Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

aktivacia doplnkovych info na displeji RT6


harvi_tn

Recommended Posts

Ahoj,

 

použil jsem na to mirascripty (RT6_MiraScripts - http://mira308sw.alt...rg/en/index.htm). Jeden z těch skriptů stáhne konfiguraci RT6, pak se musí pomocí další apky (DatExplorer) změnit některé hodnoty konfigurace a pak se konfigurace zpátky nahraje do RT6.

Postup se dá dohledat na http://gpsundergroun...d-computer.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...
  • O 5 měsíců později...

Ahojky, tak se mi to také na mojí 5008 povedlo aktivovat :super podle návodů, jejichž odkaz sem dal honekr. Díky.

Není to tak složité, jak to vypadá. Návod je sice v němčině, ale google překladač pomohl.

Do počítače si je třeba uložit program DATAEXPLORER, který slouží k editaci dat stažených z auta (stažený archiv se v počítači rozbalí a program je připravený k použití, neinstaluje se. Na začátku ještě program nabídnul svojí aktualizaci, kterou jsem osobně provedl).

Na nejlépe prázdnou USB Flash rozbalit archiv se Scripty také staženými z onoho odkazu (RT6_MiraScripts)

Nastartovat auto a Flashku dát do USB portu v autě (startování sice není nutné, přenos je rychlý, řádově vteřiny, ale pro jistotu, aby tam neskočil ekonomy režim)

Na obrazovce se zobrazí hláška, že auto načítá USB a začnou skákat nabídky na provedení akce, u všech zadat NE, pouze u poslední "Run RT6_USERCOM.CMD" dát ANO. Po potvrzení se auto  zeptá zda se mají číst data a zde dát ještě jednou ANO.  Potom se provede kopírování dat na USB Flash a skočí obrazovka, že kopírování je kompletní. Na této obrazovce zadat NE a obrazovka skočí do základního režimu.

Nyní tam němec popisuje editaci souboru RT6_2xx-user_config.dat.cfg v adresáři DATAEXPLORER . Já jsem ji také provedl, ale nic jsem tam neměnil, proto myslí, že pro tuto úpravu není potřeba.

Flashku s nahranými scripty připojit k PC, kde je nahraný DATAEXPLORER. Pustit samotný program DATAEPLORER. Máčknout na tlačítko Load Config a vybrat RT6_2xx-user_config.dat.cfg

Dále máčknout na tlačítko Load DAT a na USB Flash vybrat soubor User_config.dat

Zobrazí se data na Flashce a u položky Trip data - Display water and oil temp and TPM screen nastavit hodnotu Value z 0 na 1

Po této změně zmáčknout Save, tím se změna uloží na Flash

S Flash jdeme poté zpět do auta. A zase nastartovat, zastrčit Flash do USB portu, na obrazovce začnou opět skákat nabídky akcí. U všech dát NE, pouze u RUN RT6_USERCOM.CMD dát ANO, skočí další obrazovka Write files user_???.dat, zde dát také ANO, nyní se provede přepsání dat z Flasky do auta. Další obrazovka informuje, že kopírování je komletní a stiskem Eject na CD mechanice je třeba systém v autě restartovat.

Tlačítko Eject je třeba držet asi 5 vteřin, poté obrazovka zhasne a systém znovu nastartuje. Vyndat Flash a funkce by měla být aktivní.

DSC_0048.JPG

Upraveno uživatelem Charlie Rose
Doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře ty. Ještě jsem zkusil položku : Set premiumHarmony a ukazalo se mi tam barevné téma na rádiu a to rovnou z usb bez toho abych to předělával v pc.  Večer zkusím ještě podle tvého návodu ty teploty. Nemám doma pc s woknama, tak musím počkat na švagrovou až přijede

Upraveno uživatelem radek171076
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky,

Zkoušel jsem ještě v adresáři 1.16 : Vehicle Config data aktivovat položku 1.16.265 : Automatic parking brake submenu in SET-UP , abych si mohl v nastavení vozidla vypínat na zimu automatické zatahování ruční brzdy a nefunguje mi to.  Nevíte někdo, jestli se musí ještě něco nastavit v  programu DATAEXPLORER (bod 1.6.99  mám také nastavený na 1) či v diagnostice?

DATAEXPLORER.jpg

Upraveno uživatelem Charlie Rose
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj

Mě ta aktivace dodatečných funkcí (Trip 1/2, pneu, teploty vody/oleje) přesně tak jak výše popisuje Charlie Rose nefungovala. Zkoušel jsem to X-krát. Nakonec se mi to podařilo přímým upravením E-promky (v RT6 je micro SD card) pomocí jiných mirascriptů. Podle mě některé RT6 to mají proti Dataexploreru prostě zamčený.

Jiný věci mi nastavit šli. Teď tam mám třeba i aktivní informace (upozornění) z palubního počítače. Výhoda je že je to všechno česky.

Doporučuju si tam nahrát design PROFORa. Jak to je všechno uspořádaný je naprosto ideální. Není tam ten přiblblej kompas ;-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky, těch verzí RT6 je asi více. Ten můj návod je víceméně překlad německého originálu. U mne to fungovalo podle něj na první pokus.

Nevím jestli je v mojí navigaci paměť jako SD karta, veškerá komunikace je pouze přes přístupné USB. 

A nezkoušel jste někdo tu aktivaci zobrazení funkce, abych mohl vypínat automatické zatahování ručky? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky, radek171076, omlouvám se za kravinu, kterou jsem psal na aktivaci SetPremiumHarmony (z minulého příspěvku jsem ji vymazal). U mne to jde také aktivovat.  A nenastavuje se v User_config.dat, ale přímo v autě, kdy po vložení Flash s MiraScripts se po stisknutí ANO u položky SetPremiumHarmony přidá do nastavení další barevné schéma (viz.foto), které je po restartu k dispozici.

Mně se ale stále nedaří aktivovat tu ruční brzdu, zkoušel jsem to i přes MiraScripts nastavení přímo v autě (jak psal Dodo1976), nabídlo mi to nastavení jen asi deseti funkcí, ale položku k nastavení tohoto ne. Přitom v User_config.dat je u této funkce hodnota Value 1, jak jsem nastavil (originál tam byla 0). Jak jste ji aktivovali vy?

DSC_0064.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak - budu pokračovat tady, když už je na to vlákno :-D jako správný hacker a hračička jsem se do toho pustil taky, protože "čím víc budíků, tím víc Adidas" :-) A hned problém: i přes všechny mě známé postupy z tohohle a jiných diskusí se mi nedaří stáhnout ".dat" soubor na flashku. CharlieRose výše píše (a i v PDF od němce jsou screeny), že po té jedné potvrzené "ANO" volbě pouze pokračuji v "NE" potvrzování všech zbylých (CFG), až do poslední obrazovky, kde dám "NE" co se restartu týče.

 

Na flash disku mám však pořád pouze rozbalenou MiraScripts strukturu (1.04).

 

Nějaká idea? Zatím jsem na nic konstruktivního nikde nekápl......

 

Díky, P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...