Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Alu disky 7Jx15H2


Guest pikec

Recommended Posts

Zdravim!Koupil jsem 405SRDT 1,8 a naní jsou ALu disky označení 7Jx15 H2 (Atiwe typ V7522ET22) a pneu. 195/50 R15 V82.V OTP nejsou zapsaný.Chci se zeptat na pro a proti.Doufám ,že se něco neníčí při jejich používání!A dají se legalizovat?Za odpověď díky!!:):)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neboj nenicis tim nic, jenom jsou na 405 trochu nizky (ty gumy) mel bys mit 195/55/15, ale to je malej detail, akorat se smir s tim, ze ti bude premerovat tachac.

Zapsani rozmeru disku a pneu do OTP ma dve stany mince. Je s tim strasne behani (povoleni od Peugeotu, pak ty osattni urady), ale zase kdyz se enco stane a prokazase ze na vine jsou kola, resp. pneu a ty je nemas v technicaku, tak si rikas o problem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pikec ty mas rozmer gum napisany v malom technicaku ???:o:o:o Nemas ! Ten rozdiel na tak velkom aute nezbada nejaka zelena guma , kym tam nebudes mat 285/25 .Velky technicak zo sebou nenosis pokial si aspon trochu pri zmysloch takze vysledok je jediny -NO PROBLEM !!!:D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tam mám nacpaný taky 195/50/15 a myslím že se problémy projevují častěji něž dřív (čepy, klouby, řízení). Jenže taky to je jen malá 205 a ta je zvyklá na 165/70/13.

Ale kdo by na nich jezdil, že ?? :D:D:D

A zelenáči tomu zatím taky nic neřekli ;)

Takže to tam nech, vypadá to dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim!!Tak jsem z toho jelen!!!Trpí na autě něco nebo né?Jsou tam,ale moc hezký!!Dokonce je napíšou do OTP a to za 10kč.Ale musím to přinést v nějaké servisní knížce(návod na údržbu,manuálu).Když to tam bude ,tak to zapíšou.Bohužel chtěj knihu, nemá někdo půjčit?V tom manuálu ,co je na stránkách, na 405 jsou napsaný ráfky 6J 15.Ale bohužel kniha je pro ně směrodatná!!Elektronická poboba knihy nikoli!Prosím prosím!!!!:Dpůjčte:D.Díky

tel:608152683 nebo e-mail nebo tady nechte vzkaz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kazde nove auto, ma nekde na kastli vylepeny stitek s rozmerem pneu. Pokud jej nekde mate (ja mel na prednich dveri ridice) a narazite na snazivce, napari vam pokutu. Mel jsem na dverich 165/70R13 a obuty 145/70R13 M+S (stara zimni sada z P205). A dojel jsem s pokutou :-) Inu, Olomoucky kraj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

problém s rozměrem ráfků a gum na TK jsem již řešil a byli nekompromisní. Pokud má nějaký model kola max. o šířce 6\" a gumy 195/55/15 jako např. 306 S16, tak je vůbec nezajímá, že se třeba na 206 mohou montovat 205/45/16, protože jsou homologovány jen na 206 GT. Jediné řešení je schválení u importéra a to je asi neprůchozí. Musíme počkat na EU, snad bude platit tady i tuv, ale bohužel u tuningů se možná značně zvedne povinné ručení. U policie mi širší gumy vždy prošly, nesmí to být ale nic brutálního a hlavně žádné slicky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Originally posted by swine007

vix: já jezdím v zimě taky na 165/70/13 a v létě na 195/50/15 (mimochodem dají se sehnat v německu komplet za 4500,-)

a ten tacháč přeměřuje docela dost :o

No nevim, rozdil obvodu je 2,67% to bych asi na tachaci nepoznal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne, kazdy auto premeruje, zvlast kdyz mu pomuzes :-).

Clovek si musi uvedomit, ze auta uz z vyroby jou nastaveny tak aby premerovaly, bezne to je 5 - 10%, co se v malejch rychlostech projevi minimalne, ale ve vysokejch rychlostech uz je to hodne znat. Proto kdyz nekdo pise, ze s 1,4 jezdi bezne 200, tak od toho automaticky odecitam 10% a jsem na skutecny hodnote :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám na 205GTI kola Borbet 7x15 se 100 roztečí 3 a 4 cm podložky na změnu rozteče. Pneu 195/50 15. A žádný problémy s tím nemám. Je samozřejmý že vše bude víc trpět: klouby, čepy, tlumiče atd. ale s Poldama je to O.K. Nevědí co tam má být za kola tak vždy tvrdím že ty co tam mám. Lucas

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To co psal MIKI o tě policajtech je sice pěkný , ale už se ukazujou hlidky který maj v autě comp a klidně si tvuj velkej techničák vytahnou z databaze. Nedavno platil kamoš 2000,-. Měl na Broukovi vzadu 235ky a tvrdil že prej je má napsaný v TP. Dost rychle ho spařili. Ale jinak ja mám na 405ce podobnej rozměr a sem v poho. (205/55/15\")

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...