik", tak vězte, že celkem v průměru to bylo za 7,1 na sto, což vzhledem k šumící rakvi na střeše, užitečné zátěži a rychlostnímu profilu považuji za slušné číslo. U nás (33,90 Kč/l) a v Chorvatsku (10,10 kn/l) jsem bral benzín "stovku", v Rakousku jsem si troufnul i devadesát pětku (1,32 EUR/l). Defekty, poruchy, závady, nehody - nula. Navigace si většinou věděla rady velmi dobře, jen občas si v menších přímořských městečkách myslela, že jsme loď a umisťovala nás na mapě do modrých ploch. Péťa, MJSytic a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
Print Odesláno 4. říjen 2017 Odesláno 4. říjen 2017 (upraveno) Pěna do zadní nápravy funguje. Už jsme aplikovali na pár 308 a už nevržou. honzanaj: Jaký datum výroby máš auto ? Auta od 1.1.2016 Mají aktualizaci mapových podkladů zdarma. Upraveno 4. říjen 2017 uživatelem Print radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
honzanaj Odesláno 4. říjen 2017 Autor Odesláno 4. říjen 2017 Pěna do zadní nápravy funguje. Už jsme aplikovali na pár 308 a už nevržou. honzanaj: Jaký datum výroby máš auto ? Auta od 1.1.2016 Mají aktualizaci mapových podkladů zdarma.Jojo, musím potvrdit, že od aplikace pěny skutečně ani vrznutí. Už celých 2500 km.A ano, jak píšeš, já mám auto z konce února 2016 a aktualizaci map jsem si našel na servisních stránkách peugeotu a podle VIN mi to sdělilo, že mám nárok na stažení zdarma. Citovat
honzanaj Odesláno 7. říjen 2017 Autor Odesláno 7. říjen 2017 Rodinné kombi na 14denní dovolenou pro čtyřčlenou rodinu? Ano, s rakví na střeše a nočním přesunem (kvůli eliminaci rušivého vlivu v podobě prudění mrňousů) se dalo. Zde kompletně naloženo a 967 km a 11 hodin cesty je před námi. Citovat
honzanaj Odesláno 7. říjen 2017 Autor Odesláno 7. říjen 2017 Zajímavý postřeh ohledně tankování. Rozhodně naprosto subjektivní... Vzhledem k doporučení netankovat v ČR Natural 95, což je pro jistotu zdůrazněno i na vnitřní straně krytu víčka palivové nádrže a v servisní knížce, jsem u nás vždycky bral vysokooktanový EVO NATURAL 100+ od MOLu, případně Vervu 100 od Benziny. Cestou z dovolené jsem kdesi v hloubi Rakouska vzal u BP normální Super 95, protože často slýchám, že "na západě maj tu devatedát pětku úplně jinou", ale hlavně proto, že v daný okamžik nic jiného k dispozici nebylo. Cesta domů proběhla naprosto bez potíží a až později, při cestách do a z práce, v místech, kde to mám naježděné a s prázdným autem jsem měl konečně pocit, že se tomu tak nějak nechce. Slýchávám sice názory, že devadesát pětka je škrtnutá jen proto, protože u nás je to hrozný svinstvo a zakarbonuje se motor, ale taky vím, že je určitý vztah mezi oktanovým číslem a nebezpečím detonačního spalování a že při nižším okt. číslu senzory klepání ve spolupráci s řídící jednotkou dosáhnou přenastavení předstihu, či plnícího tlaku turbodmychadla, a to se pak může projevit i znatelně na pocitu z chování motoru. Můj subjektivní pocit byl ten, že to znát bylo. Co vy? Jaké máte zkušenosti v tomto ohledu? Citovat
honzanaj Odesláno 7. říjen 2017 Autor Odesláno 7. říjen 2017 (upraveno) A ještě jednu věc si nemůžu odpustit - POŘÁD TO NEVRŽE Upraveno 7. říjen 2017 uživatelem honzanaj Citovat
Ajap Odesláno 7. říjen 2017 Odesláno 7. říjen 2017 Já jsem nikdy žádný rozdíl nepoznal. Ten motor je dělanej na N95, takže N98 ani 100 nemá moc šanci využít, možná při nějakém přechodovém režimu... Zajímavé je, že já mám u své 1,2 96kw psán N95... A ještě poznatek - předevčírem jsem v rámci Citroen Road Show jel s C3 s 1,2 81kW a automatem a s Kaktusem s tím samým motorem a manuálem. S tím automatem to nejelo bůh ví jak, ten Kaktus na tom byl líp. Ale jak mně prodejce v ČB tvrdil, že mezi 81 a 96 kW motorem nepoznám rozdíl - no to teda pěkně kecal. 81kW varianta nejede špatně, ale 96kW je mnohem suverénnější. Citovat
luki52 Odesláno 7. říjen 2017 Odesláno 7. říjen 2017 Noooo, už len to chipnut na 96 kw, lebo rozdiel by mal byť len v prevodovke Citovat
honzanaj Odesláno 10. říjen 2017 Autor Odesláno 10. říjen 2017 Ano, lákavé... anebo rovnou na 145 k a 270 Nm, jak nabízejí tuším zde https://www.br-performance.be/nl-be/chiptuning/1-wagens/43-peugeot/2263-308/5737-ph2-2014-2017/6618-1-2t-puretech/ Ale upřímně řečeno, jsem rád, že to teď jezdí, nevrže, nejsou problémy s LSPI a dalšími radostmi a hlavně - platí mi záruka radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
libca4 Odesláno 29. leden 2018 Odesláno 29. leden 2018 Ahoj, já můžu jednoznačně potvrdit, když jsem jezdil na 95, že auto při předjíždění cukalo a na dálnici se mi dokonce vypnul i tempomat, jak to škubalo. (přidával jsem i aditiv) Od té doby z 90% Benzina Verva 100. Jinak o5 menší problém s motorem, pro jistotu mě už po druhé odtáhli poprvé předloni :-) Citovat
honzanaj Odesláno 31. leden 2018 Autor Odesláno 31. leden 2018 oj, nemilé, ještě to by mi tak scházelo Citovat
honzanaj Odesláno 31. leden 2018 Autor Odesláno 31. leden 2018 Ale mám za jednoho brouka, co mi trochu vrtá v hlavě, aby to nebyla taková nuda. Všimnul jsem si, že občas je při otáčení volantem zlehka cítit, že překonávám nějaké polohy, jak když třeba točíte rukou hřídelí elektromotoru, nebo jak bylo dynamo u jízdního kola. Někdy je to neznatelné, někdy je to znát hodně, skoro bych řekl, že při větším zatížení auta je to silnější a samozřejmě je to víc znát při hladším povrchu vozovky. Občas je to znát i při otáčení volantem, když je auto v klidu a někdy nastává extrémní situace, kdy je skoro nemožné projet táhlou zatáčku na dálnici tak, jak bych chtěl. V jednom okamžiku je to málo, chci korigovat volantem, ale ten přeskočí jakoby do vedlejší polohy a už je to zase moc... nic hrozného, ale nikde jsem to ještě nezažil a otravuje to dost. Brzo se chystám zase na servisní prohlídku, tak se zeptám, ale zajímalo mě, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost. Citovat
honzanaj Odesláno 31. leden 2018 Autor Odesláno 31. leden 2018 A občas se mi stane, že navigace tvrdí, že jedu polem, mořem, lesem, řekou, po trati apod., ačkoli jsem si jist, že jsem zrovna na silnici. Tady asi nějaká kalibrace nebo co...? Citovat
Nemesis Odesláno 31. leden 2018 Odesláno 31. leden 2018 tak schválne, čo našiel servis ohľadne tej závady motoru? pretože mne sa stalo to isté cca pred mesiacom opakovalo sa to viac krát, nakoniec servis vymenil nejaké čidlo ktoré sníma polohu otáčky vačky či čo, nie som odborník vymenili to a kľud. Citovat
libca4 Odesláno 31. leden 2018 Odesláno 31. leden 2018 mně uz to jednou auto udělalo, řekli mi ze je vse v pořádku atf. Ted, kdyz jsem volal s technikem, říkal, ze chyba se opravila dle jejich manuálu tím, ze se prehraje SW) jelikož uz mam na autě za necelé 2 roky cca 7zavad od odlupujiciho se laku ze dveří, praskleho podbehu, nefunkčnosti couvající senzorů po nastartovani(někdy) což malém skončilo tím, ze jsem malém zacouval do stromu, trpělivost s autem po této závadě na motoru došla (zřejmě kus vyráběny brigádníky) a zadám odstoupení od kupní smlouvy, tak jsem zvědavý, jak se Peugeot v Písku k tomu postavi, i bych zkusil případně novější model, pac přece takhle se auto chovat nemůže Citovat
libca4 Odesláno 1. únor 2018 Odesláno 1. únor 2018 Protokol ze servisu ZAKÁZKOVÝ LIST **************** VOZIDLO PŘIVEZENO NA ODTAHOVCE , BUDE PROVEDENÁ DIAGNOSTIKA VOZIDLA ZÁKAZNÍK REKLAMUJE ROZSVÍCENÍ KONTROLKY DIAGNOSTIKY , PŘI PŘEVZENÍ VOZIDLA , KONTROLKA NESVÍTILA , MOTOR BĚŽEL BEZ ZÁVAD ZÁKAZNÍK DOLOŽIL FOTO ROZSVÍCENÉ KONTROLKY A CHYBOVÉHO HLÁŠENÍ NA DISPLEJI ZÁKAZNÍK REKLAMUJE ZÁVADU PARKOV. ASISTENTU - ZAČÍNÁ FUNGOVAT POZDĚ - ZÁKAZNÍK DODAL VIDEO ZÁKAZNÍK Z DŮVODU ČASTÝCH OPRAV POŽADUJE ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY PROTOKOL *********** PROVEDENO PŘEPROGRAMOVÁNÍ POČÍTAČE MOTORU PROVEDENÁ AKTUALIZACE SYSTÉMU SMEG VŠECHNY OPERACE PROVEDENÉ DLE DOSTUPNÉ TECH. DOKUMENTACE A DLE CENTRÁLY ŽÁDNÁ UDÁVANÁ ZÁVADA SE ZA DOBU VOZIDLA V SERVISE NEPROJEVILA UDÁVA ANOMÁLIE/ZÁVADA OBRAZOVKY NEZJIŠTĚNÁ - PO NĚKOLIKA ZKUŠEBNÍCH NASTARTOVÁNÍ, SE VŮBEC NEPROJEVILA, BUĎ NASKOČÍ OBRAZOVKA A ZOBRAZÍ SE IHNED PARKOV. SENZORY NEBO MÁ OBRAZOVKA BĚŽNÉ MÍRNÉ ZPOŽDĚNÍ , ALE PARKOVACÍ SENZORY FUNGUJÍ NA AKUSTICKÝ SIGNÁL * VOZIDLO PŘEDÁNO BEZ ZÁVAD co na to říct? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.