Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Otáčkomer ukazuje zle


SKIMAN

Recommended Posts

Ahojte,

mám problém, pred nedávnom mi začal blbnúť otáčkomer na Peugeote 406.

Keď pridám plyn tak mi začne ukazovať od 2 tisíc až do 5 tisíc, proste ukazuje ako chce.

Na prístrojovke som nič nekontroloval ani neviem, kde sa môže nachádzať ten snímač otáčok. V autách sa moc nevyznám.

 

Ak viete tak mi prosím poraďte, pozeral som aj iné podobné témy, ale nič som sa nedozvedel. Bol by som rád prípadne aj na nejaký návod alebo fotky, keď by ste mali.

 

ďakujem

 

Peugeot 406, 2.0 16v, 97 kw, r. v. 1997

Upraveno uživatelem SKIMAN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kilometre ráta, tie sú digitálne, spotrebu mi neráta, lebo tam nie je ani taká možnosť. Aspoň o tom neviem.

 

Ako zistím, či je otáčkomer digitálny alebo mechanický?

Upraveno uživatelem SKIMAN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no neviem co za felicia to bola ja mal na favorite elektronicky otackomer nebola to dizlova felda? lebo benzinove mali urcite elektronicky a dizlova tusim tiez ,mechanicky nahom mal len rychlomer 

 

vravim zamienate si otackomer z rychlomerom aj sb ukazuje na 405 a 605 mechanicky nahon rychlomeru a nie otackomeru

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krok 1: Najděte na zahradě správného Peugeota
 

Krok 2: Nasedněte dovnitř. Odjistěte si volant a uplně ho vytahněte směrem k sobě a pak ho sklopte dolů, nechte jej volně. Vytáhněte mřížky ventilace. Napřed je sklopte dolů, pak je povytáhněte kus k sobě za levý horní roh. Následně je srovnejte do rovné polohy a vyjměte je za levou hranu. Chce to trochu síly a hodně opatrnosti, ale jde to celkem snadno. Po opakovaném rozebírání jsem zjistil že se ani vyndavat nemusí, panel jde vyjmout i s mřižkami.
 

Krok 3: Odšroubujte tři šrouby nahoře v kapličce. Teď můžete tahem za dolní hranu v místě kovových zobáčků táhnout panel k sobě. Chce to opět sílu a opatrnost, až tak snadno to nejde, ale dá se to  Zobáčky jsou - nalevo dva, napravo tři.
 

Krok 4: Odšroubujte šroubky na packách samotných budíků. Packy odchlípněte dolů a tahem můžete budíky otočit plexisklem dolů.

 

Krok 5: Žlutý a modrý konektor odpojíte tahem za černou páčku směrem doleva.
 

Krok 6: Vyndejte budíky a pokochejte se tou ďuznou v palubce. Pokud máte v blízkém okolí někoho, kdo se takových operací bojí, přivolejte ho a bavte se jeho infarktovými stavy.

Krok 7: Budíky už jsou doma na stole, tak je můžeme kuchnout. Vše je dobře vidět, jak se má rozdělat, takže už to snad nepotřebuje komentář. Potřebujete jen ruce a šroubovák.
 

Krok 8: Po rozloupnutí budíků doporučuji kontrolu žároviček, když už se v tom hrabete.
 

Krok 9: V mém případě nestačilo kontakty očistit a vystříkat kontaktolem, musel jsem ty tyčky, co spojují tišťák s budíky, proletovat.

Trochu jsem se bál, ale nakonec to prošlo a vše funguje.

Krok 10: Opačným postupem než při demontáži postupujte i při montáži. Jen doufám, že nevyměníte dobré žárovičky zpátky za špatné a nerozbijete to, co jste spravili. Až tak detailně postupovat nemusíte...

 

 

Původní návod z hlavní strany, bohužel věkem už chybí fotky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zdravim.Taky jsem mel stajny problem , ale jak jsem koukal , posledni prispevek je tak trochu ten co jsem chtel napsat  ja .Celej problem je v tom ze v palubce pod budikama je plosnej spoj .Z nej lezou tycinky ktere spojuji budiky s timto plosnym spojem .Vzhledem k tommu z jakyho materialu nam pratele z Francie udelali tycky , dochazi k tomu ze teplem a zimou se spoj rioztahuje a smrstuje rozdilem materialu a teplot .Dochazi k mikrotrhlinam mezi tyckou a plosnakem .U mne to bylo na vsech je jich tam tusim 12 a voda ma tycky jinak .Tudiz nezbejva nez rozebrat pristrojovku doslova a do pismene do sroubku .Postup je v posledni  prispevku , srouby jsou zkovany nahore , nutnio pouzit MALEJ sroubovak , tudiz hodne kratkej . Po vyndani stitu , jsou v rohach srouby tusim dole je to torx asi velikost 15 nevim presne ty vyndat a opatrne nahore sroubovakem vypacit pristrojovku ven .Po vyndani odpojit celj system z kabelu ljsou tam dva nemozno zamenit pokud neni mechanik barvoslepej .Pak nastane ta dalsi vec , a to vyndat vsechny zarovky , doporucuji si to oznacit fixem vzhledem k tomu ze frantici maji jednu pristrojovku a milion modifikaci tak je to fakt potrteba . Pak dalsi krok povolit torxi ktere jsou u budiku na vodu , pokus se mylym tak na benizin , nevim to presne .JSOU tusim tri . pak najit po obvodu vsechyn torx a krizovy sroubky  a vyndat je  pokud jsou vsechny venku mel by jit system rozloupnout na dva dily jeden je drzak zarovek a druhej to co drzi budiky .A uz jsem skoro na konci . Ted v prostrdku je zvlasni svorka tu je potreba uvolnit a odendat pak uz je to jednoduche odehnou se cudle po obvodu a vynda plosnak .Proletujou se VSECHNY tycky a zase se to slozi .V mem pripade to pomohlo , mam pokoj uz vic jak rok . Doporucuji s timto jit na nekoho kdo ma trosku zkusenosti z pajenim , laik muze nadelt vice skody jak uzitku .Rozbrat palubku neni az tak slozite POZOR na folii , ktera je taky plosnak dela to zminene sviceni zraovicek ve stite . Pokud se me povede najit obrazky z demontaze dam je sem , v textu je to ale dost srozumitelne snad . Dej vedet jaks i pochodil a jestli to pomohlo .Obrazek -tycky jsou okolo der bohuzel jiny obrazek nemam .

post-20430-0-94380700-1457898936_thumb.j

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...