Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

aktivacia doplnkovych info na displeji RT6


harvi_tn

Recommended Posts

Ahojky,  pavlii, u mé 5008 se to chová úplně stejně jak píšeš, i při poklesu tlaku pod 1,8 Atm, kdy mi skočí závada nízkého tlaku v pneu, svítí na té přidané stránce obrazovky všude OK.

Dnes jsem to zkoušel znovu se stejným výsledkem. Ještě jsem zkoušel pneu úplně dostat pryč z dosahu auta. Sundal jsem jedno kolo a odnesl ho na druhou stranu zahrady, jenže auto si pravděpodobně načetlo chybějící gumu z mojí druhé sady letních pneu (i ze vzdálenosti 15 metrů a přes dvě zdi), protože auto se tvářilo jako, že je vše v pořádku. Tento test zatím odkládám na lepší počasí - chci zkusit jestli tam to OK bude, ikdyž bude snímač úplně chybět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky, MJSytic, asi je to jak říkáš, protože by bylo divné, že by to vzalo snímač na tu dálku. Je zajímavé, že únik tlaku to nahlasí okamžitě, nemusí ani běžet motor, stačí zapnutý klíček. A když dám kolo z dosahu auta, tak po zapnutí klíčku systém hlásí, jako že je všechno v pořáku :myslim  (žádná varovná hláška, u všech kol svítí OK)

Otestovat to v současné době tedy nemohu, páč mám všechny kola s funkčními snímači. (Leda bych tam dal kolo z druhého auta C5, ale jet s tím min 30 km by byla divočina)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
před 1 hodinou, mikecop napsal:

Tak dnes jsem se pustil do instalování teploty vody a oleje a vše funguje jak má dle postupu od Charlie Rose :potlesk a proto mu děkuji :papa

Ja chci taky :-D :-( ,jsem ale trošku antitalent na takovou předělávku. Ještě k tomu nemám micro SD,ale jen USB :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
V 15. 8. 2016 at 17:19, Charlie Rose napsal:

Ahojky, tak se mi to také na mojí 5008 povedlo aktivovat :super podle návodů, jejichž odkaz sem dal honekr. Díky.

Není to tak složité, jak to vypadá. Návod je sice v němčině, ale google překladač pomohl.

Do počítače si je třeba uložit program DATAEXPLORER, který slouží k editaci dat stažených z auta (stažený archiv se v počítači rozbalí a program je připravený k použití, neinstaluje se. Na začátku ještě program nabídnul svojí aktualizaci, kterou jsem osobně provedl).

Na nejlépe prázdnou USB Flash rozbalit archiv se Scripty také staženými z onoho odkazu (RT6_MiraScripts)

Nastartovat auto a Flashku dát do USB portu v autě (startování sice není nutné, přenos je rychlý, řádově vteřiny, ale pro jistotu, aby tam neskočil ekonomy režim)

Na obrazovce se zobrazí hláška, že auto načítá USB a začnou skákat nabídky na provedení akce, u všech zadat NE, pouze u poslední "Run RT6_USERCOM.CMD" dát ANO. Po potvrzení se auto  zeptá zda se mají číst data a zde dát ještě jednou ANO.  Potom se provede kopírování dat na USB Flash a skočí obrazovka, že kopírování je kompletní. Na této obrazovce zadat NE a obrazovka skočí do základního režimu.

Nyní tam němec popisuje editaci souboru RT6_2xx-user_config.dat.cfg v adresáři DATAEXPLORER . Já jsem ji také provedl, ale nic jsem tam neměnil, proto myslí, že pro tuto úpravu není potřeba.

Flashku s nahranými scripty připojit k PC, kde je nahraný DATAEXPLORER. Pustit samotný program DATAEPLORER. Máčknout na tlačítko Load Config a vybrat RT6_2xx-user_config.dat.cfg

Dále máčknout na tlačítko Load DAT a na USB Flash vybrat soubor User_config.dat

Zobrazí se data na Flashce a u položky Trip data - Display water and oil temp and TPM screen nastavit hodnotu Value z 0 na 1

Po této změně zmáčknout Save, tím se změna uloží na Flash

S Flash jdeme poté zpět do auta. A zase nastartovat, zastrčit Flash do USB portu, na obrazovce začnou opět skákat nabídky akcí. U všech dát NE, pouze u RUN RT6_USERCOM.CMD dát ANO, skočí další obrazovka Write files user_???.dat, zde dát také ANO, nyní se provede přepsání dat z Flasky do auta. Další obrazovka informuje, že kopírování je komletní a stiskem Eject na CD mechanice je třeba systém v autě restartovat.

Tlačítko Eject je třeba držet asi 5 vteřin, poté obrazovka zhasne a systém znovu nastartuje. Vyndat Flash a funkce by měla být aktivní.

Ahoj Charlie, chtěl jsem se zeptat zda bys mi neporadil jak tam do té RT6 nacpat ty teploty. Podle tvého návodu mi to nejde jinak spousta věci jde pustit, rád bych tam měl tu teplotu a  aby se mi objevovaly udaje co jsou na malim display mezi budíkama tak bych to chtěl vidět na obrazovce RT6. Díky za radu........... 

Upraveno uživatelem brixtr
Odstraněné obrázky z citace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Tom von Grosseberg

Díky moc za užitečné rady. Po opravě RT6 mě nešly nastavit základní parametry, protože se mi prostě nezobrazovaly volby v nastavení (přehodit spotřebu z km/l na l/km, nastavení jazyka apod.) Na jednu věc jsem ale nepřišel. Mám přední i zadní parkovací senzory + funkci měření volného místa v řadě podélně parkujících aut. Měření funguje ale výsledek se nezobrazí na obrazovce. Nevíte někdo náhodou pod kterou položkou by se to mohlo skrývat?

Už to mám. Nebyly povoleny pop-up okna. Taky jsem si aktivoval položku na upozornění závad a hned mi se mi na obrazovce ukázalo, že mám vadnou žárovku levého brzdového světla. Takže paráda!

Upraveno uživatelem Tom von Grosseberg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Všem, potřeboval bych poradit nahrál jsem si podle Charliho modifikaci a mam problém přestal mi  fungovat středový panel na navigaci a tlačítka na radiu, tak jsem zkusil nahrát zpátky předešlou verzi kterou jsem si zálohoval a nemohu dát nahrát verzi protože nemam jak změnit NE na ANO. Díky za radu ........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahojky,  u těch doplňkových funkcí  RT6 je to asi i závislé na modelu auta a jeho původu do kterého státu bylo auto prvotně určeno. Já mám 5008 koupenou novou u nás. Některé věci mi jdou aktivovat (ty teploty a svítící OK u kol), ale jiné zase ne. I když jsem to v DATAEXPLORERU změnil (chtěl jsem do menu vypínání automatického zatahování ručky) a poté nahrál do auta, tak se to v autě nijak neprojevilo, ani to systém nerozhodilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,co se týče aut.zatahovani ručky,tak to není potřeba nějak instalovat.. ;-) , stačí při vypnutém motoru otočit klíčkem na 1.polohy, sešlápnout brzdu a dvakrát rychleji jakoby odbrzdit auto. Tak se to deaktivuje. ;-) 

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Citace předchazejícího přispěvku!!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...