Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

aktivacia doplnkovych info na displeji RT6


harvi_tn

Recommended Posts

Ahojky, takovým to postupem auto sice odbrzdím a vydrží odbržďené i po zamčení auta (to je obecně známé a stačí mi jenom jednou máčknout na tlačítko ručky), ale funkci automatického zatahování ručky tím nedeaktivuji, alespoň ne u mojí 5008. Po dalším startu a vypnutí vozidla se auto zase automaticky zabrzdí.

U některých 5008 šlo v menu palubního PC tuto funkci deaktivovat a auto se potom po vypnutí motoru automaticky nezabrzdí. Mohl jste ho podle sebe sám zabrzdit.

Viz.: můj desátý přispěvek na první straně, kde je položka na obrázku zvýrazněna

Upraveno uživatelem Charlie Rose
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak já jsem koupil auto tak ta možnost byla v nastavení mezi budikama ale po updatu softwaru mi zmizla. Zkoušel jsem to zapnout přes Diag ale vždy to hlásilo nějakou chybu. Až letos jak jsem nainstaloval Diag na nový počítač tak se mi to povedlo aktivovat. Každopádně ta možnost tam je, stejně jako vypnutí skládání zrcátek po zamknutí auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky, já mám nižší výbavu a mám mezi budíkama jenom jednodušší zobrazení, ale mělo by mi to jít na obrazovce navigace. Každopádně jsem to přes diagnostiku nezkoušel (doma ji nemám) a když píšeš, thimlicek, že to funguje, tak to schválně u někoho na dig vyzkouším. Díky za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Ahojky, tak jsem provedl ještě jeden test, namontoval jsem jedno kolo bez snímače tlaku (použil jsem z C5). Asi 8 kilometrů to nic nehlásilo, vše OK. Potom to začalo hlásit závadu na snímači tlaku, rozsvítil se service, ale na obrazovce navigace u všech kol stále OK.😭 (po vrácení kola se snímačem závady zmizely). Z toho plyne, že tato obrazovka je v P 5008 prakticky zbytečná, proto je logicky originál i deaktivovaná. Navíc přínos zobrazení teploty oleje je v běžném provozu minimální.

Jinak jsem si z Číny pořídil i Full Chip diagnostiku s programem diagbox 😉 a zkoušel i různá nastavení zobrazení tlaku v pneu, ale vše neúspěšně. Diagnostika tlaky načte, ale tento model auta je asi nijak neumí zobrazit. Zkoušel jsem i v diag nastavit tu ručku, ale také bez úspěchu. Možná je chyba v této zastaralé diag nebo mých chabých znalostech, nevím, ale už do toho raději vrtat nebudu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,tlaky v pneu nemám ( naštěstí) ,ale myslím si,že teplota oleje i když v normálním provozu je málo přínosná,tak je určitě lepší,než tam mít nějakej kompas,kterej je ještě míň podstatnej,než třeba teplota oleje,ne? 😄🙂 . Já bych to třeba uvítal, mít místo kompasu teplotu oleje... 😉

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Charlie Rose: Někde jsem viděl snad Brazilce na Yutube a ten tam měl přímo hodnoty tlaku.

Určitě je to závislé na jednotce komfortní výbavy.

Já tam mám taky jen OK, ale když jsem píchnul (vraženej šroubek) tak to zafungovalo dobře-hned hláška a poklesu tlaku na daném kole.

Už se jinak v tom nehrabu a nechávám to tak. Stejně mám většinou zobrazený data radia nebo z USB-MP3 ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 hodinami, Charlie Rose napsal:

Z toho plyne, že tato obrazovka je v P 5008 prakticky zbytečná, proto je logicky originál i deaktivovaná.

Možná to bude podobné, a už je to dávno, co jsem aktivoval snímače na jedné 407 s RT3 a tam se to muselo alktivovat na dvou různých místech, jinak to nešlo.

Mezi budíkama se ti na displeji ukazuje chyba tlaku na daném kole?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky, Agrafik, jo normálně to funguje. Nepamatuji si přesně všechny ty hlášky, ale na obrazovce navigace vyskočilo okno a tam se zobrazily informace o poruše snímače tlaku a nějaké další kecy. Ta po chvilce zmizela a informace o závadě jsi si dále vyvolal v seznamu výstrah, mezi budíkama svítila jenom kontrolka servis a kontrolka tlaku v pneu - mám jednodušší verzi přístrojovky. To je všechno v pořádku, nám šlo hlavně o obrazovku palubního počítače v zobrazovači navigace, kde se zobrazuje teplota chladící kapaliny,  teplota motorového oleje a je tam nakresleno auto zhora a u každého kola svítí OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ano, přesně tak. Správně to funguje jen na těch pár vteřin po zapnutí klíčku, kdy je na obrazovce jen ta silueta auta a označené je kolo s problémem. Toto ale po pár vteřinách zmizí a pak je již k dispozici jen "klasická" info zpráva o chybách v systému, že jedno z kol má problém s tlakem, ale už se člověk nedozví které.

Na tohle původně skrytou obrazovku se nám (doufám, že to zobecnění můžu použít 😄 ) to nepropaguje a svítí tam de-facto pouze informace s textem "OK" u každého kola v té siluetě auta.

Škoda, je to sice jen detail, ale pokud člověk nezachytí hned po nastartování motoru, které kolo mu hlásí prob, tak prostě musí u kompresoru prolízt a zkontrolovat tlak na všech, protože není cesty, jak to zkonkretizovat.

 

P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

Stiahol si si mirascripty, upravil hodnoty v dataexplorer a nahral do auta, ale neviem ako sa mam dostat k spotrebe aj info o teplotach na hlavnom velkom displayi, s cim sa tam prepinam? Dalej chcem poprosit o radu chcem si tam dat zmenu prostredia od profora ale neviem ked dam usb do auta a zacnu ki vyskakovat hlasky na ktorom mam dat yes, no. Nejaky navod pls?

Dik

Milan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ahoj, někde jsem se dočetl, že na 508 nejde nastavit zobrazení na navigaci - teploty a trip 1,2. Nyní jsem ale našel video kde jde vidět, že obojí na 508 jde:

 

Nevíte jak toto zprovoznit na 508ce? 

Přes mirascript a datexplorer se mi podařilo aktivovat jen dodatečné témata a možnost zobrazení chyb a stavových událostí, které se dříve ukazovali jen na displayi mezi budíky.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...
  • O 8 měsíců později...

Mne to zas ulozi ale ked idem naspat do auta ten upraveny konfig nahrat tak sa nic nestane... aj ked znova z auta nahram aktualny config tak je tam vsetko povodne

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...