Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206 HDI očesaný věnec setrvačníku


Cpt._Redeemer

Recommended Posts

Zdravím

Mám očesaný věněc na setrvačníku takže se jednou za čas stane, že starter se jen protáčí, ale neotočí motorem.

Chtěl bych se zeptat jakou vybrat možnost. Koupit nový věnec a vyměnit, nebo vyměnit celý setrvačník ( tím myslím nějaký z vrakáče).

 

Dále bych se chtěl zeptat kolik cca stojí v servise výměna. S kolika penězi mám asi tak počítat. V tom 2.0 HDI není moc prostoru na práci.

 

Děkuji za odpověďi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pro výměnu věnce se musí setrvačník sundat z motoru, tzn. oddělit převodovku od motoru, takže podobná práce jako při výměně spojky...,pokud koupíš celý setrvák s věncem levněji než nový věnec, tak je to jasné...,starý věnec se navrtá v místě zůžení u zubů a pak úderem sekáčem a kladiva v tom místě praskne a jde sundat...,nový věnec se nahřeje (třeba autogenem) na cca 200 stupňů, tím se roztáhne a pak se nasadí na osazení v setrváku, nechá se zchladnout a montáž věnce je hotová...,cena za výměnu věnce cca 4000 Kč

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo vyndaval jsem startér. (ježek v kleci) No a ten kousek co jse vidět tak tam některé zuby nebyly a nekteré tak napul. Pastorek se vysunuje správně.

Koukám, že je tam nějaký dvouhmotý setrvačník, je možný že tam bude třeba jiný nebo na HDI byly jen ty dvouhmoty? Abych popř. sehnal ten správný

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted něco čtu o tom dvouhmotým setrvačníku a píší tam tohle: "Dvouhmotovému setrvačníku se někdy říká dělený setrvačník. Jeho hlavním úkolem je eliminovat torzní kmitání klikového mechanismu, jež posádka vozu vnímá jako vibrace a hluk"

 

Před pul rokem mi začaly ozyvat rány od řemenice klikové hřídele. Takový silný klepání a vybrace. Strašně vybroval řemen. Řemenice byla s tím silentblokem. Objednával jsem podle VIN novou řemenici. Podle fotky to měla být ta s tím silentblokem, ale přišla mi nějaká jiná. Přide mi, že v ní žádný silentblok není.

Je to tahle. http://www.autodilyhulin.cz/emenice-klikov-hdele/477-remenice-klikove-hridele-20hdi-a-658001fe246280515p20515v6.html

 

Původně jsem měl vybranou jinou, ale volal mi chlap, že už jí nemají a že mi pošle jinou, která tam určitě pujde. Rozměrově sedí, ale ten řemen vybruje stále. S tou starou špatnou řemen vybroval při vysokých otáčkach a při volnoběhu ne, s touhle novou zas vybruje při volnoběhu a při otáčkách ne :D

Rozhodl jsem se tedy, že tam koupím tu samou co tam byla puvodní. Tedy s těma třema drážkama. Jež je v odkaze na první (ilustrační) fotce. Bohužel mě přišlo to co je na těch dalších dvou.

 

Otázka teď zní. Nemuže mi to vybrování právě dělat ten dvouhmotý setrvák a nebo to je opravdu tou řemenicí? (omlouvám se bude těžke se v tom vyznat)

Upraveno uživatelem Cpt._Redeemer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pochop uz, mas obycajny zotrvacnik jednohmotny tu druhu radu zubov co vidis na zotrvaku je pre snimac otaciek ale mas zotrvacnik z jedneho kusu

 

dvojhmotny zotrvacnik maju hdi 80 kw a 79 kw a toto v 206-kach neni  

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v tej remenici je guma nevidis ze je z dvoch casti? tu remenicu si pametam jak si zhanal robil si okolo toho dost humbuku :)ziadna sa ti nelubila  :)

 

ak remenica pasuje je ok bude tam este nieco zle bud napinacia kladka alebo volnobezka altiku ale tu asi nemas  alebo ta guma v remenici je moc tvrda a netlmi tak dobre kmity hold druhovyroba tam to uz neni nikdy tak top ako u origo neni

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Volnoběžku nemám a tu napínací kladku jsem vyměnil právě z důvodu toho, že i po nasazení nové řemenice to stále vybrovalo. S novou napínaci kladkou se jen trochu zmenšily vybrace.

Takže čím by to dále mohlo být? Já bych tam nejradši dal ten samý typ řemenice co tam byla předtím. Jenže jaká je záruka že se to vyřeší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Dobry den. Jeste mam dotaz. Jak spravne ma ten starter fungovat. Urcite ma nejdriv vyskocit pastorek a pak se roztocit ze? Jaka je tam asi prodleva?

Kdyz jsem mel starter vyndany venku a privedl jsem plus na ten maly kontak, tak pastorek nevyjel. Vyjel az kdyz jsem privedl pkus zaroven i na motor starteru. Rikam si prave jestli se nahodou starter jiz netoci pri zasouvani pastorku. Mel jsem priveden plus na motor starteru, ten se tocil. Zaroven jsem privedl druhym dratem plus na civku a zacal vyjizdet pastorek. Nepovedlo se mi ale vysunout pastorek aniz bych nemusel roztocit starter

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...