Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj pánové, jelikož pořád řeším vlhkost chalupy (ano, i izolace je v plánu) a řeším, jak tam udržet nějakou přijatelnou teplotu a aspoň nějaké sucho, dostal jsem se k systému Solar Venti (www.solarventi.cz). Máte s tím někdo zkušenosti? Díky za rady a nápady, Jirka

Odesláno (upraveno)

Člověče mám za to že to tady má jeden chlapík ve vsi na baráku namontované. S neděle ho chytnu a zkusím z něj vytáhnout nějaký rozumy. Jinak co se týče toho samotného tak to fungovat bude i když by se nevěřilo těm vyjádřením zákazníků. Tak selským rozumem když to namotuješ tak aby na konci baráku to foukalo dovnitř necháš vevnitř pootvírané dveře aby to luftovalo (stejně je asi aby to luftovalo necháváš otevřené) tak i když by tam jen proudil vzduch tak to musí vysychat. Natož když ten vzduch bude ohřátý i jen o pár°C než v těch místnostech je běžně. Asi by to šlo i jen dát tam do jedné místnosti nějaký větráček a přes časový spínač aby profukoval třeba po půlhodině 6x za den taky by to asi bylo znát ale toho bych se bál jednak spotřeba elektriky a za druhé nikdy nevíš co se může stát když tam nejsi. Tohle je autonomní na energii nezávislý systém u kterého je asi minimální riziko že by se něco pos..lo. A i kdyby tak je to zvnějšku baráku takže by to barák nemělo ohrozit. Víceméně je to o nějakých hmoždinkách do stěny a jedné díře kudy bude ten vzduch proudit do baráku. Což jsou věci které se dají snadno napravit pokud by Ti nevyhovovalo jak to funguje.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

teda tam už chybí jen Horst Fuchs se svými pověstnými náušnicemi. Když neberu v potaz, že si už jen v té své nabídce protiřečí. Tak tohle nikdy v praxi fungovat nebude. Aby to dofouklo dál než půl metru za výduchem větráku, tak by ten větrák musel mít docela slušný výkon. 15-150 m3 za hodinu, to si vycucali z prstu? Opravdu výrobce prodávající šmejd cílící na lidi, kteří si nepamatují učivo fyziky ze sedmé třídy ZŠ.

Véno, dej si do místnosti tebou zmiňovaný větráček, pusť ho na plný koule a schválně kam to v té místnosti dofoukne. Jestli je to jako náhražka toho otevřeného okna profukujícího nemovitost, tak počítejme...

Větrák z akumulaček má 100W. sežene se zadarmo, díra do zdi se udělá taky zadarmo,  větrák se napojí přes spínací hodiny a mám to samý. Těch 45000 korun za solár si mohou odpustit, schválně jak dlouho se může 100W větrák točit než propálí jednu kWh za cca 4,2 Kč a kdy budeme mít zpět těch 45 litrů za předraženej větrák a pidi solární panel? Hlavně si na to nezapomeňte vzít tu super půjčku

Odesláno

punkáč ale ono tady nejde o to aby to dělalo vítr že se budou houpat záclony. Jde jen o to aby se vzduch v místnostech hýbal.

Krtku zatím jsem s ním mluvil jen telefonem a je teď vyjetý někde mimo domov vrátit by se měl snad ve čtvrtek nebo na víkend. Tak tam k němu skočím co mi řekne.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...