Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

Potřebuji radu. Každý den jezdím do prace stejnou trasou, v jednom úseku (mírný kopecek) jsem vždycky jezdila na 4 rychlostní stupeň, tak okolo 55 km/h, 1300 otáček a vše ok. Ted mam ale v tomto úseku problém a nevím proc. Dam tam za 4, 1300 otáček,rychlost na 4 rychlostní stupeň ještě dobra a najednou mi auto začne šíleně cukat, a otáčky mi jdou hned pod 1000,takže musím podřadit. Jak je to možné, když jsem dřív tu trasu takhle jezdila normálně a teď to už nejde a motor se dusí? Díky za rady.

Odesláno

Kdy byl měněný vzduchový filtr? Jinak 1300 ot/min je podtáčení a zvlášť do mírného kopce bych teda podřadil za 3 :myslim 1,6 HDI potřebuje alespoň těch 1500 ot/min. Teda alespoň ta naše to dává jasně najevo ;)

Odesláno (upraveno)

Ahoj Míšo, dle Tvé profilové fotky předpokládám, že máš model po faceliftu, tudiž 8-mi ventilový motor (1.6HDI 68 nebo 80kW), tento motor má tendenci k zanášení dříků ventilů a poté dochází k cukání motoru, já se s tím trápím již třetí zimu (v létě OK) https://www.peugeot-club.com/topic/71936-16hdi-trha-motorom-pocas-ustalenej-jazdy-pri-chladnom-motore/page-3#entry1648376

Upraveno uživatelem Maco82
Odesláno

Noo, sám nevím... prozatím se mi nepodařilo přijít na způsob jak cukání předejít (krom občasného túrování viz. návod na termické čištění motoru)... každopádně bych v Tvém případě jezdil ve vyšších otáčkach, tak nízké otáčky motor ničí, já se snažím nejít pod 1500ot. (spíše 1700ot. a výše) ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...