Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

5008 2.0 HDI r.2012 nejede


karelski

Recommended Posts

Dnes jsem zastavil na nakup u Kauflandu. Prijdu zpet chci nastartovat a nic. Displej hlasil chybu brzdoveho systemu. Svitily kontrolky (P)! a jeste jedna brzdova a vystrazny trojuhelnik. Po tel. rade z peugeotu (bylo tesne pred sestou) jsme zkusili rucne klicem odpojit rucni el. brzdu. Nepomohlo. Pak odpojit baterku. Prestaly svitit ty chybove kontrolky. ALE auto nejde stale nastartovat. Baterka ma 12,4V, takze je asi dobra. Po otoceni klice na startovani se nic nedeje, zadna snaha o start. Mate nejaky tip??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Startovat se svetlama jsme zkouseli. Nepohasnou.

Pojistky jsme chvilu hledali. Pod volantem asi zadne nejsou? Nasli jsme jen v motorovem prostoru vpravo pod plastovym krytem. Neni jich tam moc a je spatny pristup. A nebylo videt :-( Kterou asi kontrolovat? Je nejake schema? Dik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ráno jsem vyměnil pojistku starteru F8 a jede to. Jen zase svítí kontrolka motoru a při nastartování je na displeji hláška chyba motoru, oprava potřebná. V Peugeotu dnes není člověk, který by diagnostiku udělal, takže až po neděli. Jezdit se prý s tím ale dá. Snad bude stačit jen chybu smazat... Děkuji za konzultaci!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ještě v sobotu odpoledne po nějakých pojížďkách po městě (opakované startování) přestala kontrolka motoru svítit. Volal jsem dnes do Peugeotu, zda mám raději přijet na diagnostiku. Předpokládal jsem se, že v paměti zůstanou chyby zapsány. Řekli mi ale, že když už kontrolka nesvítí, tak se chyba vymazala sama a že jezdit nemám, že by stejně nic nezjistili. Trochu mne to překvapuje, u Hondy Civic mi řekli při diagnostice všechny chyby, které nastaly za celou historii vozidla. Tam občas blbla lambda sonda, jinak byla Honda úplně bez poruch.

V návodu na 5008 se píše, že se má po ručním uvolnění el. brzdy klíčem vyměnit krytka trubky, do které se klíč strká, přičemž se krytka musí podle návodu propíchnout. V Peugeotu mi ale řekli, že žádný takový náhradní díl nemají. Tak nevím, co si mám myslet :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ta honda byla atmo benzín, to se neá moc porovnávat s naftou.

 

Pokud jsi odpojil baterku, mělo by to projít dia, klidně se může stát, že ne vše se inicializovalo správně. Taky jsem na nissanu mazal PC tím, že jsem odpojil baterku, u dnešních aut to už nemusí úplně fungovat a mohu nastat chyby. Od párování klíčů pře imobilizer a další a další... Proto dnes mají ty auta režimy odpojení spotřebičů, aby se zabránilo vybití baterie a tyhle problémy nenastávaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, Honda byla 1.6l benzin. Borce v Peugeotu se musím zastat v tom, že ochotný byl hodně. Jen mne překvapilo, že si podle něho řídící jednotka nebude pamatovat chyby, které nastaly v minulosti a že to nezjistí. A taky že neevidují to propíchnuté víčko jako náhradní díl, když to tak píšou v návodu. Někde něco nehraje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedalo mi to a byl jsem dnes u soukromého servisáka, kterého mi doporučil známý. Měl pc se sw na všechny značky a modely vozidel. Po nalezení připojovacího konektoru (vlevo pod volantem, se oddělá plastový kryt s držákem mincí, jsou tam i pojistky) se připojil a zjistil chybu "předehřívací relé". Podle něj tato chyba tam byla už dávno a nesouvisí s mou chybou brzd a následnou hláškou o chybě na motoru. V každém případě chybu smazal a pokud tam vznikne nějaká nová chyba, tak budu mít jistotu, že to není něco tři roky starého. Doufám, že se v tomto vlákně už dlouho neozvu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...