Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

308 sw - pár technických dotazů


Andy22

Recommended Posts

Ahoj, při výměně kol na 308 sw jsem si všimnul, že v podběhu pravého kola něco chybí. Pravděpodobně nějaká výztuha, která na druhé straně je. Má to nějaký zásadní vliv na jízdní vlastnosti vozidla, popřípadě jak se to přesně jmenuje? Nemůžu to nikde najít.

Tak tady to je

post-31758-0-62583900-1449093814_thumb.j

 

a tady ne

post-31758-0-95531200-1449093830_thumb.j

 

Dále mě po krátké jízdě a zaparkování v garáži vylekal hluk z motoru po vypnutí zapalování, jakoby hučení nebo tak něco. Někde jsem četl, že to může být nějaký přídavný topení?? U 307 jsem to nikdy neslyšel, jen chvíli cvakala relátka. Tak nevím jestli je to závada nebo normální jev?

 

Díky za případné reakce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se dozvěděl od jednoho klubáka, že prý je to naprostá zbytečnost a že se to tam dává jak kdy. Někde to prý je, někde ne a někde jen třeba jedna. Má někdo s 308-mou podobné zkušenosti? Je to jen nějaké "vyladění" podvozku? Kdybych tam chtěl i tu druhou nevíte, kde to sehnat, popřípadě kolik ta "pomačkaná trubka" stojí? Snad bych teda tím nic nepokazil, ale raději bych to na obou stranách. Oddělávat tu druhou se mi ale nechce, když to tam někdo dal.

 

A co to hučení, myslím samozřejmě v motorovým prostoru :D , nikdo se stím nesetkal? Nejsem si jistej, ale neřek bych, že by mělo auto bufika a je to spíš jako hučení velkého transformátoru :myslim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže ten úchyt na druhé straně je jen na okrasu? Hmm, tak to je zajímavé. K té regeneraci: nejel jsem nějak velkou vzdálenost (6-7km) a ani rychlost nebyla velká, takže by ani neměla začít nebo se pletu? A kdyby se opravdu snažila regenerovat stále neúspěšně, tak je to asi špatný, že? Zatím ale nemám žádné chybové hlášení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvuk v předešlém příspěvku je nahrávaný asi tak po 1minutě po zdechnutí auta, takže jen na začátku je to pěkně slyšet a pak už to jen utichá. Dělala by to teda ta regenerace?? :myslim  Je to nahraný se zavřenou kapotu, tak to bylo nejlíp slyšet ze předu přes saharu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...