Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaký motor do 307SW kolem komína ?


venomcz

Recommended Posts

problém je, když si údržbu neděláš sám...ne že bych byl paranoidní, ale v dnešní době servisům tolik nevěřím :roll

 

Renaulta bych do domu nechtěl...z venku je jak Megane tak třebas Laguna líbivá, ale tím vše dobrý končí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám Lagunu už léta (teť s ní jezdí dcera) r.v. 97 1,8 benzín, najeto má cca 380k a nikdy s ní nebyl problém, vše původní i spojka a zadní díl výfuku :). Klimu (automat) jsem za celou dobu nemusel doplnit, jen už trošku papá olej a sem tam rezaví.

Jen mně udivují ty spotřeby co tady uvádíte. Asi jezdíte jen z kopce a do kopce potom na laně za sousedem :aut. Na cestu kolem komína asi ta 1,6 benzín, má ji kamarád a až na spotřebu a výkon když je naložený je spokojený ( u nás v kopečkách se pod 8l nedostane ani v létě a studený po městě tak 10). Osobně bych na ježdění okolo komína koupil Fabii I 1,4 mpi., nenáročné auto a nesmrtelný škodovácký motor s řetězem. A teť do mě :papa  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já se teda u Rencka bavím o drobet novější generaci...vesměs všechny starší auta na vyjímky drží, asi proto že to ještě nebyly "kusovky na 4 roky provozu".....

 

jinak já žiju taky v "dolíku" a všude kolem mě hory - kopce a spotřeba jak píšu, kolega v práci má taky 307 a ten má ještě drobet nižší, on jezdí klobouk, já jsem klidnej řidič, ale přeci jen jsem byl z Fabči ( 180HP/400Nm) zvyklej na jiný svezení :) Jinak Fabie je supr, ale prostor, který venom pro ženu řeší je špatný, navíc Fabča si drží cenu a za cenu Fabie je holt jiná třída Peugeota....nehledě na to, žeb i Fabie, jako každé auto, má své mouchy a ono jestli mít nesmrtelnej motor, ale dost smrtelnej hřeben řízení + servo v ceně motoru, tak je to vlastně jedno :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naši mají fabie 1.2 a 1.4 . Ta 1.4 do 280 tisíc OK - pak servo za 30 tisíc odešlo . 1.2ka u 112 tisíc výměna motoru . Takže taky to není o nesmrtelném motoru :) - za 50 koupím větší auto snad i v lepším stavu .

Kolik by za ní orientačně chtěl ten tvůj kolega ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak jsem psal, každé auto má to svoje a není tajemstvím že dnešní auta jsou všechny brány jako spotřební zboží cíleně stavěný na určitou - omezenou životnost vybavený tzv "kurvítkama"....  u nás má obrovskou výhodu koncern v četnosti - zaměnitelnosti náhradních dílů a servisní jednoduchostí, ale to si všechno u ojetiny zase člověk zaplatí navíc oproti konkurenci

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jste mně ani nezdrbli. O Fobii s 1,2 htp 3 hrnek netřeba uvažovat, to nejede a motor nic nevydrží. S tím servem je to pravda, je trochu poruchovější, ale ne vždy se musí měnit celé, bývá vadný snímač natočení volantu, nebo koroze konektorů, ale které auto nemá nějakou mušku, když máš smůlu, tak na značce nesejde. No a pro manželku hlavně červený :D. No já ji koupil šedý Punto 1,9jtd, ze začátku se ji nelíbilo, ale když zjistila, že to jede jako sviňa tak je spokojená, už s ním nalítala 70000. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

trinity102 - na ty spotřeby chodíme z x sjetých nádrží. A věř tomu, že já osobně mojí 1.6i šlapu na krk pořádně. Co se fóbie 1.4MPi týče tak ta bude žrát po městě stejně jako moje 1.6i a každé kilo navíc v ní bude sakra znát, vím to z osobní zkušenosti jelikož toto vozidlo jsme měli cca na tři týdny na hlídání od kolegy a tohle nemá smysl kupovat.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...