Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

PSA Peugeot Citroën a Transport & Environment budou spolupracovat na zveřejňování údajů o spotřebě vozů skupiny PSA v reálném provozu


Schreek

Recommended Posts

Skupina PSA Peugeot Citroën a nevládní organizace Transport & Environment, které usilují o zlepšování informovanosti zákazníků, se dohodly, že budou pracovat společně při měření a zveřejňování údajů o spotřebě paliva v reálném provozu. Prvním krokem, který uskuteční na jaře 2016, bude měření a zveřejňování reálné spotřeby, poté na jaře 2017 přistoupí k měření a zveřejňování úrovně znečišťujících látek podle normy Euro 6.2, zejména půjde o oxidy dusíku (NOx).

 

Procedura bude měřit spotřebu paliva v reálném provozu u všech hlavních modelů osobních vozidel PSA, a to na základě testů prováděných na otevřených silnicích poblíž Paříže (v městské oblasti, mimo město a na dálnici) v reálných podmínkách provozu.

Tento postup bude součástí procesu kvality PSA. Proces provádění testů a hodnocení výsledků testů bude auditovat a ověřovat nezávislá, mezinárodně uznávaná organizace. V této chvíli probíhají jednání se společností Bureau Veritas ohledně provádění tohoto programu.

 

Předseda představenstva skupiny PSA Peugeot Citroën Carlos Tavares k tomu uvedl: „Tato inovativní iniciativa je jasným důkazem, že automobilka a nezávislá nevládní organizace mohou dospět k dohodě, jež bude ve prospěch informovanosti zákazníků. Iniciativa rovněž představí vyspělé technologie, které PSA Peugeot Citroën vyvíjí za účelem snížení spotřeby paliva.“"

 

Ředitel T&E Jos Dings prohlásil: „Tato měření emisí CO2 a spotřeby paliva v reálném provozu pomohou řidiči vybrat si nejúspornější vozy. Tyto informace budou prospěšné pro spotřebitele, veřejné zdraví i životního prostředí. Jsme přesvědčeni, že práce, kterou provedeme společně s PSA, přinese spolehlivé výsledky, které budou sloužit jako reference.“

 

 

 

 

 

PSA Peugeot Citroën

Skupina PSA Peugeot Citroën, za kterou stojí tři světově proslulé značky Peugeot, Citroën a DS, prodala po celém světě v roce 2014 celkem 3 miliony vozů. Jako druhý největší výrobce automobilů v Evropě dosáhla skupina v roce 2014 obratu 54 miliardy eur. Skupina PSA Peugeot Citroën je evropským lídrem z hlediska emisí CO2, průměrné emise CO2 v roce 2014 činily 110,3 g/km. Skupina PSA Peugeot Citroën je obchodně přítomna ve 160 zemích. Její aktivity zahrnují i financování (Banque PSA Peugeot Citroën Finance) a výrobu automobilového příslušenství (Faurecia).

Více informací naleznete na  www.psa-peugeot-citroen.com

 

Transport et Environment (T&E)

Transport et Environment (T&E) je jediná environmentální organizace na úrovni EU, která se specializuje na realizaci udržitelné dopravní politiky. Cílem její činnosti zaměřené na čisté automobily je podporovat vývoj vozidel, jejichž používání a konstrukce vytvářejí životaschopnou stopu z hlediska životního prostředí a zanedbatelných účinků na zdraví.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...