Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Opotřebení zadních brzd 5008


marsamil

Recommended Posts

V 16. 12. 2015 at 11:03, myšut napsal:

já chci foto, please ,se šuplerou ....

dojet se podívat můžu.Stejně se chci zastavit ještě tento rok v Ricaru ,na V6 mi něco chybí a tam je jedna kára  na ND 

už tam prodávají nábytek či co, servis citroenů skončil :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim , mam najeto cca 23t  a posledni dobou me pri prirzdovani piskaji brzdy , kdyz na to dupnu tak to brzdi ok a zadne zvuky se samozrejme neozyvaji.. Mam pocit ze to dela cim dal casteji , neporaditeco je pricina ? Jsem spis defenzivni ridic a predpokladam tedy ze desticky pri tomto najezdu musi byt OK.

Diky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ludek72: Hele já si na to v servise taky stěžoval. Mám najeto 25 tis.

Mě to dělá od novoty. Jak začne být k nule tak při přibrždování (ne moc intenzivní brždění) vzadu je takové zapískání. Něco jako když jede vlak po kolejích na vyhýbce. Takový to kovový písknutí. Nekvičení.

Jak se oteplí tak je to zase OK

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Byl jsem před měsícem v servisu, najeto 180 tisíc, přední i zadní destičky OK. Tuším říkali přední 2/3 a zadní 1/3, ale to už nevím jistě musel bych to najít. Takže dá se, ale na druhou stranu musím říct, že jsem auto kupoval z bazaru při najetých 145 tisících, tak nevím, jestli už tam ty brzdy před tím někdo ve Francii neměnil ;-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

odhaduji, že desky asi ano. Auto má dvě tuny, zvlášť naložený, takže brzdy asi nebudou věčný. Já měnil přední 78tkm (servisák jim dával tak ještě 3-5tis, nechtělo se mi tam ještě jednou) a zadní teď (97tkm). Jsou tam zase origo, nic nepíská, akorát občas, když je zima, po uvolnění ručky při couvání. Ale stačí šlápnout na brzdu a pustit a je ticho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

BFG: Na Corolle mam Textar komplet. Na 206 Ate. Obidvoje dobre. Predtym som mal na Corolle TRW a tiez dobre, ale dosticky boli ako kamen a zdreli kotuce odnova. Takze TRW kotuce vydrzali jedny dosticky a bolo po nich. Textar platnicky su maksie (zas privelmi prasia ak mas elektrony), kotuce Textar vydrzali dvoje platniciek Textar. Nepiskaju, ani Ate nepiskaju. Styl jazdy - predpisovo, skor defenzivne. Na sluzobnej Fabii 1.2HTP kotuce aj platnicky Bosch a zle...Piskaju, a hrdzaveju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ti nevím, měnil jsem v Peugeotu, zadní desky tuším stály nějakých 1700 + výměna (necelý tři kila).  Ještě jsem dostal 15% slevu na díly za stáří vozu. Po 5ti letech je to dokonce 20%. Vždy je dobré dodržet kombinaci desky/kotouče, časté je že jiný výrobce desek a jiný kotoučů píská. Originál mi nepíská, ale přední desky/kotouče hrozně práší a prach z brzd jde z disků hrozně blbě dolů. Na služebáku to nemám a to najezdím víc a myju zhruba stejně často.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NO myslel jsem že to tam nechám, ale v Brně mají asi jiné ceny než u tebe, auto je 4 roky staré, nicméně mi řekli: Desky stojí 2390CZK a práce nějakých 800CZK. Tak jsem řekl, děkuji, nechci! Hele, tolik nestojí výměna ani u 5kovýho báva...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BFG: Já to měnil v rámci garančky (než abych tam za cca 5-7tkm) musel znovu. Pokud se budeme bavit o autorizáku BMW, tak stoprocentně stojí o dost, jen práce je tam obvykle kolem 2tis/h. Pokud to necháš udělat někde jinde, určitě můžeš mít lepší ceny. Ale to u Peugeota taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Prosim vas jaka je minimalni tloustka kotoucu? A mám resit typ kotouce a desky  podle vinka auta nebo je jen jeden typ kotouce i desky? Bude potreba vymenit predek a po zazitku s vymenou zadnich si to prehodim sam. Tloušťka predniho kotouce je cca 24mm.

Upraveno uživatelem BFG
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...