Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nesprávné hodnoty na panelu ovládání vnitřní teploty


bert406

Recommended Posts

Zdravím. Potřeboval bych poradit s následujícím problémem na mé 406ce (r.v 2000, digitální klima):

V palubním počítači mám nastavenou MJ teploty stupně C, a ten zobrazuje správně např. 12°C. Na panelu ovládání klimatizace jde ale nastavit teplota pouze v rozsahu 56-88 (otázka je čeho). Interní čidlo teploty + jeho ventilátorek byly pěkně zasviněné, tak jsem je opatrně vyčistil, ventilátorek běží. Bohužel to nepomohlo, jediné, čím se to projevilo bylo to, že po první zapnutí zapalování se na pár vteřin zobrazila teplota 56. (jakoby s desetinnou tečkou) Nestačil jsem  ale zareagovat, desetinná tečka zmizela, a po dalším vypnutí/zapnutí zapalování se již neobjevila. Ventilátor topení jede, auto topí, ale až od nastavené hodnoty cca 70. Setkal jste se někdo s něčím podobným:

- jsem u toho úplná "líza", protože to jde nějak uživatelsky nastavit

- nebo se rozsah interní teploty  musí nastavovat nějak přes diagnostiku

- jde nějak ověřit/proměřit funkčnost toho čidla (případně pod jakým číslem/kde by se dalo sehnat nové)

Dík za tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://www.peugeot-club.com/topic/86802-klimatizace/

 

Cituji:

Čus pežoťáci, tak jsem po dlouhém hledání na netu, našel návod jak přepnout Fahrenheita na Celsia, na displeji klimatizace na starém modelu. Musí se zapnout klíček v zapalování a do 5 vteřin stisknout tlačítka A/C a čelního skla. Hned to skočí na Celsia. Já mám takovou radost, že jsem skoro brečel :D Tak snad se někomu hodí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za zaslané návrhy řešení ale "stále kvoká, stále kvoká" :-).
Valil jsem celý natěšený domů, že provedu kouzelný dvouhmat: "stisknout tlačítko A/C a čelního skla" a bude po problému, ale zatím to vzdoruje. Když to nezafungovalo, pokoušel jsem se na zahraničních  fórech dohledat zdroj/podrobnosti k  této informaci, a na nějakém německém fóru zase doporučovali kombinaci "A/C + zadní sklo". Nakonec už jsem na panel klimy  hrál jak na klavír, ale nezadařilo se. Mám doma ještě  jednu 406ku ( rovněž nový model, také bez multiplexu, r.v. 06/1999, digitální klima)  tak jsem na ní uvedené kombinace vyzkoušel rovněž, a také s nulovým efektem. Takže buď dělám něco blbě, nebo je třeba dodržet ještě nějaké další parametry (např. klima má být v okamžiku stisku "A/C + čelní sklo" zapnutá nebo vypnutá..., teplota v F má být na dolním/horním rozsahu, nebo někde uprostřed...), to všechno na to může mít vliv.
Vyzkoušel jsem ale na obou autech všechny kombinace co mě napadly a výsledek žádný. Možná to funguje jenom na některých "konfiguracích". Na tom německém fóru končilo téma tím, že je na panelu zezadu nějaký přepínač jak uvádí mmartinkovic tak budu hledat dále, případně zkusím panely prohodit. Pokud byste s uvedenou kombinací "A/C + čelní sklo" měl někdo z vás  pozitivní zkušenost, tak prosím o popis konkrétnějších podmínek jak co, v jakém pořadí  "pomačkat".

Doporučení Lukáše Havlíčka na 406kovém panelu asi použít nepůjde, protože 406ka má +/- řešené jako "kolébku", takže těžko stisknu "+/- současně" ..., ale i tak díky za snahu.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, tak jsem se o kousek posunul, ale problém přetrvává:

- prohodil jsem panely zde dvou aut mezi sebou a ten "dobrý" ukazoval teplotu ve stupních Celsia i v mém autě (a obráceně). Tím je podle mě potvrzeno, že není problém v signálu, který přichází do panelu.

- na 99,999% na panelu není žádný samostatný přepínač, kterým by šly přepínat stupně F/C. Měl jsem panel rozdělaný až na úroveň tišťáku a nikde nic. Pokud to tedy jde přepínat, tak to musí

jít buď nějakou kombinací tlačítek (která se ale musí vyvolat za určitých podmínek) nebo pomocí diagnostiky.

- znovu jsem zkoušel různé varianty stisku tlačítka klimatizace (A/C) + tlačítko předního okna a stále nic. Zkoušel jsem to při mezních teplotách (56/88) i při venkovní teplotě "přepočtené" na Fahrenheita, zkoušel jsem tlačítka stisknout současně i postupně v různém pořadí, stále nic.

Pokud by někdo byl schopný popsat detailnější popis co a za jakých podmínek "pomačkat" byl bych moc rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem z toho zoufalý. Panel by stupně Celsia měl umět, protože:

a)to je typově (viz štítek v příloze) úplně stejný panel, jaký jsem včera zkoušel z jiného auta, a který stupně Celsia bez problémů zobrazoval.

b)datum výroby dle štítku odpovídá roku výroby celého auta, takže není příliš pravděpodobné, že by s panelem někdo manipuloval/měnil. A auto jsem letos dovezl z

Německa (jeden majitel) takže tam by těžko dávali panel, který by uměl pouze F. Bohužel to takto bylo už když jsem to kupoval, tak nevím, čím se to do tohoto stavu přepnulo. Předpokládal jsem, že to jde podobně jako u palubního počítače bez problémů uživatelsky přepnout, ale ouha..

Včera jsem si docela slušně nacvičil zborku/rozborku panelu, tak mě napadlo ještě vyzkoušet výše uvedenou variantu doporučovanou Lukášem Havlíčkem, tj. současné

stisknutí +/- přepínače teploty a ventilátoru. Musel jsem kvůli tomu panel znovu rozdělat (jde to úplně snadno, kdyby někdo potřeboval, tak přikládám fotku) a mačkal jsem přímo mikrospínače na tišťáku (jedině tak jdou u 406 stisknout současně...) Ale 406ka holt není 806ka, a že by někdo kvůli přepnutí rozsahu stupnice nutil

podstupovat "uživatele" takovéto martýrium (rozebírání panelu),je i na francouzské soudruhy silná káva...

Ale už mi z toho hrabe a tonoucí se stébla chytá. Nejspíš to bude nějaká ptákovina. Prolézám ale net už 2 dny a stále nic...

post-39372-0-81475200-1449402429_thumb.j

post-39372-0-19493000-1449402448_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušíš to tak, jak je popsáno, tedy vypnout klíč? Případně zkus tak, že nejprve stiskni tlačítka, drž a přitom zapni klíč.

I toto už jsem zkoušel. Pokud uvedený dvouhmat "tlačítko A/C + přední okno" funguje, tak lze předpokládat, že by to mohlo fungovat "dvoucestně" tzn. F->C, ale i C->F.

Nejvíce by mě pomohlo, kdybych měl "jistotu", že uvedená kombinace funguje i pro panely r.v 1999/2000 (zkoušel jsem totiž různé kombinace na obou panelech a nechytal se ani jeden).

Tomas405, který tuto kombinaci objevil totiž píše "starý model" a v podpisu nemá stáří auta. Nebyl byste někdo ochotný to pomocí výše uvedené kombinace vyzkoušet přepnout tam/zpátky? To, že to ale pomocí této kombinace jde přepínat obousměrně ale není jisté, takže chápu, že se asi nikomu nebude moc chtít riskovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně tipuju, že to půjde přes diagnostiku. A nastavené hodnoty se uloží v jednotce displeje, proto ten druhej při přehození ukazoval celsia. Zkoušel jsi ten s farheitama v tom druhým autě? Podle mě tam budou stále farnheinty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně tipuju, že to půjde přes diagnostiku. A nastavené hodnoty se uloží v jednotce displeje, proto ten druhej při přehození ukazoval celsia. Zkoušel jsi ten s farheitama v tom druhým autě? Podle mě tam budou stále farnheinty.

Jj, zkoušel jsem i toto. A typuješ to správně, v druhém autě ukazoval dotyčný panel stále F. Je to tam někde zapsané v EPROMCE a přepsat to jde buď pouze přes tu diagnostiku, nebo neznám kouzelnou kombinaci kláves. Už jsem toho prolezl opravdu hodně a stejně "postižených" je docela dost. Našel jsem odkazy, kde si takhle zoufají lidi s P206, P307, P806, C4 atd. Na každé auto ale funguje něco jiného...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Tak jsem něco našel. 1/ drž levé tlačítko stisknuté několik sekund, než začne blikat výběr jazyka. 2/ stiskni tlačítko doleva k výběru teplota (° F nebo ° C), pravé tlačítko změnit. 3/ levé tlačítko tě vrátí k normálnímu zobrazení. Snad to pomůže ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...