Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Děkuju, podívám se rovnou na ni. Ještě se zeptám, není možné, že by tohle dělal klíček ( spínací skřínka ) ? Ale zase pokud cvaká cívka na starteru, tak by to být spínací skříňka neměla ? !

Odesláno

Měl jsem úplně stejný problém a byla to nakonec jen ta cívka, když to začínalo blbnout tak to vždy udělalo manželce, takže jsem přesně nevěděl co to dělá. Jen že nenastartuje. Pak to jednou udělalo i mě a bylo to jasné, startér cvakal ale netočil. Problém byl ale dostat startér ven, dělal jsem to v garáži jen na malém zvedáku a musí jít dolů ta plechová deska kde leží baterie a tam je jeden šroub pod podběhem který se utrhl. Startér má dva šrouby z jedné strany a jeden z druhé strany. Výměna cívky už je v pohodě.

Odesláno

Děkuju, podívám se rovnou na ni. Ještě se zeptám, není možné, že by tohle dělal klíček ( spínací skřínka ) ? Ale zase pokud cvaká cívka na starteru, tak by to být spínací skříňka neměla ? !

dobrá dedukce :) --odpověděl sis sám

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Musí se sundat ten plech kde drží baterie aby ses dostal k tomu jednomu šroubu. Dva šrouby startéru jsou ze strany od spolujezdce. Odpojí se kabely a pak se jen startér vytáhne. V service boxu to jde dobře vidět.

Upraveno uživatelem pecino
Odesláno

Musí se sundat ten plech kde drží baterie aby ses dostal k tomu jednomu šroubu. Dva šrouby startéru jsou ze strany od spolujezdce. Odpojí se kabely a pak se jen startér vytáhne. V service boxu to jde dobře vidět.

servisbox mi nejako nefunguje :/

Odesláno (upraveno)

Tak štartér som úspešne vymenil na druhý - pre tých čo to ešte nerobili urobím malý návod (Peugeot 307 rv.2001)

1 - Pre viac miesta v priestore motora vyberieme vzduchový filter  + odmontujeme čiernu rúru ktorá ide do škrtiacej klapky.

2 - Odpojíme  a vyberieme baterku 

3 - vyberieme čierny podstavec na ktorom je položená baterka - 5x skrutka veľká + 2x malé skrutky + POZOR 1x skrutku treba odkrutit zo spodu ľavého blatníka - ja som vyberal podbeh ale nieje potrebne, stačí ho odtiahnuť a vykrútiť skrutku.. 

Demontáž štartéra:

4 - zo strany od spolujazdca povolíme prívod elektriky do štartéru sú to dve skrutky  - kľúč č.13 a kľúč č.8 

5 - štartér drzia tri skrutky - dve sa mi podarilo odkrútiť zo strany od baterky a jednu som odkrútil zo spodu auta

6 - štartér je demontovaný a už ho stačí len vybrat .

Vyberieme filter :

img201lml.jpg

--------------------

Vyberieme baterku : 

img201yuy.jpg

---------------------

Odkrútime drziak baterky :

img201hfh.jpg

----------------------

Posledná skrutka drziaka baterky zo spodu blatnika 

img201ziz.jpg

Upraveno uživatelem durino666
  • O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Tak opět řeším ten spropadenej starter. Jednou za nějaký čas při startování jakoby nezaskočil do zubů setrváku ale jen o zuby škrtal-takové chrčení ( valeo D8R27).Po opakovaném startování 2-3 pokus najednou startuje jak má.Dal jsem jiný (mitsubishi m001T80481), je trochu línější ale cca měsíc vše ok. Dnes opět stejný zvuk při startování!!! Starter Valeo jsem dal známému autoelektrikáři na kontrolu a prý vše ok. Mám podezření na chybějící zoubek na setrváku, ale při výměně spojky před cca 2 roky byl setrvák v pořádku.

Tak teď babo raď, setkal se s tím někdo ??? :o

Upraveno uživatelem pajas502
Odesláno

Jo setkal a byl to pouze zoxydovaný kabel od - po'lu baterie na kostru.

Odesláno

Tak dnes jsem se konečně dostal ke kontrole zubů na setrváku. Našel jsem lehce "drblé" 2 místa po 3-4 zubech. Jehlovým pilníkem jsem je poladil a udělal malé náběhy, snad to bude stačit. Pro jistotu jsem pročistil kontakty i zmiňovaného - kabelu od baterky. Po X zkouškách zatím OK, ale to prověří až čas. :myslim:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...