Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

prodal jsem auto a chtej mi ho vnutit zpatky-reklamace


distrupter

Recommended Posts

takhle zni presne odstavec v kupni smlouve kterou jsme sepsali. 

 

Kupující je srozuměn se skutečností, že kupuje věc již užívanou a prohlašuje, že se podrobně a pečlivě seznámil s technickým stavem vozidla, jeho obsluhou a že s ním byla provedena zkušební jízda. Kupující prohlašuje, že byl prodávajícím zřetelně seznámen s níže uvedenými závadami vozidla a bere je na vědomí. Prodávající prohlašuje, že žádnou závadu, která je mu známa, kupujícímu nezatajil.

 

Závady vozidla:

-

-       Kosmetické vady laku úměrné stáří automobilu

-    stav motoru odpovida najetym kilometrum a stari automobilu

-                stav interieru odpovida stavu najetym kilometrum a stari automobilu 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jinak kluci je to normlani? Rucit za 16 let stary auto dva roky a platit servis? To si myslim ze realne neni... Vztahuje se to pouze na skryte vady a vady vstrikovac ktery prestal fungovat po tydnu neni snad skryta vada ne? Skryta vada je ta co jsem zamlcel... a to ze za tyden odejde vstrikovac jsem prece nemohl vedet.... leda ze bych mel kristalovou kouly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bylo mi receno ze pokud vstrikovac odesel z duvodu zeleznych pilin atd (ze je vprdeli i cerpadlo) tak mi auto chce vratit jinak ze to prej opravi... je jasny ze se bude snazit ze me vytahnout prachy... ovsem z meho pohledu za to vinu opravdu nenesu... Precejen uz si tam mohl natankovat... davat tomu za studena atd.... kdyby nedojel domu nereknu ani popel.... ale tyden jezdiet a pak hudrovat ze odesel vstrik... nevim... 

 

Navic to ze vstrikovace nejsou po repasu vedel to ze ma auto najeto 250 je ve smlouve. To ze vstrikovace nejsou naveky je prece jasny.. Tak nevim Odpovednost nesu za skryte vady ktere se projevovaly pri prodeji auta... to ze odejde vstrik prece neni skryta vada... nenesu odpovednost za to co tankuje a jak jezdi...  nesu odpovednost za to ze v aute neni motor ze zetora ze motor neni v nouzaku s vyndanou zarovkou kontrolky motoru atd... aspon tak to chapu ja... nejsem prece magor abych platil servis nekomu jinemu... nebo snad ano? Fakt nevim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jedna dobra rada nech uz sa dohodnete akokolvek v ziadnom pripade mu nic nepodpisuj ziadne lajstro  urcite nie bez pravnej porady casom mozu vyjst nejake veci najavo ale s tym lajstrom ta bude mat pod krkom a na sude sa to bezne uznava z vlastnej skusenosti  (pisem)

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hele když jste se s Milanem v tom autě vrtali nemá Milan čistě náhodou uložené v počítači nějaké tabulky z diagnostikování kde by bylo vidět nějaké hodnoty z provozu vstřikovačů? Neříkám rovnou mu tím mávat před nosem ale když by donesl protokol z diagnostiky vstřikovače tak zkusit nechat to porovnat nějakýho nestrannýho fachmana aby řekl že ten vstřikovač byl načatý před prodejem nebo že ho zabil až nový majitel.

Jako určitě bych chtěl vidět protokol ze zkoušky toho vstřikovače z toho specializovanýho servisu. Pokud ho nebude mít nebo nebude chtít ukázat tak bych řekl že je to dost jasný náznak že zkouší nějakou levou. Pokud protokol ukáže tak ho aspoň vyfoť mobilem aby byl čitelný a postni ho sem a jemu řekni že potřebuješ den dva na poradu s odborníkem myslím si že je tady dost lidí který jsou schopný z toho protokolu vyčíst jak na tom ten vstřikovač ve skutečnosti je/ byl před servisním zásahem. No a podle toho se k tomu postavit. Pro klid duše i své osoby bych ale o té dohodě napsal nějaký papír aby nemohl přijít za pár týdnů znova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

souhlasim stim ze bych prispel na vstrikovac novy (pouzity). Myslim si ze nacaty vstrikovac je recnicka otazka... Protoze dle meho nazoru je vstrikovac vpodstate nacaty od prvniho pouziti vzhledem k tomu ze je to vec ktera podleha opotrebeni. Jednoduse nesouhlasim stim abych nesl odpovednost za spatny vstrik popripade za spatny cerpadlo kdyz to auto najelo 500km u noveho majitele...  

Auto uz je mimochodem prepsano na moveho majitele a doklady jsem mu poslal doporucene.. takze ted od auta nemam vubec nic... jen cerny svedomi jesli jsem opravdu nemel nejak videt do budoucnosti a dat k autu i nove vstriky popripade formulovat lepe smlouvu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už se v tom neodborně vrtali, úplně klidně tam mohli vnést nějakou nečistotu a ten vstřikovač (i čerpadlo) popravit tím, když už jsme u toho, jen tak mimochodem. Na jakýkoliv zásah do vstřikovací soustavy commonrailových dieselů jsou určené dost přísné podmínky, takže kdyby šlo z tlustých do tenkých, je to zase argument tak akorát proti němu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak mimochodem.... auto jsem koupil pred necelym pul rokem takze pokud by nejaky spravni organ uznal ze je to skryta vada tak za to vzhledem k tomu ze jsem auto nemel ani pul roku mel odpovidat prodavajici ktery to prodal me... ale to uz je asi zbytecne resit... proste vadny vstrikovac dle meho nazoru neni skryta vada ale porucha ktera mohla prijit kdykoliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale zatím ať je to tak nebo tak vaříme tady z vody. Protože zatím nevíš přesně co po tobě bude chtít a jak dopadne ta kontrola v servisu.

Pravdu má oddie že to že se v tom už vrtali by se dalo použít proti novému majiteli že zkrátka nemůže chtít po někom kompenzaci za něco co rozebral jakýsi servis a že tudíž není jisté jestli dodrželi všechny technologické postupy. Ale asi je to tanec po hodně tenoučkém ledě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano budu rad kdyz se zeptate znamejch kteri maji zkusenosti. Odpovednost za vadne vstriky dva roky nebo kolik to ted je je docela zajimava... Protoze to si muzu koupit kdejaky mondeo TDCI jezdit na sracky a pak si nechat zaplatit repas... to prece neni mozny... :) vstriky odchazeji... nicmene byt clovekem co si koupi auto a je za tejden v servisu je fakt asi k vzteku... ale proto jsou ojete auta levne a nove drahe.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...