Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kvalita motorových olejů koupených přes eshopy


Rychtar84

Recommended Posts

Vleze se necelé 4l, měl jsem z minule zbytek oleje ještě od badisaka, takže jsem dal zbytek co jsem měl a dolil jsem necelé 2l toho "blbého". Odsát z vany - sundat a vyčistit vanu a sací koš, nebo jet do servisu, kde mají odsávačku?

 

Mimochodem, jak se bránit proti těmhle humusům, co prodávají a vydávají za originál???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 bránit se můžeš jedině tak že budeš nakupovat u " prověřené firmy " . Než jsem poznal zdejší " podnebí " myslím tím PC tak jsem bral olej odněkud ze Sokolova musím zaklepat nikdy nebyl problém. Ale když jsem se zde rozkoukal a zjistil že Badisak má o trochu lepší ceny navíc že umí podle VIN dodat téměř jakýkoliv díl na cokoliv tak jsem vzal jednou od něj a zjistil jsem taky nepatrné rozdíly ve vzhledu balení tak jsem tam napsal meila že bych byl rád aby mi poslali nějaký doklad toho odkud ten olej pochází že se mi nezdá a najednou už jsem nebyl vážený zákazník ale zmetek kterej z nich chce mámit obchodní informace a podezírá je z nekalých praktik. Takže jsem ukončil spolupráci a beru už jen od Badisáka. S ohledem na to jakou má zde pověst tak jsem ani náznakem nezapochyboval že by jsem od něj někdy mohl dostat špatné zboží. A ceny i jiných dílů např. olejový filtr na RHR v AK od Filtronu po 50% slevě cca 190Kč u Badisáka za cenu eshopu cca 120 Kč. Proto už dlouho praktikuju to že ND na plánované akce nakupuju u Badisáka a do AK jedu jen když něco hoří časově.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to mám samozřejmě v plánu, dál nakupovat u badisaka, ceny suprové, jednání skvělé, nikdy jsem neměl problém, jen to, že mám sklad celkem z ruky a nebyl čas, čekat na kurýra, měl jsem v práci blbou  směnu. Tak jsem vzal na rychlo co mám nejblíž. Vědět to, zastavím se ve Zdibech v Peugeotu a zaplatil bych možná stejně? Hlavně bych věděl, že to origo olej... 

 

Hlavně ať to vidí co nejvíce lidí, že se stále prodává tohle místo originálu...

Upraveno uživatelem trucker1245
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Péťa napsal:

Trochu nechápu. Bereš olej ze Sokolova, nemáš s ním problém. Pak dostaneš vzhledově jiný od Badisaka, ale doklad požaduješ ze Sokolova? Není to divné? Soused zase bere všechno někdev Brně, Badisak je pro něj drahý ;)

No tak on z tím ze Sokolova nebyl problém ale jeden ze zákazníků měl jakési pochybnosti. Tak jsem pro něj vzal olej od Badisáka a s tím neměl problém tak jsem to se slušně zeptal jestli mi k tomu ze Sokolova řeknou a nic jsem se nedozvěděl. Tak jsem přešel k Badisákovy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkusenost je ze jsem taky dostal "lepsi" olej nez jsem pozadoval pry je to jedno - bylo to na e-shopu napsal jsem jim ze s tim nesouhlasim ze to je neco jineho nez bylo v objednavce ze ze ze ....
druhy den prisla odpoved - poslete to zpatky vratime vam penize i s postovnym - / i za odeslani / a byl klid.

Jinak jak se pise urcite bych nedaval nejaky otevreny "slity" olej po roce - u nas ted menime co dva tri mesice a stejne to nedolejvame "predeslim"  ;)  prostese se vzdy otevre novej .....
A toto pokud neni co dolejvat tak asi ano ale do rekneme 5tis a ven a to jeste bych nejak moc motor neprohanel ....


Je to stejne jako kdyz dojde nekde ve svete taky se naleje to co je ted hned po ruce a po dojeti pryc taky hned ....

Upraveno uživatelem Lihous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem ješt kupoval do mého 1.6HDi oleje total, tak jsem se řídil oficiálním seznamem distributorů na stránkác total.cz (https://www.total.cz/automobilove-oleje/objevte-nase-vyrobky/nasi-distributori)

Toto je 100% jistota za stejnou cenu jako ten Badisak: http://www.jmjoil.cz/oleje-pro-osobni-auta-0w-20-0w-30-5w-20-5w-30-5w-40-5w-50/183-total-quartz-9000-energy-5w-40-5-l.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, Lihous napsal:

Jinak jak se pise urcite bych nedaval nejaky otevreny "slity" olej po roce

Kupuji vždy 5l balení a vždycky mi něco zbyde, to mám vyhodit? Četl jsem, že když se olej neohřívá, nevadí jeho použití po otevření po delší době. 
Mezi výměnami nedolévám nic, spotřeba je zatím minimální. 

 

@MikisMáš S.Z.

 

Zástupce Totalu mi odpověděl na mail, že nedávno řešily to samé, že pokud nebudu mít v ruce jejich originál, nepoznám kopii. Což asi všichni víme, dále mi napsal, že mi může udělat nabídku na olej. Toť vše.

 

@Charlie 1Takže myslíš, že je to jen varianta pro jiný trh? 

Jak jsem jinak psal, jako zde spousty členů, beru normálně olej od badisaka a nemám pocit, že by to nebyl originál.

Upraveno uživatelem trucker1245
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vyhodit ... ?? Nase naplne je asi 4,5l tak taky neco zbude nekdy se doleje pokud s autem fakt litame jindy se proste vyhodi - nevim na jedne strane resit 5l nejakeho padelku a na druhe strane toto - ale to je muj
nazor a jen jsem ho napsal.
Mel jsem podobne "dilema" a resil jsem to jak resil navic kupuju stale v Ostrave jsou asi o 80/100 draz ale mame u nich slevu tak ze to nejak neresime = treba to mam od zacatku padelek a pak se divim
ze nam vydrzi max 8tis ale nase naroky jsou trosku "jine" nez bezne ....  :myslim

Padelek a original to je vzdy tema na dlouho .... bohuzel.
A polsky trh je opravdu jiny - ma opet soukroma zkusenost s Karchrem nase ceny na dobu pred cca 5lety takove ze se me vyplatilo zajet do Klodska pro jeden sampon a vosk.
Na nase zastoupeni me bylo zdeleno ze my jsme pod Nemeckem a Polsko pod Rakouskem ...... A srovnavat Polsko s nama je nesrovnatelne -  :xvul   jen odbocim "MOBILNI DATA"

Ale je pravda ze tu odlepovaci nalepku jsme meli vzdy.

 

Upraveno uživatelem Lihous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, Lihous napsal:

nevim na jedne strane resit 5l nejakeho padelku a na druhe strane toto

Asi jsme se nepochopily, jak to tak u lidí bývá :D
Ten "humus" co jsem musel teď nalít do motoru (společně s 2l ještě předchozího oleje od badisaka, zbytku ne vyjetého) rozhodně nehodlám používat na další výměnu, jak tu někdo psal, max to použiju na výplach motoru a vyleju, jen je otázka jestli mám opravdu co nejdříve měnit tuto náplň, nebo na to ujet nějaký ten tisíc km. Radši to vyhodím a budu mít spíš jistotu že se nestane nic motoru. Ale nechám si poradit.

 

 

Ano, to mě právě taky celkem utvrzuje v tom, že to není úplně v pohodě, že tam nejsou další listy 😮 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U naseho mame budik teploty oleje a z te se da celkem rychle odvodit v jakem stavu je olej.
Dale je kapkova metoda.
A pak veobecne preference ....  opet priklad podelalo se nam VT cerpadlo tak se udelalo Go a vycistili se vstriky preventivne = tak se nasledne prozmenu podelal jeden a schanela se dalsi sada vstriku na tech se udelala opet komplet GO
auto muselo jezdit pak se "prohazeli" - a dnes uz vime ze kdyz se dela cerpadlo tak 100% i Go vstriku usetri se hromada casu.
No a dnes si fakt uz "rozmyslim" zda naleju nejakou naftu od neovereneho zdroje ....?
Ikdyz ani tady neni jistota ze maji ted zrovna dobrou :D nicmene jezdime jen tam roky a dokazovani je urcite lehci nez kdyz tankuju kdekoliv.
A podobne je to ted treba i s olejem ....

 

161120131574.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:xvulNo já tedy nemám pozitivní zkušenost se zbožím pro polský trh, Například Electrolux/AEG, stejný model pro polský trh je vyroben z jiných materiálů a reálně je třeba o třetinu levnější než česká (německá) distribuce. Někteří šmejdi toho obratně využívají k tomu, že prodají polskou distribuci za "zajímavou" cenu. Já polskému trhu nevěřím vůbec, pšonek je pseudonym pro šmelináře, co ti prodá cokoliv. Zboží odtamtud se raději velkým obloukem vyhnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...