Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Splnění snu - Coupé, ale jaké?


pštros

Recommended Posts

Pane Pštros, dovolte mi udělat rozbor odstavečku, který jste před chvilkou vypotil ;-)

 

Tak co mám dělat :) jsem veselý člověk... Jak jsem psal Medvědovi. Budu se hlídat a nekoukat s růžovými brýlemi. Nekoupím první vrak co potkám... 

Jednou jsem takhle auto koupil, investice nebyly vysoké, ale já jsem nepoučitelný. Proto jsem si stanovil cenový limit se vším, takže musím koupit s rozvahou. Chci jezdit a nemít auto v garáži.

 

To je zbožné přání nebo realita to s tím prvním vrakem, co potkáte? Asi přání, protože hned píšete, že jste sice jednou takové auto už koupil, investice nebyly vysoké ALE JSTE NEPOUČITELNÝ, jak sám píšete.

 

Myslíte si, že stanovením cenového limitu se nákup vozu zjednoduší? Myslíte si, že cenový limit, dodá potřebnou rozvahu? A hned zase zpět ke zbrklosti, kterou  podkládáte větou "Chci jezdit a nemít auto v garáži"

 

I tak vám přeji šťastný výběr vozu, jen si ujasněte, co přesně chcete a hlavně, když budete kavka, tak mě jako prodejci, by bylo fuk o kolik vás oberu jestli 50,20,100 litrů...

Prostě tím, jak jste si určil limit za auto, ještě neznamená, že to nebude popelnice, rozumíte mi, co se vám tu snažím napsat. Prostě teď jste mnohem atraktivnější pro bazáristy, protože vy tam přijdete s tím, že nechcete popelnici za 50000 Kč, ale že chcete pořádný auto za 90000 Kč, ty přeci budou lepší a kvalitnější než ty za pade. akže bazárista nebude mít zisk 35000 ale třeba 70000 (bacha ty ceny jsou tak nějak brány jako vtip, i když vím, kolik má zisk Gregi z těch pleček tady v UL, tak to docela sedí)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusim ještě jednu radu - ber to jako názor člověka skoro jednou tak starého, který si už taky něco vyzkoušel.

1) doporučuju opustit sen o kupé. Vůbec netuším jaké máš příjmy a vydání a nic mi do toho není. Každopádně ale mít cca 140 tKč v ruce, koupim něco podstatně civilnejsiho a mladšího s predpokladem většího výběru a tedy i aut v celkově lepším stavu. Nelpel bych ani na pezotu, ale šel bych klidně i do koncernu (dílů tři zadnice, servis kdekoli po ruce .,.).

2) doporučuju VYCHLADNOUT a pátrat po zkušenostech majitelů a bývalých majitelů, hlavně zjistit co se sype a co co stojí. Vypadá to, že sám nedisponuje ani dílnou ani zkušenostmi a tak budeš hledat servis, kterém ti to auto bude udržovat (zdaleka ne kazdej umí udržovat auto jako je kupé (šestiválec na kterém se dily nevali na každým vrakaci) a jsou i tací, co uvidí mladase v babolepu a chápou to jako kolkovanou žádost o podojeni).

Kdysi tu jeden klubák koupil žluté kupé s JASNÝM původem (nové v CR, 2 a 3 majitelé klubáci), on byl čtvrtý a těch investicí nebylo málo.

Abych to nějak uzavřel - nechvatej, kupé na dovolenou stejně není ideál a zacni klikat po všech možných autech, pak procitej recenze, sezen automechanika, kterymu budeš věřit a třeba se něco vyvrbi ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak beru k srdci pouze příspěvek Medvěda...

Já se koukal na coupé různých značek. Mě se 406 neuvěřitelně líbí a dlouho po ní toužím.

Chci mít částečně, fakt jen částečně, i trochu použitelné auto - vozit v něm psa, průměrný nákup. Takže jiné coupé co se mi líbí jsou malinké...

Těžko se to vysvětluje, auto se mi líbí už několik let, dal jsem si cíl a chtěl bych ho splnit, ale ne za každou cenu, i když to tak někdy vypadá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak se mi ještě líbila Toyota Celica....

Něco takového: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/Toyota_Celica_front_20080521.jpg

 

Já nechci mít cenovku nad 90tis. kč. Mám rezervy - 35tis kč na první servis, pojistku, přihlášení dovoz kdekoliv v ČR

Upraveno uživatelem pštros
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O té Celice nevím nic :) jen mě zaujal design, nečetl jsem si lautr nic.... Jen jsem chtěl říct, že do té ceny není nic moc lepšího a nic co by se mi líbilo.

Staré vraždy BMW kupovat nechci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych chtěl rodinný domek, ale nějaký pěkný, funkční a aby se mi fakt líbil. Ale max tak za 250 tisíc. Na víc nemám.

:D

Neber to ve zlém, to si z Tebe nedělám legraci, jen mě udivuje, že to vůbec řešíš. Prostě pokud něco chci výjimečného tak mám dvě možnosti, buď na to budu mít dost peněz a nebo koupím zbořeniště.

Asi už jsme moc starý, ale pro mě je vždy důležitější užitná hodnota než vzhled.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

35 tKč bych si dovolil odhadovat jen ten základní servis, pokud se neobjeví žádnej větší prusvih (kolik že Ti tu kluci vyčíslili jenom rozvody? 20 000?). Rozvody, vodní pumpa, oleje (všechny), nějakej ten čep + něco na brzách ....

Pro Tvou představu - v roce 2006 koupě 6ti leté 406ky (dovoz z DE) vyšla na nějakých 180 tKč. A hned po koupi následoval servis za cca 25 - 30 tKč (už fakt nevím presně), kde jediná možná trochu sporná položka byla výměna řemenice na klíče za cca 5000 Kč - jinak běžný standard (bylo to HDIčko, kombi).

Tím se nechci vytahovat, ale jsme prostě zase u banánů. Máš nějakých 120 tKč, za 90 chceš něco koupit a po servisu klikat jak se účet vyčistil. Co když to za měsíc odres? Co když lehne spojka nebo se vy*éře motor? To pak budeš brát úvěr nebo to tu budeš nabízet se ztrátou?

Ta Celica je krok úplně do nesmyslova - kupatka 406 tu obcas vidíš a dost věci je použitelných i z běžné 406ky, ale kolik tu jezdí Celic??? O tom, jaké jsou problémy se starými Japonci, jak se tam se*e elektrika a co stojí servis SIS něco přečetl?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No minimalne rozvody, ty asi nebudou za cca 6000 kc, pak ty civky. Nikdy nevis co se ti muze vysypat. KAzdopadne V6 ka je krasna, a coupe je hezky ale je jich jak maku a vsechno je kurevsky drahy, myslim tim karosarinu. To pokud by se spis podarilo sehnat sedan s V6 mux bylo by to lepsi. Nehlede na uzitnou stranku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pštros: moje životní zkušenost: Před lety jsem koupil 406 sw 2.0HDi. V té době to bylo auto staré tři roky od výroby - byla to jedna z posledních 406. V tom roce se to lámalo na 407. Auto mělo Cebii a nevím co ještě a stejně mě to ta celá sranda stála navíc cca 70tis během ani ne dvou let - spojka, rozvody, tyčky a nakonec převodovka a do toho všeho FAP. Když jsem to pak počítal, přišlo mě to auto na víc jak 300tis. To kdybych tušil tak se na to vys..u, ale já ne. Prostě jsem se zamiloval a bylo. Žena mi říkala neblbni, vem si někoho k tomu nebo se alespoň zeptej. Byl jsem zhruba tak starý jako ty, aut jsem měl už několik, a tak jsem říkal, konečně si pořídíme něco pořádného . . . .

A nikoho, ale vůbec nikoho to nezajímalo . . . proč taky. A to bylo cca tři roky staré auto a ty uvažuješ o ročníku max. 2003 v té ceně? Teď v roce 2016?

Tak tedy tvých směšných 35tis.na servis je fakt mimo a prostě ti to stačit nebude a nebo jsi hodně šikovný a plno si toho uděláš sám. Ale jistě si říkáš: "to mě se stát nemůže" viď?

Mimochodem ta 406 byla opravdu moc pěkná a slušné výbavě a jak krásně vypadala přímo naživo . . . . jojojojo. Když si vzpomenu, srdce mi i tak plesá . . . ale finančně to fakt nestálo za nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě to je hlavně o tom, na jakej kus natrefíš. Když jsem měl Coupe v HDIčku, tak za prvni rok jsem do něj nasypal zhruba 30 tis. Prodal jsem ho kámošovi, protože se tehdy objevil v inzerátu můj nynější V6 Coupe. Ale kámoš si pak další 3 roky pěkně jezdil, udělal na tom pouze nějaký díly na podvozku, jinak nic a byl spokojenej.

No a tohle V6 je úplně haluz (tuk tuk na dřevo). Koupil jsem ho ve 142 tis km, ted tam je cca 175 tis km a kromě brzd a svíček jsem zatím nedělal nic (LPG zástavbu nepočítám). A tím nedělal nic nemyslím, že by auto nedostalo maximální péči - nastříkání dutin a podobný blbinky nepočítám, to je pro můj dobrej pocit, ale Coupe neví co je to sníh, sůl nebo déšt. Všechny náplně, baterii a podoný věci nepočítám, to je spotřební materiál.

Vlastně kecám, ted na geometrii mi servisák říkal, že časem by to chtělo tyčku řízení... už ji mám doma a v sobotu ji s kámošem na zvedáku vyměníme.

Takže suma sumárum, podvozek, spojka a myslím že možná i cívky jsou na autě všechno ještě originál a zatím nic nevykazuje nějakej problém, takže je to hlavně o tom, co koupíš. Může tě to finančně sežrat, ale taky se může zadařit že to bude v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím si že sny sa majú plniť a skúsiť to treba ináč sa ďalej nepohneš akurát si daj načas a vyberaj rozumne. Ako som už spomínal najlepšie prvý majiteľ a privátny predaj z DE. Mimochodom bojím sa že to tu skončí ako u Karla Nováka 35.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslím, že mít připravených k autu za 90 000 dalších 35 000 na servis je celkem v pořádku. Pokazit se může plno věcí, ale to u každého auta v každé cenové relaci a nemusí stačit třeba ani násobek pořizovací hodnoty.

Já ti držím palce. Našetřit si 130 000 na auto v našem věku a zároveň mít vyřešené bydlení není jednoduché. A podle mě, když na to máš prostor, tak je ideální čas udělat si takovou radost, to jak časem v jakém žijeme, tak i životním obdobím. V6 bude na cestách spíš ubývat než naopak. Já bych taky takové auto bral, ale pro mě už praktické vlastnosti hrají větší roli a přesto mám čas od času myšlenky koupit si auto pro radost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...