Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chyba ABS, ESP, Parking brake....!?


Návštěvník

Recommended Posts

Mě se vyjádření nedotklo. Jen jsem ohodnotil slovy "noc comment" podiv nad tím, že se někdo po 3 měsících po odstavení auta v dvacetistupňových mrazech diví, že mu auto nejde nastartovat, a že když se to podaří, tak mu přijde divný, že palubní elektronika je z toho trochu zmatená (parkovací brzda je prosím elektrická, svázaná s asistentem rozjezdu). A z toho vyplyne moudro, že do Norska v létě pojede příště jiným autem... To je všechno.

Nedávno jsem na horách startoval někomu jeepa, zapomněl zhasnout světla. Připojil jsem kabely a nic (majitel říkal, že to je normální, dokud se baterka nezmátoří aby vzpamatovala palubní elektroniku, tak to prý nenastartuje). Po deseti minutách připojených kabelů (a mého nastartovaného auta) jeep nastartoval. A to tam stál jen přes den, pár hodin. Ale možná lepší, dokud monitor baterie nepovažuje stav baterie za dostatečný, tak stejně nenastartuje.

Jinak já když jsem startoval v -23, tak se mi taky vypsal seznam poruch (prý mám rovnou odeslat auto do servisu). Motor ale naskočil hned a poruchy do minuty zmizely.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Napíšu to sem, at nezakládám nové téma .... Setkal se někdo s tím že se mu rozsvítily naráz kontrolka ABS, ESP a Trojúhelník s vykřičníkem ( oranžové barvy jsou všechny tři kontrolky) ?? Doprovázené chvilkovým pípáním které pak ustane .... Pokud auto zamknu tak po dalším startu se někdy rozsvítí a někdy třeba týden nic .... Jen hádám, ale asi čidla na ABS na kolech,co ?

Upraveno uživatelem ceskolipak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, HonzaZ napsal:

Nejdříve bych zkontroloval brzdový spínač. Pokud bude OK, tak jedině diagnostika

Brzdový spínač sem koukal se dá koupit do 300kč , že bych ho zkusmo vyměnil a uvidí se ... Na diagnostiku za 500kč za napíchnutí bych asi až by nebylo zbytí :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, Dodo1976 napsal:

Já bych to udělal možná obráceně.

Jasný 2 stovky úspory, ale začal bych diagnostikou (třeba u nějakého známého).

Škoda že v domácích podmínkách si už auto nenapíchnu jako předešlou Audi ... No zkusím pohledat jestli se tomu nějaký nadšenec ze střední nevěnuje ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
V ‎07‎.‎08‎.‎2017 at 13:18, Dodo1976 napsal:

Já bych to udělal možná obráceně.

Jasný 2 stovky úspory, ale začal bych diagnostikou (třeba u nějakého známého).

Tak nechci to zakřiknout, ale šel jsem lehčí cestou pro mě . Koupil jsem brzdový spínač a celý měsíc nic ... Žádné hlášky, žádné vyskakující kontrolky ABS/ESP a podobně ... Tak snad to byl pouze ten spínač ... ;)

Ale dík že jsi mě nasměroval, hledal bych závadu spíš na snímačích ABS na kolech než na brzdovém spínači ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 6 let později...

Ahoj, už delší dobu mě trápí porucha ABS/ESP. Diagnostika mi hlásí chyby P1536 - Snímač brzdového pedálu, U1213 Mezisystémová síť CAN, C0040 Závada brzdového spínače, a opět U1213 Závada - informace o rychlosti vozidla obdržená po síti CAN od počítače ABS nebo ESP - Neplatná hodnota. 

Spínač brzdového pedálu jsem už vyměnil 2x. Poprvé to byl z druhovýroby a další jsem už koupil originál. Chyba se ale stále objevuje. Tím pádem bych spínač vyloučil. Chyba se objevuje vždy za jízdy, při zastaveném autě chyba nenaskočí. Brzdová světla normálně svítí. 

Dnes jsem to opět napíchl na Dia a testoval jsem spínač brzdy na life datech, zarazilo mě, že jsem tam měl dvě položky spínače brzdy. Jeden normálně reagoval na sešlápnutí pedálu (sekundární), ale druhý (hlavní) ne viz přiložený printscreen. Co je ten druhý spínač zač? V autě je ještě něco dalšího než jen spínač na pedálu? (vím že samotný spínač na dvě funkce spínaní/rozepínání)

Na dia jsem kontroloval také rychlosti otáčení jednotlivých kol, u pravého předního jsem pozoroval, že je křivka více kostrbatá než u ostatních, vyndal jsem tedy snímač ABS a zkontroloval kroužek na kole. Byl místy trochu zašpiněný a tak jsem ho očistil, poté již byla data o rychlosti otáčení kola stejná jako na ostatních kolech, ale bohužel to nepomohlo. Chyba se stále objevuje. 

Zítra ještě sundám podběh levého kola a podívám se na jednotku EPS + zkontroluji kabely k zadním snímačům i když dia nic z toho nesignalizuje.

Docházejí mi nápady co by to mohlo způsobovat.

Předem díky za jakékoliv komentáře

image.thumb.png.a5a4c378edb8bed8aab69a240534897a.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No , sundavat kola , když máš problém s informací od brzdovýho snímače je nasmysl . Ty da řádky informují o tom , jestli funguje ta daná část brzdovýho snímače (jedna hlavní spínací a druhá sekundární rozpínací) a evidentně ta první nemaká , takže problém je buď v brzdovým spínači , vedení k němu nebo praskla pojistka (což by mělo být první , co člověk kontroluje) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojistky jsem samozřejmě kontroloval jako první, vše v pořádku a nevšiml jsem si ani žádné výrazné oxidace na kontaktech. Pro jistotu jsem patice pojistek prostriknul kontaktolem. Máš tušení kam vedou dráty od toho spínače pedálu? Zkusil bych je proměřit. 

Ještě uvažuji, pokud by byla v háji pojistka, tak by nefungoval ani jeden z těch dvou spínačů co jsou na pedálu, nebo má každý svoji pojistku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na pin č.1 jde napájení z pojistky F2 (BPGA na baterce) , pin č.2 je info o sešlápnutém pedálu pro BSI , Automat , ESP ... (v klidu na něm napětí není , při sešlápnutí ano) 

Druhá část - pin č.3 je napájen z pojistky F9 (poj. v mot prostoru) a pin č.4 odesílá info do ECU (v klidu je pod napětím , při sešlápnutí pedálu ne)

Na změření použij žárovkovou zkoušečku , voltmetrem můžeš naměřit bludy .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...